Näytönpaikkoja tarjolla tilastokummajaisen vuosipäivänä

LIIGA / Ennakko
Mikko Salmio on taas tositoimissa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jo muutaman vuoden ajan on joku aina JYPin ja Ilveksen Jyväskylän kohtaamisten alla nostanut esiin sen merkillisen seikan, että Ilveksen edellisestä onnistuneesta ryöstöretkestä on kulunut jo hyvin kauan aikaa. Tällä päivämäärällä siitä on jo peräti tasan yhdeksän vuotta.

Poikkeuksellisen synkän loukkaantumissuman kanssa jo hyvän tovin keinottelemaan joutunut JYP on alkukauden ailahtelevien, ja ajoittain jopa tuskaisten, otteidensa jatkeeksi onnistunut kehittämään uskoa omaan tekemiseensä luovan neljän ottelun voittoputken.

Viimeisimpänä jyväskyläläisten käsittelyssä tappiota Hippoksen illassa joutui maistamaan Rauman Lukko. Sairastuvalta paluun peleihin tehnyt, ja viime kaudesta henkilökohtaista tehopistetahtiaan reilusti nostanut Mikko Salmio tälläsi ottelun ainoaksi jääneen osuman. Tuolla osumalla mies sivuaa jo tällä hetkellä viime kauden yhdeksän pisteen saldoaan.

Myös viimeisin vierasottelu oli hurrikaanipaidoille menestys täysien pisteiden matkattua Oulusta Keski-Suomeen niin ikään nollapelillä; 0−3. Näissä molemmissa otteluissa JYP-maalilla torjui nuori Veini Vehviläinen.

Mielenkiintoisen maalivahtivalinnan lisäksi illan kokoonpano on viime aikojen tapaan varsin JYP-Akatemia –painotteinen eli näytönpaikkoja organisaation nuoriso-osastolle on edelleen reilusti tarjolla.

Loukkaantumiset ja erikoistilanteet Ilveksen murheina - sankarin viittoja jaossa

Ailahtelevat otteet ovat leimanneet Ilveksen marraskuuta, eikä pisteitä ole ropissut laariin aivan alkukauden tahtiin. Useiden avainpelaajien puuttuminen on näkynyt heikkona ylivoimatehokkuutena. Erityisesti kahdessa edellisessä ottelussaan joukkue on keskittynyt ensisijaisesti puolustamaan.

Melko kokematon Ilves-hyökkäys ei parissa viime ottelussa ole maaleilla mässäillyt, mutta niin eivät noissa kohtaamisissa ole tehneet vastustajatkaan. Espoon Blues kellistyi keskiviikkona Hakametsässä 1−0 ja eilen Kuopiossa pitkän vieraskiertueen avausottelussa kovan, vaikkakin hetkittäin myös sekavan, puolustustaistelun tuloksena oli niukka 2−1-tappio syyskauden komeettajoukkue KalPan kyydissä.

Tuoreimmat lisäykset loukkaantumislistaan ovat Blues-pelissä jo alkulämmittelyn jälkeen varusteensa riisumaan joutunut Matias Sointu sekä samaisen ottelun myöhemmässä vaiheessa kesken jättänyt Joonas Vihko. Vammat eivät liene vakavia, mutta ainakaan eilisessä KalPa-ottelussa kumpaakaan ei kentällä nähty.

Valmentaja Tuomas Tuokkolan ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden kommentit eivät kielineet muutoksesta parempaan tätä iltaa silmällä pitäen. Tilanne on vaikea, mutta toisaalta pöytä on katettu uusille sankaritarinoille myös siksi, että ylivoima-aikaa siunaantunee hieman kokemattomammillekin pelureille.

Tässä tiukassa paikassa viime aikoina parhaiten esiin on noussut Sami Sandellin loppukauden sivussa pitävän loukkaantumisen jälkeen kapteeniutta osoittavan C-kirjaimen rintaansa saanut Tapio Laakso. Hänelle viisi edellistä ottelua ovat tuoneet yhtä monta tehopistettä. Niitä tehopisteitä Ilves kaipaakin kipeästi lisää selvittääkseen kunnialla peräti kuusi ottelua kattavan vieraskiertueensa. Pisteet olisivat elintärkeitä myös kamppailussa pudotuspelisijoista.

Kun Raipekin vielä pelasi

Kauden toistaiseksi ainoassa aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Tampereella Ilves oli tyly isäntä pyyhkäisten JYPin jäänrakoon selkein 6-2 lukemin. Tänään selviää onko matkalla Savosta Päijänteen pohjoispäähän saatu punottua vastaavaan lentoon siivittävät juonet vai pystyvätkö hurrikaanipaidat varmistamaan, että Ilveksen peräsimestä marraskuussa 2006 potkut saaneen päävalmentaja Kari Elorannan saappaisiin hetkellisesti nostetun Petteri Hirvosen joukkojen Hippoksen uroteko pysyy edelleen tuoreimpana lajiaan.

Seuraa Heitä

Mikko Salmio #46 |

Laitahyökkääjä

Sairastuvalta takaisin kaukaloon ja tuloksena heti voittomaali. Terveenä pysyessään pistänee vanhan yhden kauden piste-ennätyksensä uusiksi.

Tapio Laakso #71 |

Keskushyökkääjä

Vaikeilla hetkillä tärkeä tasonnosto ja alla viisi ottelua piste per peli -tahdissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle