Kumpi on tehokkaampi: Ilves vai Dave Spina?

LIIGA / Ennakko
Tätä Ilves haluaa: kiekko ohi vastustajan maalivahdin.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves pelaa ensimmäisen kotiottelunsa uuden valmentajan Kari Heikkilän komennossa. Vastaan asettuu TPS, jonka riveissä erityisesti Dave Spina on ollut hurjassa vireessä. Ilves taas jäi edellisessä pelissään nollille, ja maalinteko on ollut vaikeaa jo pidempään.

Sarjataulukon viimeiseksi pudonnut Ilves yrittää kääntää kurssiaan uuden valmentajan Kari Heikkilän johdolla. Pudotuspelipaikkaan on eroa 11 pistettä eli taistelua ei kannata luovuttaa. TPS puolestaan jahtaa paikkaa kuuden parhaan joukosta.

Edelliset ottelut

Ilves pelasi perjantaina ensimmäisen ottelunsa Heikkilän komennossa. Valmentajanvaihdos ei vielä kääntänyt Ilveksen kurssia HIFK:n voitettua tamperelaiset kotonaan tylysti 3-0. 

Vierasjoukkue TPS pelaa lauantaina jo kolmannen kerran neljän päivän sisällä. Keskiviikkona turkulaiset rökittivät Sportin kotonaan, mutta perjantaina JYP otti jatkoajalla voiton. TPS jahtaa paikkaa kuuden parhaan joukosta.

Ratkaisukohdat

Ilveksellä on menossa vaikea jakso, mikä johti myös valmentajan vaihtoon. Edellisestä kolmen pisteen voitosta on aikaa lähes kuukausi. Viimeisissä viidessä ottelussa Ilves on tehnyt vain viisi maalia ja jäänyt kahdesti nollille.

Maalinteon ongelmat ovat varmasti kaikilla Ilves-leirissä tiedossa, mutta tehottomuus jatkuu. Uusi valmentaja ja kotiyleisö voisi olla se yhdistelmä, joka vapauttaa tupsukorvat maalintekoon.

TPS väläytti Sportia vastaan omaa maalinteko-osaamistaan iskemällä peräti kahdeksan maalia. Dave Spina oli ottelun hahmo tehoilla 2+3. Ilves-puolustuksen ei ole syytä antaa TPS:n tehomiehille tuumaakaan tilaa. Hannu Toivonen on Ilves-maalilla torjunut hyvin ja pitänyt joukkuettaan pystyssä, mutta ihmeisiin hänkään ei pysty.

Tilastopoiminta

Ilves ja TPS ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kolmasti. TPS on voittanut kaikki aiemmat keskinäiset ottelut. Kolmessa ottelussa Ilves on onnistunut tekemään vain kolme maalia.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Sami Sandellin ja Teemu Rautiaisen loukkaannuttua loppukauden ajaksi katseet kohdistuvat kokeneeseen Vihkoon. Varsinkin maaleja nopealta laitahyökkääjältä odotettiin nähtyä enemmän.

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Iskenyt kuluvalla viikolla jo tehot 2+4. Vaarallinen viimeistelijä on nostanut profiiliaan kauden edetessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle