Ruotsi-teema jatkuu Raksilassa – ainakin osittain

LIIGA / Ennakko
Ivan Huml pääsi lokakuussa kokeilemaan onneaan Sportin Mika Järvistä vastaan rangastuslaukauksen muodossa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Karvaan pettymyksen CHL-finaalissa göteborgilaisjoukkuetta vastaan kokenut Kärpät palaa pikavauhtia takaisin Liiga-arkeen, kun vahvasti suomenruotsalaisesta Vaasasta matkaava Sport saapuu torstaina kaupunkiin.

Kärpät joutui tiistaina todelliseen tulikokeeseen, kun joukkue pelasi Frölunda Indiansia vastaan CHL:n mestaruudesta. Frölunda onnistui maalinteossa kahdesti ensimmäisen erän aikana, eikä Kärppien kavennusmaalista seurannut entistä kovempi yritys riittänyt enää kirimään Frölundan johtoa umpeen.

Lopputulokseen silminnähden rajusti pettynyt Kärpät joutuu vain yhden välipäivän jälkeen palaamaan Liiga-arkeen, kun Sport saapuu torstaina Raksilaan viimeistä kertaa runkosarjan aikana. Tiistaina pelattu CHL-finaali saattaa hyvinkin jäädä Kärppien koko kuluvan kauden kovimmaksi koitokseksi, joten Sportia vastaan tuskin nähdään kovinkaan levännyttä kärppälaumaa.

Sport pelasi edellisen ottelunsa Ässiä vastaan Porissa, kun joukkueet mittelivät Kasitien derbyssä. Sport otti selkeän voiton lukemin 6-3, joten Kärppiin verrattuna alla on hyvä onnistuminen vieraissa ja huomattavasti pitempi palautuminen aiemmasta koitoksesta.

Illan kilpakumppaneiden aiempi kohtaaminen Raksilassa joulukuun alkupuolella venyi lopulta voittolaukauskilpailuun saakka, jossa Kärpät oli lopulta etevämpi Sportin jäädessä kokonaan ilman onnistumisia. Kyseinen ottelu kului kolmannen erän puoleenväliin saakka Sportin johdossa, joten aiempi kohtaaminen Raksilassa ei ollut isännille helppo.

Ratkaisukohdat

Kärppien tiistaina pelattu CHL-finaali ei voi olla näkymättä illan suorituksessa, sillä koko ottelu pelattiin huikealla intesiteetillä ilman peruutteluja. Yksi välipäivä on lyhyt aika minkä tahansa ottelun jälkeen, joten Sportilla on oiva mahdollisuus haastaa Kärpät ja tavoitella tärkeitä pisteitä pysyäkseen pudotuspeliviivan yläpuolella.

Osa isäntien kokoonpanosta oli edustuskelvottomuuden takia pois CHL-finaalin kokoonpanosta, joten jäällä nähdään Kärppien onneksi myös levänneempiä pelaajia. Keskushyökkääjät Kim Hirschovits, Miska Humaloja ja maalivahti Sami Rajaniemi ovat ehtineet huilaamaan pitempään, joskin Rajaniemi pääsi poikkeusmenettelyn myötä pitämään luukkuvahdin virkaa tiistain ottelussa.

Ruotsissa pelattavat Euro Hockey Tour -ottelut pitävät Kärppien Mika Niemen ja Sebastian Ahon poissa Kärppien kokoonpanosta loppuviikon otteluiden osalta.

Kärpät sai tiistaina merkittävän palasen takaisin takalinjoilleen, kun Markus Nutivaara palasi toipilasosastolta takaisin tositoimiin. Lauantaina Kuopiossa KalPaa vastaan kärppänuttuun palannut Joni Pitkänen oli poissa tiistain ottelusta, joten Pitkäsen odotettu kotidebyytti saatetaan nähdä illan ottelussa.

Sportin viime ottelut ovat sujuneet hyvin, sillä se on onnistunut Ässistä otetun vierasvoiton lisäksi nollaaman SaiPan ja kaatamaan Tapparan jatkoajalla. Joukkueen halu pelata kevään pudotuspeleissä näkyy selvästi sen otteissa, etenkin kun pudotuspelipaikka ei ole vielä läheskään varmistettu.

Lopputuloksesta riippumatta hävinnyt saa tilaisuuden revanssiin nopealla aikataululla, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen heti seuraavana päivänä Vaasassa.

Tilastopoiminta

Kärppien ja Sportin kuluvan kauden keskinäisten otteluiden maaliero ennen illan ottelua on 6-3 Sportin hyväksi, kun joukkueiden edellisen kohtaamisen voittolaukauskilpailun maali jätetään pois laskuista.

Selkeän maalieron lisäksi huomionarvoista on se, että Kärppien kolmesta tehdystä maalista kaksi on tehty ylivoimalla. Sportin maaleista ylivoimaosumia on vain kaksi.

Seuraa Heitä

Taneli Ronkainen #22 | Olimpija Ljubljana

Puolustaja

Puolustuspään loukkaantumisten myötä Ronkainen on päässyt pelaamaan liigadebyyttikaudellaan suuren määrän otteluita näkyvässä roolissa. Pistetili on vielä avaamatta.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Kolmessa edellisessä ottelussa tehot 2+1, joista yksi maali alivoimalla. Oli pisteillä myös lokakuussa Sportin murskatessa Kärpät Vaasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle