Organisoitu Lukko Helsinkiin vauhdikkaan HIFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
HIFK joutuu pohtimaan keinoja Lukon kaatamiseen.
Torstai-iltana Helsingin jäähallissa kohtaavat HIFK ja Lukko. Vastakkain ovat aktiivinen ja vauhdikas HIFK sekä tarkasti puolustaja Lukko. Punapaidat ovat iskeneet sarjassa toiseksi eniten maaleja, keltapaidat vastaavasti päästäneet toiseksi vähiten. Kumman pillin mukaan torstaina tanssitaan?

Isäntäjoukkue HIFK on tasapainotellut voittojen ja tappioiden välillä viime ottelut. Viimeisimpänä listalla on aneemisen esityksen jälkeen tappio kotiluolasta SaiPaa vastaan.

Lukko on kääntänyt kuuden ottelun voitottoman putkensa uudeksi nousuksi ja on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Keskiviikkona tappion karvasta kalkkia sai maistella kotonaan pelannut Pelicans raumalaisten noustessa kolmannessa erässä rinnalle ja ohi.

Sarjataulukossa joukkueet ovat mukana kärkitaistossa. HIFK hamuaa takaisin piikkipaikalle ja Lukko on puolestaan tiukasti kiinni kotiedussa ja neljännellä sijalla. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molemmilla kerroilla HIFK on vetänyt pidemmän korren ja vienyt voiton.

Erilaiset pelitavat

Illan ottelussa vastakkain ovat kaksi erilaisella kaavalla menestyvää joukkuetta.

HIFK:n pelaaminen perustuu nopeuteen ja keskialue on vain pakollinen paha. Hyökkäysalueella joukkue karvaa syvältä ja luo suuren osan paikoistaan juuri kiekonriistojen avulla. Puolustusalueelta lähdettäessä tarkoituksena on niin ikään kääntää peli ja ylittää keskialue mahdollisimman nopeasti. Kontrollin puuttuminen jättää suuren vastuun yksittäiselle pelaajalle hyökkäysalueelle pääsemiseksi.

Lukon suurimmat aseet löytyvät vastaavasti kiekottomasta pelistä ja puolustamisesta. Keskialueella joukkue pelaa parhaimmillaan tehokasta prosenttipeliä, mikä tyrehdyttää vastustajan hyökkäyspelin. Kun viimeisenä lukkona häärii Liigan tähtivahteihin lukeutuva Ryan Zapolski, on puolustajillakin helpompi työ pelata.

Kummankin joukkueen pelitapa on tuottanut pisteitä. HIFK on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, kun Lukko on vastaavasti päästänyt toiseksi vähiten. Torstain ottelussa ratkaisevaan asemaan nousee, kumpi pystyy noudattamaan omaa pelitapaansa paremmin, mutta myös kumpi kykenee paremmin ajamaan vastustajansa pois mukavuusalueeltaan.

Tilastopoiminnat

HIFK:ssa kymmenen maalin rajapyykin ylittäneitä pelaajia on kolme, Lukossa kaksi. Punapaidoista rajan ovat ylittäneet nuori Mika Partanen sekä meritoituneet Tomas Zaborsky ja Arttu Luttinen. Lukosta Aaron Gagnon sekä Toni Koivisto ovat haalineet tässä vaiheessa kautta kasaan kaksinumeroisen maalimäärän.

Koiviston onnistunut varsinkin ylivoimalla, sillä miehellä on jo kuusi onnistumista kasassa. Neljän ylivoimamaalin miehiä torstaina on kehissä neljä. Gagnon sekä Jesper Piitulainen ovat onnistuneet Lukosta neljästi ja HIFK:n puolella vastaava maalimäärä on kasassa Luttisella sekä Juuso Puustisella.

Puolustajista Lukon Janne Niskala on omilla lukemillaan seitsemällä tehdyllä maalilla, sillä HIFK:n kaikkien puolustajien yhteen laskettu maalimäärä tässä vaiheessa kautta on kymmenen ja Yohann Auvitu on helsinkiläisten paras maalintekijä puolustuksessa kolmella maalillaan. Lukon viivapelote on tosin maajoukkueen matkassa, eikä pelaa HIFK:ta vastaan. 

Seuraa Heitä

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

HIFK:n aloitusympyrän kuninkaalla on meneillään pisteiden valossa vaisumpi jakso. Viimeisessä viidessä pelissä vain yksi piste ja edellisestä maalista on ehtinyt kulua jo kahdeksan ottelua.

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Elkinsin arkkivihollinen aloitusympyrässä johtaa joukkueensa maalitilastoa. Iskenyt joulukuun neljässä ottelussa neljä maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle