Äijävalmentajien taisto Espoossa

LIIGA / Ennakko
Bluesin ja Pelicansin otteluissa voi odottaa kalabaliikkeja.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Blues vaihtaa sarjaa lyhyellä aikavälillä, sillä tiistaisen CHL-ottelun jälkeen liigaottelut saavat jatkoa jo keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Lahden Pelicans.

Vaikka Bluesin ja Pelicansin otteluita kutsutaankin vähemmän mairittelevammalla nimellä El Plastico, ei otteluita voi kutsua tylsäksi. Petri Matikaisen valmentamien joukkueiden otteluissa on ollut paljon kohahduttavia tapauksia, eikä Jyrki Ahokaan kuulu sellaisiin valmentajiin, joka pöhinöitä pyrkisi välttämään.

Pelicans on vienyt molemmat joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella. Ensimmäinen meni selvästi ottelua isännöideiden lahtelaisten nimiin, Espoossa pelatussa toisessa pelissä ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta.

Blues hävisi viime viikon kolmesta liigapelistään kaksi, ja ainoa voitto tuli Porista. Ilvestä ja Kärppiä vastaan Blues oli selvästi alakynnessä, ja tappiot olivat ansaittuja.

Pelicans on ottanut kolme peräkkäistä voittoa. Kaksi vastustajista kuuluu liigan kärkikaartiin, sillä viikko alkoi voitolla Tapparasta ja jatkui kolmen pisteen vierailulla Turkuun. Päätteeksi Sport kaatui pitkän kaavan jälkeen.

Lahtelaisten alemmat ketjut ovat saaneet hyvin onnistumisia viime viikon otteluissa. Joonas Alanne iski kiekon vastustajan maaliin kolmesti. Sitä ennen saldo olikin 19 ottelua kiikareilla ennen vierailua Peliitoissa.

Blues on osoittanut henkisen vahvuutensa vaikeuksien keskelle. Sitoutuminen joukkueessa yhä pelaavien pelaajien kesken on ihailtavaa joukkueen talousongelmista huolimatta. Tiistain CHL-ottelussa ratkaisuhahmoksi nousi maalivahti Kaapo Kähkönen, joka piti nollan torjuen 28 kertaa. Vaikka Blues pelaakin kahtena päivänä peräkkäin, se ei ole näkynyt vuorotteluna maalivahtipelaamisessa. Itse asiassa Blues on viimeisen reilun kuukauden mennyt koko ajan niin, että voiton (tai CHL:ssä pelatun tasapelin) jälkeen maalivahti on saanut jatkaa ja tappiolla mennyt vaihtoon.

Bluesin materiaalin kapeus voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Kärppiä vastaan Eero Somervuori joutui jättämään ottelun kesken. Jos hänestä ei ole pelikuntoon keskiviikkona, käytössä on 13 hyökkääjää eli valinnanvaraa on varsin vähän. Samaa tilannetta on myös puolustuksessa, jossa käytössä olevia pelaajia on seitsemän. Toki Robert Rooba on ajoittain käynyt paikkaamassa puolustajia.

Pelicansin pohjoisamerikkalaisista Ryan Potulny on parantanut otteitaan, mutta Dane Byersilta odotetaan enemmän. Lahtelaisten riveissä pelaavilla pohjoisamerikkalaisilla on myös kaksoisjohto liigan jäähypörssissä, sillä Ben Blood on ykkösenä ja Byers kakkosena. Molempia rasittaa kaksi suihkukomennusta, joista toinen tuli edellisessä Espoossa pelatussa ottelussa.

Seuraa Heitä

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Kapteeni on ollut tehojen puolesta viime otteluissa varjojen mailla jääden viidessä viimeisimmässä ottelussa ilman tehopisteitä. Saako Espoossa pistetilinsä jälleen auki?

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Ensimmäistä liigakauttaan pelaava keskushyökkääjä on johtanut viime aikoina varsin valovoimaista ketjua, jossa laidoilla ovat häärineet Ilmari Pitkänen ja Jari Sailio. Taitava keskushyökkääjä on sopinut raatajalaiturien väliin hienosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle