Hirschovitsin tunteikas paluu Espooseen − Sarja vaihtuu, vastustaja ei

LIIGA / Ennakko
Blues ja Kärpät kohtaavat jälleen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues ja Kärpät ovat tulleet tutuksi viimeisten viikkojen aikana. Kohtaaminen on jo neljäs kahden viikon sisään, kun joukkueet olivat liigapelien lisäksi vastakkain Champions Hockey Leaguen puolivälierissä. Bluesin miehistö on kokenut suuria muutoksia tänäkin ajanjaksona, mukaan lukien Kim Hirschovitsin siirron juuri Kärppien riveihin. Nyt Hirschovits palaakin vanhalle kotiareenalleen.

Kaikkiaan kohtaaminen on joukkueille viides tällä kaudella. Kärpät on voittanut kolmesti ja Blues kerran. Runkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Kärpät haki vierasvoiton, mutta muuten ollaan menty kotijoukkueen merkeissä niin Liigassa kuin CHL:ssä.

Edelllisen liigakohtaamisen jälkeen talousvaikeuksissa oleva Blues on menettänyt useita pelaajia. Kim Hirschovits, Ville Korhonen sekä Roope Talaja pääsivät lähtemään ilman korvausta. Eero Somervuoren siirto Hämeenlinnaan toi vaihtokaupassa Eetu-Ville Arkiomaan. Lisäksi liigasopimuksen on tehnyt oma juniori Joonas Niemelä.

Kärpät on esiintynyt ailahtelevasti voitoistaan huolimatta. Sportia vastaan joukkue ei ollut terävimmillään, mutta nappasi silti kaksi pistettä. Bluesia ja HIFK:ta vastaan esitykset olivat dominoivia.

Blues otti voiton edellisessä liigaottelussaan Kuopiossa, mutta tiistaina Oulussa pelatussa CHL-ottelussa joukkue oli varsin aseeton. Puolustustaistelu koki kovan kolauksen, kun Kärpät kuittasi ensimmäisestä pelistä jääneen tappioaseman jo kahden minuutin aikana.

Kauden kestäessä koko ajan enemmän vastuuta saanut Antti Suomela on onnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä ottelussaan. Muutenkin vahvasti esiintynyt nuori keskushyökkääjä voi odottaa jatkossa vastuuta myös ylivoimalla, jossa hänen ominaisuutensa tulisivat eri tavalla esiin kuin tällä hetkellä nimellisen ykkössentterin viittaa kantavan Jussi Makkosen, joka ylivoimapelissä tunnetaan lähinnä maalineduspelistään.

Kärppien Julius Junttila ratkaisi joukkueiden tiistaisen CHL-pelin ja pyrkii jatkamaan siitä mihin silloin jäi. Kolme edellistä liigaottelua ovat tuoneet pisteitä, joten suunta on parempaan päin myös kotoisessa sarjassa.

Oululaisten maalivahtipeli aiheutti lievää huolta viime viikkojen aikana. Sami Rajaniemi on kuitenkin osoittautunut lainasopimuksen aikana oivalliseksi paikkaajaksi, ja vammoistaan toipunut Sami Aittokalliokin kesti CHL-pelin.

Bluesin asenne on riittänyt kovaan taisteluun, mutta CHL-pelissä materiaaliero tuli väkisinkin näkyviin. Laukaukset menivät Kärppien hyväksi 37−15, ja Blues sai suuren osan laukauksistaan vasta kolmannen erän ylivoimillaan. 

Seuraa Heitä

Joonas Niemelä #14 |

Keskushyökkääjä

A-juniorien ykkössentteri teki liigasopimuksen torstaina. Miesten pelit ovat kuitenkin toisenlainen haaste, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin rahkeet riittävät debyytissä.

Jani Hakanpää #2 | Dallas

Puolustaja

Yksi monista Kärppien espoolaistaustaisista pelaajista. Esiintyi vahvasti joukkueiden edellisessä liigakohtaamisessa ollen puolustuksen parhaimmistoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle