KalPa saapuu haastamaan kotihallissaan tuskaillutta HIFK:ta

LIIGA / Ennakko
Nuorten maailmanmestari Roope Hintz palaa tänään HIFK-paitaan MM-kisojen jälkeen.
HIFK ja KalPa tekivät eilen nollan pisteen reissut länsi-Suomeen ja yrittävät heti tänään kartuttaa pistepussia toistensa kustannuksella. HIFK on hävinnyt kolme viimeisintä kotiottelua, joten näyttämisen halua luulisi kotihallissa löytyvän.

Edelliset ottelut

HIFK voitti joulutauon jälkeisistä neljästä ottelusta kaksi ensimmäistä. Nyt joukkue seilaa orastavassa kahden ottelun tappioputkessa, kun takkiin tuli sarjataulukossa alempana viihtyviä Sportia ja Ässiä vastaan. Joukkueen pelaaminen on vaikuttanut vähän aneemiselta, eikä viimeistely suju toivotulla tehokkuudella.

KalPa on pelannut joulun jälkeen viisi ottelua ja kerännyt niistä kolme voittoa. Toinen tappio tuli eilen perjantaina, kun TPS-haki revanssin alkuviikon tappiostaan Niiralan montussa. Joukkue on onnistunut laajalla rintamalla, mutta ylivoimapeli kaipaa kipeästi parantamista.

Ratkaisukohdat

Kotihallissa pelaaminen on tuottanut jostain syystä harmaita hiuksia HIFK:lle. Joukkue on hävinnyt kolme viimeisintä kotiotteluaan ja vielä vähän lepsujen esitysten jälkeen. Paras taisteluilme on ollut punanutuilla hukassa. Syötöt eivät tahdo löytää aina perille, eikä viisikkopelaaminen ei ole parhaalla tasolla. Torstaina Sport haki Nordenskiöldinkadulta pisteet matkaansa, HIFK:n Jasse Ikosen kaksi maalia olivat laiha lohtu.

Maalinteon paras terävyys on ollut punanutuilla hakusessa. Varsinkin perjantain Ässät-pelissä joukkue loi suuren määrän maalipaikkoja, mutta kiekot pitäisi saada tehokkaammalla prosentilla maaliin. Erityisesti kärkihyökkääjien pitäisi ottaa paremmin vastuuta maalinteosta. Nuorten maailmanmestari Roope Hintz palaa tänään HIFK:n kokoonpanoon. Ehkä hänen paluunsa tuo sähköä joukkueen tekemiseen.

Ylivoimatehokkuus on ollut KalPan heikkous, se onkin Bluesin jälkeen toiseksi heikointa koko Liigassa. Perjantain TPS-kamppailuissa joukkueelle tarjottiin kolme pätkää kahden miehen ylivoimalla. Joukkue onnistui hyödyntämään vain yhden näistä maalin muodossa, kun Janne Keränen iski kauden 12. maalinsa.

KalPalla on kuitenkin ollut onnistumisia laajalla rintamalla ja alivoima on Liigan parasta. Alivoiman laatuun on oleellisesti vaikuttanut KalPa-vahti Eero Kilpeläisen erittäin hyvät otteet. Myös hieman ohueksi mennyt puolustuspää sai kaivattua vahvistusta, kun nuorten maailmanmestari Niko Mikkola liittyi eilisessä TPS-pelissä mukaan kilpipaitojen kokoonpanoon.

Nuoret maailmanmestarit

KalPan tuore maailmanmestari Niko Mikkola oli jo perjantain TPS-pelissä kokoonpanossa, mutta tänään myös HIFK saa hyökkääjä Roope Hintzin takaisin liigajäille.

Tilastopoiminta

HIFK:n Juuso Puustinen on tehnyt maalin viimeksi 17.11.2015.

Seuraa Heitä

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

Palaa nuorten MM-kisojen jälkeen taas HIFK:n kokoonpanoon. Tuoko ripauksen nuorten joukkueen innosta myös HIFK:n tekemiseen?

Niko Mikkola #77 | Florida

Puolustaja

Pelasi jo eilen TPS:ää vastaan, tuo kaivattua leveyttä KalPan ohueen puolustuspäähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle