Kärpillä revanssin paikka

LIIGA / Ennakko
Törmääkö Kärpät jälleen HIFK:n puolustusmuuriin
Viikko sitten Helsingissä pelanneet Oulun Kärpät ja Helsingin IFK kohtaavat lauantaina toisensa toistamiseen viikon sisällä. Edellisessä Helsingissä pelatussa ottelussa Kärpät jäi HIFK:n jalkoihin lukemin 5-1. Nyt Kärpillä on mahdollisuus revanssiin kotiyleisönsä edessä. Toistaiseksi HIFK on ollut tällä kaudella Kärpille ylitsepääsemätön vastus.

Kärpät onnistuivat torstaina raapimaan voiton loukkaantumisten runtelemasta Ilveksestä. Torstain ottelussa suurimman huomion vei Kim Hirschovitshin debyytti uudessa seurassaan. Pelillisesti ottelu ei ollut ihmeellinen, eikä tuonut Kärpille helpotusta maalinteon kanssa. HIFK sen sijaan on ollut vakuuttavassa kunnossa: viimeiseen kuuteen peliin on mahtunut viisi voittoa. Pisteittä joukkue on jäänyt viimeksi 19.11. HPK:ta vastaan maalissa pelasi Kevin Lankinen vastaan, mutta Ville Husso nähtäneen Oulussa tolppien välissä.

Kärpillä on ollut vaikeuksia maalinteon lisäksi hyökkäyksiin lähdöissä. Puolustajat avaavat peliä liian hitaasti, jolloin etäisyydet ovat kasvaneet liian suuriksi eikä keskialuetta onnistuta ylittämään vauhdilla. Mikäli Kärpät mielii pitää kolme pistettä pohjoisessa, on puolustajien onnistuttava avaamaan peliä nopeammin, sillä HIFK iskee paineen Kärppäpakistoon taatusti nopeasti. Myöskään ylivoima ei ole toiminut toivotulla tavalla. 

Ilvestä vastaan Kärpät tuli ensimmäisen kympin erittäin vahvasti. Jo ensimmäisen minuutin aikana Kärpillä oli kolme a-luokan maalipaikkaa, mutta ruuti oli tällä kertaa märkää. Myös HIFK:ta vastaan voidaan odottaa, että Kärpät tulee ottelun alkuun vahvalla liikkeellä. Jesse Puljujärvi istui Ilves-pelin katsomossa, mutta palannee lauantaina kokoonpanoon.

Parin edellisen kauden aikana Oulussa ei ole totuttu siihen, että kotijoukkue on altavastaajana illan ottelussa, mutta tällä kertaa Kärpät on hienoisessa altavastaajan asemassa. HIFK teki vain tarvittavan HPK:ta vastaan ja säästi bensaa lauantai-illan koitokseen.

Seuraa Heitä

Jesse Puljujärvi #18 | Pittsburgh

Laitahyökkääjä

Haki yhden ottelun verran vauhtia katsomosta. Puljujärvi on ollut varsin näkymätön, mutta kuivattiko katsomokomennus ruudin ja HIFK:ta vastaan verkko heiluu?

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Kärpät on aina sytyttänyt Puustisen. Loukkaantumisen jälkeen paluu kehiin HPK-pelissä. Voi yksin ratkaista ottelun terävällä rannelaukauksellaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle