Hämeenlinnassa tupa täynnä maailmanmestareita

LIIGA / Ennakko
Joni Tuulola on yksi lukuisista maailmanmestareista Rinkelinmäen lauantai-illassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HPK ja Kärpät taistelevat kolmesta pisteestä ja Rinkelinmäellä voi samalla ihastella suomalaisen jääkiekon arvokisahistoriaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Tuoreet nuorten maailmanmestarit valtaavat Rinkelinmäen. SaiPa-ottelussa vielä ansaitun lepovuoron saaneet Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat todennäköisesti Kärppien kokoonpanossa.

HPK:n kokoonpanoon arvokisoista palaa Joni Tuulola. Myös maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen tekee paluun penkin taakse.

Vierasjoukkueen riveissä viilettää myös keväällä 2011 aikuisten MM-kultaa juhlineita pelaajia. Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä ovat edelleen luotto-Kärppiä. HPK:ssa tuon kevään maailmanmestareita edustaa hieroja Juha Sulin.

Vuonna 2014 Malmössä nuorten MM-kultaa voittaneesta joukkueesta Kärpissä pelaavat hyökkääjät Juuso Ikonen ja perjantain SaiPa-ottelun jatkoajalla ratkaissut Saku Mäenalanen.

Ja jos oikein tarkkaan Rinkelinmäen lehtereille tihrustaa, voi nähdä myös vilauksen vuonna 1995 maailmanmestaruutta juhlineesta Marko Palosta.

Maalivahtiruletti pyörii Hämeenlinnassa

HPK:n maalivahtitilanne elää edelleen. Kerholle kuusi pistettä lainapestinsä aikana torjunut Dominik Hrachovina on palannut Tampereelle ja hänen tilalleen pätkätöihin hankittiin Samu Perhonen KalPasta. Luottoa Jere Myllyniemeen ei näytä olevan.

Kärppienkin maalivahtiosasto on käynyt läpi muutoksia, kun motivaationsa kadottanut Iiro Tarkki ilmoitti loppuvuodesta laittavansa räpylän naulaan. Perjantaina Kärppien maalilla torjui Sami Rajaniemi.

Kärpillä on alla neljä tiukkaa ottelua, jotka ovat ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Pisteitä on kuitenkin kertynyt varsin mukavasti, sillä oululaiset ovat edellisen kerran jääneet pisteittä marraskuun lopussa.

Kerho on ollut vahva kotikaukalossaan. Sillä on alla viiden kotiottelun voittoputki ja edellinen tappio Rinkelinmäellä on marraskuulta. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa HPK voitti Kärpät Raksilassa lokakuussa. Marraskuun puolivälissä Kärpät oli Hämeenlinnassa vahvempi maalein 5-3.

Seuraa Heitä

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Suomen superketjun takalinjoilla MM-kisoissa häärinyt toisen polven kiekkoilija saattoi saada otteisiinsa kaivatun nosteen hieman alavireisesti sujuneen syyskauden jälkeen. Kunhan ei syötä vanhasta muistista helppoa avausta Jesse Puljujärven tai Sebastian Ahon lapaan.

Jesse Puljujärvi #18 | Pittsburgh

Laitahyökkääjä

Tuulolan tavoin hieman alle odotusten suorittanut huippulupaus oli MM-kisoissa pitelemätön. Palaa liigakaukaloihin varmasti itseluottamusta uhkuen. Paljastiko kisoissa kaikki kikkansa Tuulolalle?

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Huippusyksy sai jatkoa MM-kisoissa. Laitetaanko kisoissa sentterin tontilla dominoinut Aho takaisin ykkösketjun laitaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle