Joko HPK:n nollaputki katkeaa Kuparisaaressa?

LIIGA / Ennakko
Kerho on antanut Sportille miettimisen aihetta Vaasassa.
Kuva © Harri Bragge - www.facebook.com/hbphotography.fi -
HPK saapuu uuden valmentajansa johdolla viimeistä kertaa Vaasaan. Hämeenlinnalaisten maalivahtiosastolla on jo ennen koitosta melkoiset suoriutumispaineet, sillä edelliset kolme kertaa HPK on nollannut Sportin Kuparisaaren hornankattilassa Saroksen ja Laurikaisen johdolla.

Pasi Arvosen vaihduttua Olli Saloon HPK:n pelityyli on muuttunut rohkeammaksi. Puolustajat uskaltavat pysyä kiekossa enemmän kiinni, sentterit hakevat pelivälinettä alempaa ja alueelle mennään kuljettamalla, eikä kamppailla päätykiekosta. Nämä pelinavaukset ovat näkyneet parhaiten Joni Tuulolan otteissa, joka on kuin uudestisyntynyt pelaajan valmentajavaihdoksen jälkeen.

Sportilla on kuitenkin paikat iskeä hämeenlinnalaisten puolustukseen, joka ei ole yhtä tiivistä kuin Arvosen aikana. Kyseinen tiivis puolustus on toistaiseksi ollut Sportille liian kova pala purtavaksi, joten torstai-iltana on erittäin todennäköistä, että Sport rikkoo kuparisen.

HPK:n täytyy myös keksiä hyökkäykseensä jotain, sillä edelliseen viiteen otteluun voittoja on tullut vain yksi, ja maaleja on tullut ainoastaan kahdeksan. 

Peter Leblanc ja Joona Karevaara ovat vielä poissa kokoonpanoista. Tilalle tulevat valmennukselle tutut Miro Ruokonen ja Julius Valtonen. Valtonen pelasi Kärppiä vastaan ensimmäisen Liiga-ottelunsa ja Ruokonen maalasi uransa ensimmäistä kertaa HIFK:ta vastaan.

HPK:n puhtaat suoritukset

Viime kaudella HPK onnistui omassa pelissään täysin sen aikaista sarjanousijaa vastaan, pitäen Juuse Sarokselle nollapelit molemmissa Kuparisaaren otteluissa. Tällä kaudella Eetu Laurikainen oli viimeksi Kerhon maalinsuulla, joka oli lähtökohtaisesti sillä mentaliteetillä, että nolla pidetään.

Nuori maalivahti piti sanansa, eikä Sport päässyt maaliviivaa lähemmäksi osumaa. Onko Samu Perhosesta pitämään samanlainen maalivahtilinja?

Seuraa Heitä

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Sportin kultakypärä on ollut erinomaisessa vireessä, ja on yhden osuman päässä Liiga-uransa 100. maalista.

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Erinomainen pelinavaaja, eikä omassakaan päässä ole se helpoin este ylitettäväksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle