Sarjataulukon ääripäät vastakkain Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Onko HIFK jälleen askeleen Bluesin edellä?
Lauantaina Helsingissä kohtaa sarjataulukon ääripäät. HIFK johtaa runkosarjaa, kun taas espoolaiset valahtivat viimeiseksi tasapisteisiin Ilveksen kanssa. Viimeksi HIFK on jäänyt täysin ilman pisteitä tammikuun alussa, kun helsinkiläiset kärsivät vierastappion Porissa. Blues puolestaan on joutunut tyytymään tappioon neljässä ottelussa peräkkäin.

Helsingin IFK on ollut vakuuttavassa vireessä. Kuntopuntarin kärkipaikkaa hallitseva joukkue on kärsinyt viimeisen kymmeneen otteluun vain yhden tappion. Helsinkiläisten sairastupa on myös hiljalleen saatu tyhjennettyä ja joukkue on päässyt pelaamaan lähes parhaalla kokoonpanolla.

Blues lähtee otteluun täysin päinvastaisista lähtökohdista. Espoolaiset ovat valahtaneet sarjataulukon hännille, ja myös kuntopuntarissa joukkue majailee viimeisenä. Tämän kauden kaikista keskinäisistä kohtaamisista jokainen on päättynyt HIFK:n voittoon, joten Blues metsästää lauantaina kauden ensimmäistä päänahkaa helsinkiläisistä.

HIFK:n materiaali huomattavasti leveämpi

Materiaaleissa näitä kahta joukkuetta ei voi edes verrata keskenään. Blues on kauden mittaan menettänyt useita avainpelaajiaan, joten joukkue on joutunut turvautumaan nälkäisiin nuoriin pelaajiin. Joukkueet kohtasivat viimeksi muutama viikko takaperin. Ero kokoonpanossa ei silloin näkynyt kentällä lainkaan, vaan yritteliäs Blues laittoi aneemisen HIFK:n todella tiukoille. 

Bluesin nuoret pelaajat ovat kuitenkin osoittaneet, että he pystyvät pelaamaan Liigassa. Edellisissä otteluissa materiaalin kapeus on kuitenkin näkynyt väsymyksenä espoolaisten pelaamisessa.

Tilastopoiminta

Maalintekokilpailua espoolaiset eivät varmasti halua. Kotijoukkue HIFK on tehnyt eniten maaleja Liigassa, 145 kappaletta. Blues puolestaan on tehnyt maaleja vähiten 86 kappaleella.

Helsinkiläisten laajasta ratkaisukyvystä kertoo myös se, että viisi pelaajaa on pystynyt tekemään vähintään kymmenen maalia tällä kaudella. Espoolaisten ainoa vähintään kymmenen maalin mies on Peter Tiivola tasan kymmenellä maalilla.

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Kahdessa viimeisimmässä ottelussa Zaborsky on onnistunut tekemään neljä maalia. Jatkuuko Zaborskyn hyvä vire myös lauantaina Bluesia vastaan?

Peter Tiivola #74 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Peter Tiivola pelaa läpimurtokauttaan. Tiivola on joukkueensa paras pistemies ja maalintekijä. Onnistuuko Tiivola maalinteossa Helsingissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle