Pehmolelut jäälle maalilla tai ilman

LIIGA / Ennakko
Paikallisvoitot ovat Tapparalle 2-1. Ottaako Tappara kolmannen voiton?
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen paikallistaisto käydään tällä kaudella neljättä kertaa. Tappara on vielä Mansen herruus –tittelissä kiinni, mutta vain yhden voiton turvin. Yhteensä tamperelaisjoukkueet kohtaavat tällä kaudella kuudesti, joten mitään ei ole vielä kiveen hakattu.

Edelliset ottelut

Ilves vaihtoi juuri päävalmentajaa Kari Heikkilään. Toistaiseksi Heikkilän alaisuudessa joukkue on sekä voittanut että hävinnyt yhden pelin.

Viimeisimmän ottelunsa Ilves vei nollapelillä TPS:ää vastaan Hakametsässä. Sitä edellisen hävisi jäätyään nollille HIFK:ta vastaan Helsingissä.

Tappara pelasi viimeksi sunnuntaina kotonaan HPK:ta vastaan. Liigan perhepäivä-peli ei päättynyt odotetusti kirvesrintojen kannalta, vaan hämeenlinnalaiset poistuivat kaukalosta kolmen pisteen kera.

Tappara hävisi myös ottelun lauantaina Porissa Ässiä vastaan niukasti jatkoajalla 0−1.

Ratkaisukohdat

Joukkue, jolla on paremmin kootut ketjut ja ketjujen peluutus, on vahvoilla. Molemmilta joukkueilta on nimittäin tärkeitä pelaajia sivussa.

Ilveksen paras pisteiden kerääjä ja maalitykki Markku Flinck kärsii TPS-ottelusta saatua pelikieltoa. Lisäksi loukkaantuneiden lista on tupsukorvilla ainakin neljän pelaajan mittainen.

Tapparalta puuttuvat rosterista edelleen joukkueen neljänneksi paras pistemies Henrik Haapala, pisteiden puolesta toiseksi paras puolustaja Nick Plastino, sekä pidempään sivussa ollut Veli-Matti Savinainen.

Haapalan ja Plastinon pelikunnot alkavat kuitenkin löytyä, ja herrojen odotetaan palaavan pian kaukaloon. 

On miltei selvää että Ilveksen maalilla torjuu Hannu Toivonen, mutta kuka torjuu Tapparan maalilla – se on arvoitus.

Tilastopoiminnat

Tappara on viidentenä sarjataulukossa, Ilves viimeisenä.

Tapparan ylivoimaprosentti on hieman huonompaa kuin Liigassa keskimäärin, mutta Ilveksellä se on vielä huonompaa - nimittäin Liigan kolmanneksi huonointa. 

Alivoimaprosentti sen sijaan on Ilveksellä kolmanneksi parasta, kun se Tapparalla puolestaan on kolmanneksi huonointa.

Lienee sanomattakin selvää, ettei erikoistilanteille ole syytä antaa valtaa, vaan tamperelaisjoukkueet saisivat ratkaista tämän paikallispelin tasaviisikoin.

Hyväntekeväisyyttä

Perjantain paikallismittelö on samalla myös hyväntekeväisyysottelu. Yleisöä kehotetaan ottamaan pehmolelu mukaan halliin, joka heitetään jäälle, kun Tapparan ensimmäinen maali syntyy tai viimeistään kolmannen erän ensimmäisellä pelikatkolla. 

Yritykset, jotka lähtivät hyväntekeväisyyshaasteeseen mukaan, lahjoittavat jokaista pehmolelua kohden tietyn summan syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi.

Pehmolelut myös desinfioidaan, jonka jälkeen ne lahjoitetaan lapsille sairaaloihin ja keskuksiin.

Seuraa Heitä

Elmeri Kaksonen #72 | Ketterä

Laitahyökkääjä

2+2-tehot tällä kaudella tehneen hyökkääjän otteet ovat paranemaan päin kevättä kohden. Tekeekö juuri Kaksonen Tapparan ensimmäisen maalin, ja on se pelaaja, joka saattaa hyväntekeväisyyspehmolelut yleisön sylistä jäälle?

Hannu Toivonen #33 |

Maalivahti

TPS:ää vastaan loistaneen Ilveksen maalivahdin on hyvä lähteä nollapelin turvin toista tamperelaisjoukkuetta vastaan. Torjuuko Toivonen kaikki Tapparankin kudit?

» Lähetä palautetta toimitukselle