Ilves ja Blues, toinen osa - Kumman pudotuspelihaaveet pysyvät hengissä?

LIIGA / Ennakko
Kestääkö Bluesin maalivahtipeli Tampereella?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Ilves katkaisi tappioputkensa perjantaina Espoossa. Joukkueet kohtaavat uudelleen tänään, kun Blues saapuu vuorostaan Hakametsään. Liigan tyvipään seurojen välinen ero on kaventunut viiteen pisteeseen. Kumpi pystyy pitämään haaveensa pudotuspelipaikasta elossa?

Ilves ja Blues ovat jämähtäneet runkosarjassa sijoille 15 ja 13, välissään vain HPK. Joukkueita yhdistää sama voittomäärä, 12, sekä varsin myrskyisä kausi. Tamperelaiset ovat turvautuneet valmentajan vaihtoon, espoolaisilla valmentajat ovat miltei ainoat, jotka ovat pysyneet mukana kauden alusta saakka.

Miksi Ilves?

Ennen perjantain kohtaamista Ilves ei ollut onnistunut tekemään tammikuun viidessä vierasottelussaan kuin kaksi maalia. Tamperelaisjoukkue saikin varmasti balsamia useasti auki revittyihin haavoihinsa perjantaisen 2−4 -voiton myötä.

Vaikka Ilveksen kaudesta on hankala löytää juuri mitään positiivista, on joukkue ollut kotikaukalossaan varsin säädyllinen: kymmenen voittoa, ja maalierokin on kahdeksan osuman verran plussan puolella. Verrattuna vieraskaukalon kahteen voittoon ja maalieroon −34, Ilvestä voitaneen pitää oikein kelvollisena kotijoukkueena.

Markku Flinck nappasi joukkueensa kultaisen kypärän jälleen päähänsä. Kymmenen ottelua tällä kaudella huilannut, elämänsä kauttava pelaava espoolaisen EKS:n kasvatti iski Ilveksen avausosuman perjantain ottelussa.

Ilveksen kannattajaryhmä protestoi seurajohtonsa toimintaa viime viikon kotiotteluissa, mutta palasi lehtereille keskiviikkona pelatussa Sport-ottelussa. Saako tupsukorvien eilinen voitto toivonkipinän palaamaan kelta-vihreään osaan tamperelaisista? 

Miksi Blues?

Bluesin nuori miehistö taisteli kuluvalla viikolla arvokkaat pisteet tuplataistossaan, kun vastassa oli HPK. Ilvestä vastaan joukkue karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta isäntien pää ei kestänyt loppuun asti.

Espoon ylpeys ei ole esiintynyt vakuuttavasti vierasotteluissaan. Ennen tiistaista ryöstöretkeä Hämeenlinnaan olivat siniset napanneet vieraspisteitä edellisen kerran Porista 5. joulukuuta. Ilveksen ja Bluesin aikaisempi kohtaaminen Hakametsässä päättyi myös kotivoittoon, tuolloin lukemat olivat 1−0.

Joukkue on pystynyt nojautumaan maalivahteihinsa. Kaapo Kähkönen on ollut varsinkin nuorten MM-kisojen jälkeen mies paikallaan, kannatellen Bluesin ohutta pudotuspelihaavetta itsevarmoilla esityksillään. Christian Engstrand lienee pelivuorossa Kähkösen kolmen ottelun jäljiltä, eivätkä hänenkään esityksensä ole olleet heikkoja.

Bluesin otteissa on ollut paljon pirteyttä. Nuoret miehet ovat joutuneet kypsymään liigakaukaloihin sopiviksi, ja lauma tulee taistelemaan pisteistä myös lauantai-iltapäivän kohtaamisessa. Riittääkö pelkkä into voittoon?

Käyttäjän vhyotyla kuva

Arvio ottelusta: Ville Hyötylä

Vähämaalinen kohtaaminen, jossa maalivahdit nappaavat pääosan. Emme tule näkemään lauantai-illan huumaa, mutta Bluesin nuoria kannattaa seurata. Joku heistä ottaa tänään ratkaisijan viitan harteilleen. Veikataan pitkää iltaa: Blues raastaa pisteet voittolaukauskisan kautta.

Seuraa Heitä

Aleksi Mustonen #91 | HC Davos

Keskushyökkääjä

Ilveksen vikkelä keskushyökkääjä katkaisi perjantaina kahdeksan ottelun pisteettömän putkensa iskemällä voittomaalin. Mustoselta odotetaan tehoja myös jatkossa, kun Ilves joutuu raapimaan pisteitä.

Jari Sailio #41 |

Laitahyökkääjä

Bluesin joukkueen konkari ja kapteeni liitelee kolmen ottelun pisteputkessa. On kentällä ratkaisuhetkinä ja kykenee luomaan maalintekopaikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle