Asennevammainen Lukko saa vieraita Espoosta

LIIGA / Ennakko
Aiemmat kohtaamiset ovat menneet Bluesin komennossa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Rauman lauantai-illassa iskevät yhteen Lukko sekä Blues. Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas. Kerätyt pisteet ovat tällä hetkellä espoolaisten hyväksi lukemin 4-2.

Lukko on yrittänyt mennä viime otteluissaan siitä yli, mistä aita on matalin. Sillä keinolla on pisteitä tullut, mutta esimerkiksi HPK:n kanssa Lukko oli aivan helisemässä.

Perinteisen Liigan ohella joukkue pelaa myös CHL:ää, ja kuluneen viikon tiistai oli joukkueelle iso pelipäivä. Silloin piti voittaa TPS ja sitä kautta päästä CHL:n välieräotteluihin.

Näin kävikin, mutta sen jälkeinen valmistautuminen sarjajumbon kohtaamiseen ei sitten enää onnistunutkaan.

On aika luonnollista, että sysipimeässä Suomen marras- tai joulukuussa tulee pelejä, joista paras teho on pois. Lukolle vaan koko edellä mainittu ajanjakso on ollut mollivoittoista kulkemista kotoisen Liigan osalta.

Vierasjoukkue Bluesin tilanteen tietävät kaikki. Pelaajia lähtee lähes päivittäin, mutta tekemisessä se näkyy yllättävän vähän. Viimeisenä sen sai kokea hallitseva mestari Kärpät, kun Blues kepitti oululaiset voittomaalikilpailun päätteeksi.

Ratkaisukohdat

Kun edellisenä iltana on suorittanut vain puoliksi, niin ratkaisu illan koitokseen on helppo. Kun tullaan töihin, niin tehdään homma edes kunnolla. Aina sekään ei riitä voittoon, mutta on jo iso askel kohti parempaa lopputulosta sitten edellisen pelin.

Vierasjoukkueen osalta päävalmentaja Jyrki Aho on puhunut jo useasti yritteliäisyyden perään. Kun parhaat miehet siirtyvät muualle, jäljelle jääneiden ainoa tapa saada pisteitä on pelata yritteliäästi.

Tapa on toiminut hyvin kahta poikkeusta lukuunottamatta.

Tilastoista

Blues on ollut Lukolle vaikea vastustaja tällä kaudella. Ensimmäisen kohtaamisen joukkue ratkaisi edukseen päätöserän hyvillä otteillaan. Toinen taistelu oteltiin Raumalla ja taas oli Blues lähellä voittoa. Lukko sai pelin tasoihin kun vain 25 sekunttia oli päätöserää jäljellä. 

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta päävalmentaja Risto Dufva kertoi murheellisen HPK-pelin jälkeen, että keskushyökkääjä Eetu Koski kärsii vammasta, joka tarvitsee leikkaushoitoa.

Puolustaja Miko Malkamäen tilanteesta pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoi, että pelaaja ei kuulu enää Lukon joukkueeseen. Kuluvaksi kaudeksi sopimuksen saanut puolustaja ehti edustamaan Lukon pelipaitaa vain yhdessä harjoitusottelussa, joka sekin jäi kesken.

Toipilaista lähimpänä pelikuntoa on isokokoinen hyökkääjä Olavi Vauhkonen, mutta vielä ei ole aika palata tositoimiin.

Vierasjoukkueen osalta muualle pelaamaan siirtyneiden pelimiesten nimilista on jo pitkä, mutta edelleen löytyy miehiä että täysi kokoonpano saadaan liikkeelle.

Uusimpina niminä espoolaisten rivistöön ovat liittyneet Mestiksestä hyökkääjät Nico Friman ja Kalle Moisio. Molempien kohdalla kyseessä on alkuun kuukauden mittainen koesopimus.

Toipilaina jatkavat puolustajat Mikko Kuukka ja Juuso Vainio. Hyökkääjä Samson Mahbod huilasi Kärpät-ottelun, eikä pelaamisesta tässä ottelussa ole tietoa.

Seuraa Heitä

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Pelasi surkean pelin Hämeenlinnassa. Onnistuuko ammattimieheltä kasvojen pesu nukutun yön jälkeen?

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Vastuuta on tullut kärkimiesten häivyttyä muille maille. Kaatuuko myös Lukko ykkössentteriksi nousseen Makkosen johdolla?

» Lähetä palautetta toimitukselle