Tuttua huttua: Turussa juhlapeli ja tamperelaisvieras

LIIGA / Ennakko
TPS ja Ilves ottavat taas toisistaan mittaa.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Ilves kohtaavat tällä kaudella kolmannen kerran. Ennen ottelun alkua hallin kattoon nostetaan Rauli Tammelinin paita.

Edelliset ottelut

Palloseura isännöi tällä kaudella toistamiseen tamperelaisia juhlan merkeissä. Kaksi kuukautta sitten Turkuhallissa tosin kyläili Tappara, joka haki täydet pisteet murskavoitolla. Kyseisen ottelun yhteydessä TPS:n kotipyhättöön avattiin uusi kunniagalleria, ja pelin alla tiedotettiin Rauli Tammelinin paidan jäädyttämisestä.

Juhlapäivä on koittanut, ja vierasjoukkue Ilves lähtee teroitettuine kynsineen raapimaan pisteitä turkulaisten kotiluolasta. Tupsukorvat voittivat hienosti ennen joulutaukoa HIFK:n ja selättivät samalla kuuden ottelun piinaavan tappioputken. Joukkue on vajonnut sijalle 14, mutta joulutauko tuli hyvään saumaan kolhuja kärsineelle Ilvekselle.

TPS:n otteet ovat ailahdelleet roimasti. Mustavalkoiset hävisivät ennen taukoa HIFK:lle ja HPK:lle, eikä KooKootakaan vastaan iltapuhde ollut helppo. Ari-Pekka Selinin miehistö kuitenkin punnersi tasoihin ja ohi, ja otti lopulta helpottavat kaksi pistettä voittomaalikilpailussa.

Keskenään TPS ja Ilves ovat tällä kaudella mitelleet voimiaan kahdesti. TPS on molemmilla kerroilla poistunut kaukalosta varsinaisen peliajan jälkeen voittajana, joten Ilves on ollut illan kotijoukkueelle tähän mennessä varsin mieluisa vastustaja.

Ratkaisun paikat

TPS lähtee kohti kevätkautta suora pudotuspelipaikka mielessään. Ryhmä majailee kuudennella sijalla, ja pitääkseen paikkansa se tarvitsee vastuunkantajia aiempaa laajemmalta rintamalta. Kärkipelaajat ovat joutuneet varsinkin viime otteluissa pelaamaan valtavia minuutteja, joten joulutauko tuli TPS:lle varmasti tarpeeseen.

Turkulaismiehistöä ei kuitenkaan helpota se tosiseikka, että huimia minuutteja urakoinut kärkipakki Henrik Tallinder langetettiin kahden ottelun pelikieltoon KooKoo-pelin tiimoilta. Mies kärsii sanktionsa ensimmäisen pelin Ilvestä vastaan.

Loukkaantumisten runtelema Ilves puolestaan ei voi piiloutua kansoitetun sairastupansa taakse. Tamperelaisten on pärjättävä ilman joitakin avainpelaajiaan, joten myös Ilves tarvitsee onnistumisia pelaajilta, joilta niitä ei välttämättä kauden alussa liiemmin odotettu.

Ottelussa erityisesti puolustuspelaaminen noussee arvoon arvaamattomaan. TPS on kauden mittaan parantanut puolustustyöskentelyään, mutta Ilveksellä saattaa olla tilaisuutensa eritoten nopeassa kääntöpelissä ja tehokkaissa vastahyökkäyksissä.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

TPS on aikaisempien keskinäisten pelien perusteella selvä suosikki voittajaksi. Vaikka kone on yskähdellyt, on matkaan tarttunut epätasaisen tasaisesti myös hienoja voittoja. Ilves on ollut pahassa alamäessä, ja etenkin sen ylivoimapelaaminen on ollut karmeaa katsottavaa. Joulutauolla on varmasti ollut vaikutusta, mutta TPS lienee kaikesta huolimatta liikkeellä raikkaammin.

Seuraa Heitä

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

Nuori puolustaja on pelannut tähän saakka jokaisessa TPS:n ottelussa. Toisen polven liigakiekkoilija on pelannut paljon Tallinderin kanssa, mutta nyt ruotsalaispakkia ei ole vierellä tuoreen pelikiellon vuoksi. Peliaikaa on taas luvassa paljon.

Matias Sointu #67 |

Laitahyökkääjä

Sointu merkkautti HIFK-voitossa tililleen yhden maalin. Ilveksestä pariksi kaudeksi TPS:ään siirtynyt ja sittemmin takaisin Tampereelle palannut Sointu on tehnyt vasta viisi pistettä, mutta kenties viime kausien seuran kohtaaminen tuo peliin uutta puhtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle