Ajatuksissa vain tappioputken katkaisu

LIIGA / Ennakko
Toni Hyvärinen osui edellisessä kohtaamisessa kahdesti.
Rauman perjantai-illassa kohtaavat Lukko sekä KooKoo. Kuuden ottelun tappioputkessa kulkeva Lukko on lähes pakkovoiton edessä.

Kun on vaikeaa, ei ole helppoa. Näillä sanoilla Lukon päävalmentaja Risto Dufva on muutaman kerran kuvaillut joukkueensa edesottamuksia tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Nyt tappioputken pituus on jo kuuden ottelun mittainen, ja ainakin yksi asia Lukolle on vaikeaa.

Nimittäin joukkue on tehnyt viimeiseen seitsemään otteluun vain 10 osumaa. Se viimeinen voitto on Lappeenrannasta, jossa yksi tehty onnekas osuma riitti kolmen pisteen voittoon. Muuten Lukko on ollut vähillä maaleillaan häviäjän roolissa.

Vierasjoukkue KooKoon osalta maaottelutauon jälkeinen aika on mennyt vuorotahtiin. Kuusi ottelua, joista kolme voittoa kotikaukalossa.

Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Ensimmäinen oteltiin Kouvolassa ja sen voitti kotijoukkue selvin numeroin.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkueen osalta vain yksi asia nousee esiin. Se on maalinteko. Kun kiekkoa ei saada enää vastustajan verkkoon millään konstilla, niin voittaminen on lähes mahdotonta.

Lukko pelasi edellisenä iltana Jyväskylässä hyvän vieraspelin, mutta se tärkein puuttui. Ei tehtyä maalia, ja JYP voitti tekemällä yhden osuman.

Lukon pitää jatkaa samanlaista pelaamista, mitä nähtiin Jyväskylässä. Vieläkin enemmän liikettä vastustajan maalivahdin näkökenttään voi myös järjestää, jotta maalinteko helpottuu sitäkin kautta.

Vierasjoukkue ei ole onnistunut kauden matkaotteluissaan kovinkaan hyvin. Kotona puolustuspelaaminen toimii, mutta bussimatkan päässä on jo vaikeampaa.

Siinä osa-alue jonka pitää onnistua myös Raumalla, vaikka Lukko sukelteleekin tällä hetkellä syvissä vesissä.

Tilastoista

KooKoo on vieraillut kahteen kertaan länsirannikon joukkueen kotikaukalossa ja voittanut molemmat pelit jatkoajan jälkeen. Maaleja KooKoon verkkoon näissä kahdessa pelissä on tehty vain yksi.

Kokoonpanot

Lukon osalta toipilaina jatkavat samat miehet, jotka sairastuvalla on totuttu näkemään jo viikkoja.

Vierasjoukkueen osalta toipilasosastolla on hiljaista. Hyökkääjä Juuso Rajala siirtyi Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle puolentoista viikon vuokrasopimuksella. Paluu Kouvolaan tapahtuu Suomen itsenäisyyspäivänä.

Seuraa Heitä

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Vauhtia on mutta tehopisteitä ei tahdo syntyä. Miten käy KooKoon kanssa?

Aki Kangasmäki #47 |

Hyökkääjä

Lukko-kasvatti palaa tuttuun kaukaloon pitkästä aikaa. Onnistuu maalinteko entisessä kotihallissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle