Haasta media, Ilves!

LIIGA / Ennakko
JYP juhlii, Ilves ihmettelee. Tuttu näky Hippokselta.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Torstaina Jyväskylässä ihmetellään jälleen kirousta, jonka murtumista on odoteltu kohta kymmenen vuotta. Toisin sanoen Ilves siis saapuu hakemaan pitkästä aikaa kolmen pisteen voittoa Jyväskylästä.

Edelliset ottelut

JYPin otteet otteluiden sisällä ovat ailahdelleet, mutta voittoja on tullut hyvään tahtiin. JYP hävisi reilu viikko sitten Kärpille, mutta tuon jälkeen pisteellisiä otteluita on tullut taas neljä putkeen.

Myös illan vieras Ilves saapuu Hippokselle vakuuttavassa vireessä. Pisteellisiä otteluita on tullut jo kolme peräkkäin, kun Ilves nousi keskiviikkona takaa-ajoasemasta voittoon KooKoosta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmeen otteeseen. Ensin Ilves ryöpytti JYPin 6−2-lukemin, mutta sen jälkeen JYP on napsinut kaksi voittoa yhden maalin erolla.

Ratkaisukohdat

Vaikka Ilves onkin kohtalaisen hyvässä vireessä, JYP lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Tässä piileekiin Ilveksen iskun paikka, kun käytännössä mikään yksityiskohta ei puolla Ilveksen voittoa. JYPillä on muutenkin ollut vaikeuksia pitää täysi keskittyminen koko 60-minuuttisen ajan, joten tuo lisää ulospuhalluksen mahdollisuutta.

Jyväskyläläiset sortuvat todella usein aktiivisuuden puutteeseen päätöserässä. Tästä hyvä esimerkki nähtiin keskiviikkona Tampereella, kun Tappara onnistui kapuamaan kolmen maalin takaa tasatilanteeseen.

Toisaalta JYP on kuitenkin osoittanut sen, että heiltä ei joka ilta vaadita täysin ehjää esitystä edes täyteen pistepottiin. Luotto omaan sapluunaan on vääjäämätön, eikä runsaskaan maalipaikkojen tuhlailu horjuta uskoa tuloksen tuloon.

Joko nyt?

Siitä on kulunut lähes yhdeksän ja puoli vuotta, kun Ilves edellisen kerran haki täyden pistepotin Jyväskylästä. Tuosta putkesta on riittänyt spekulaatiota jo todella pitkään.

Ilveksen paikallisvastustaja Tappara onnistui katkaisemaan pitkän kuivan kautensa Jyväskylässä syksyllä, joten tupsukorvien samaan temppuun yltäminen olisi virkistävää vaihtelua ainakin väsymiseen asti siitä kirjoittaneelle medialle.

Seuraa Heitä

Markku Flinck #61 |

Keskushyökkääjä

Enemmän kyseenalaisista taklauksistaan tunnettu Flinck on löytänyt oivan maalivireen tällä kaudella. Viimeisimpänä sen sai kokea KooKoo keskiviikon voittolaukauskilpailussa.

Mikko Kalteva #7 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja pelaa elämänsä vakuuttavinta kautta. Peliä edistävien ratkaisujen määrä on järkyttävän suuri, mikä on alkanut näkyä myös pistesarakkeessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle