SaiPa hakee ensimmäistä osumaa Lukon verkkoon

LIIGA / Ennakko
Pekka Tirkkosen pitäisi keksiä, kuka osaa laittaa kiekon Lukon maaliin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rauman jääkiekkovuosi 2015 lyödään pakettiin tiistai-iltana Lukon saadessa vastustajakseen SaiPan. Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas.

Lukon joululoma päättyi Jyväskylään Tapaninpäivänä. Ilman aamujäätä kaukaloon hypännyt raumalaisryhmittymä oli ensimmäisessä erässä katselijan roolissa, kun kotijoukkue JYP karkasi tavoittamattomaan neljän maalin johtoasemaan.

Toisessa ja kolmannessa erässä peliään parantanut Lukko jäi lopulta JYPistä maalin päähän, ja näin Lukon kevätkausi käynnistyi vierastappiolla.

Raumalaisten syyskausi oli varsin työntäyteinen niin kotoisen Liigan kuin CHL:n täyttäessä otteluohjelmaa. Ruuhkaisa pelitahti pakotti Risto Dufvan suojatit pitämään kokonaan vapaata joukkueharjoituksista sen ajan, jonka otteluohjelma antoi myöden.

Kahdeksan päivän irtiotto yhteisistä harjoituksista näkyi JYP-ottelun avauserässä.

Vierasjoukkue SaiPan joululoma oli yhtä päivää raumalaisten lomaa pidempi. Selkeä ero SaiPan kevätkauden aloitukseen löytyi kuitenkin pelipaikasta.

Siinä missä Lukko lähti aamuvarhaisella kohti 300 kilometrin päässä olevaa Jyväskylää, SaiPa-pelaajat ajelivat omilla autoillaan jäähallille aamuharjoituksiin.

Lappeenrantalaisten herättely onnistuikin loistavasti, eikä vierailijana Kisapuistossa ollut Pelicans tarjonnut SaiPalle edes kunnon vastusta.

Idän sputnikit voittivat ottelun lopulta tylyin lukemin 5-1, eikä lopputuloksessa ole yhtään liikaa osumia SaiPalle.

Ratkaisukohdat

Lukko piti vahvan JYPin kaksi erää ilman maalimerkintää, joten Lukko sai tavoittelemansa tiiviimmän peruspelaamishetken alleen valmistautuakseen kohtaamaan SaiPan.

Ei Lukon peli mitään kovin ihmeellistä ollut kahdessa jälkimmäisessä erässäkään, mutta sen turvin on hyvä lähteä tekemään tulosta tässä ottelussa.

SaiPan kohdalla esiin nousee yksi kysymys. Kuka pistäisi kiekon Lukon verkkoon?

Kahdesti ovat joukkueet kohdanneet aiemmin tällä kaudella ja vielä on SaiPalta avausmaali tekemättä. Paikkoja on kyllä ollut, mutta tehottomuus on vaivannut lappeenrantalaisia ratkaisuhetkillä.

Pelicans-ottelun iso maalimäärä varmasti auttaa joukkuetta uskomaan omiin kykyihinsä, eikä maalinteon haluta muodostuvan ylistepääsemättömäksi esteeksi Rauman tiistai-illassa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta hyökkäyskalustossa tapahtuu yksi muutos sitten edellisen pelin. Laitahyökkääjä Toni Suuronen siirtyy Mestikseen KeuPan rivistöön, ja vastaavasti Keuruulta saapuu Lukon pelipaitaan keskushyökkääjä Eetu Koivistoinen.

Tällä muutoksella Lukko hakee lisävoimaa sentteripeliinsä. Samalla muutos antaa paremmat mahdollisuudet neljän ketjun peluuttamiseen.

Pois kokoonpanosta jää puolustaja Miika Koivisto, joka hakee pelituntumaa KeuPan pelipaidassa. Hyökkääjä Olavi Vauhkonen jatkaa pitkäaikaistoipilaana kuntoutustaan.

Kapteeni Ilkka Mikkola on myös pois pelaavasta kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Kunnioitettavat 900 runkosarjan ottelua Liigassa pelannut puolustaja saa kuitenkin ottelun alla tunnustuksen ansiokkaasta urastaan.

Vierasjoukkueen osalta pois kokoonpanosta jää keskushyökkääjä Petteri Nokelainen.

Seuraa Heitä

Sheldon Brookbank #17 |

Oikea puolustaja

SC-voittajan tekemisissä on edelleen parannettavaa. Joko nyt maaliverkko heiluu ensimmäisen kerran?

Johan Larsson #5 |

Puolustaja

Pelasi hurjan minuuttimäärän joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Raumalla. Miten käy nyt ja onko ruotsalaispuolustajasta iskemään kiekkoa Lukon maaliin?

» Lähetä palautetta toimitukselle