Kaijomaalla ja Makkosella vahvistunut TPS yrittää välttää tappioputken

LIIGA / Ennakko
TPS ja HIFK iskevät yhteen neljännen kerran kuluvalla kaudella.
TPS sai kokoonpanoonsa vahvistusta Bluesista, kun Kalle Kaijomaa ja Jussi Makkonen tulivat Turkuun lainalle loppukaudeksi. Välttääkö TPS tappioputken heidän avullaan?

TPS ei ole tällä kaudella hävinnyt kolmea liigaottelua perätysten, vaikkei toisaalta ole kolmea perättäistä voittoakaan pystynyt nappaamaan. Nyt joukkueella on kaksi tappiota allaan, kun se isännöi HIFK:ta, jolla puolestaan on meneillään kahden voitetun ottelun putki.

Isännät ovat menettäneet sairastuvalle paljon pelaajia, ja erityisesti sentteriosasto alkoi käydä kapeaksi Tadas Kumeliauskasin, Eric Perrinin ja Ville-Vesa Vainiolan loukkaantumisten myötä. Vahvistusta saapui Espoosta, kun keskushyökkääjä Jussi Makkonen siirtyi loppukaudeksi Turkuun.

Myös puolustaja Kalle Kaijomaa pelaa loppukauden TPS:ssä ja tekee oletettavasti debyyttinsä turkulaisseurassa illan HIFK-ottelussa. Makkonen sen sijaan kantoi mustavalkoisten nuttua yllään jo lauantaina Ilvestä vastaan.

Helsingissä vahvistukset ovat tulleet jo aiemmin, ja uusimpana lisäyksenä puolustaja Keith Aulie on pelannut punavalkoisten riveissä jo neljässä ottelussa. Jos TPS on kärsinyt loukkaantumisista, koskee sama HIFK:ta. Luottopuolustajat Daniel Grillfors ja Joonas Järvinen ovat olleet sivussa, joten esimerkiksi juuri Aulien saapuminen tuli totisesti tarpeeseen.

Pelaako Husso taas nollapelin?

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. HIFK voitti molemmat Helsingissä pelatut ottelut, mutta lokakuun puolivälin paikkeilla Turussa pelatussa ottelussa Palloseura korjasi jatkoaikavoiton itselleen. TPS:n ja HIFK:n väliset ottelut ovat olleet tasaisia, vaikka pisteet ovatkin menneet HIFK:n eduksi 7−2.

Vierasjoukkueen maalilla Ville Husso on pelannut viime aikoina loistavasti. Nuori torjuja on pitänyt HIFK:n maalin koskemattomana kahdessa edellisessä ottelussa, kun ensin KalPa ja sitten Ilves kävivät toteamassa Husson mahdottomaksi ohittaa.

Maalivahtipelin lisäksi puolustustyöskentely on ollut molempien ryhmien osalta kiitettävällä tasolla. Vaikka TPS olikin aneeminen Ilvestä vastaan ja menetti johtonsa lopussa JYPille, ovat erityisesti puolustajat keränneet kehuja. Samoin illan vierasjoukkueen puolustaminen on ollut hyvää, mutta kumpikin joukkue tarvitsisi lisätarkkuutta viimeistelyyn.

HIFK lähtee otteluun sarjataulukon toiselta sijalta tähtäimessään neljän pisteen päässä oleva Kärpät. Laajalla ratkaisijarintamalla illan vastustajaansa nähden operoinut nippu on ottelun suosikki, mutta suoraa pudotuspelipaikkaa tavoittelevalla TPS:llä voi olla sanansa sanottavanaan, mikäli turkulaiset aloittavat ottelun yhtä hyvin kuin JYP- ja Sport-peleissä.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

Siipirikkoinen TPS ei tällä kertaa pysty välttämään kolmatta peräkkäistä tappiota. Ohkainen sentteriosasto ja muutenkin harventunut hyökkäys eivät kestä vertailua HIFK:n vastaaviin. Palloseura on näyttänyt kuitenkin sisukkuutensa useasti tällä kaudella, joten ei olisi suuri yllätys, jos TPS onnistuisi aiemman HIFK:n isännöinnin tapaan viemään ottelun jatkoajalle ratkaistavaksi.

Seuraa Heitä

Julius Vähätalo #88 | TUTO

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä teki tiistaina jatkosopimuksen TPS:n kanssa myös ensi kaudeksi. Turkulaisten pirteimpiin suorittajiin lukeutuneelta Vähätalolta sopii odottaa kelpo otteita tänäänkin.

Ville Husso #35 | Detroit

Maalivahti

Mikäli Husso jatkaa punavalkopaitojen maalissa, on TPS-hyökkääjille tiedossa hankala ilta. Oivaan torjuntavireeseen päässyt maalivahti voi pelata joukkueelleen täyden pistepotin.

» Lähetä palautetta toimitukselle