Sortuuko Lukko Suomi-kiekon perisyntiin?

LIIGA / Ennakko
Zapolskin joukkojen johtaminen kuuluu Lukon elinehtoihin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Pahimmat henkiset lukkonsa avannut JYP saa vieraakseen alavireisen Lukon. Raumalaisleiri yrittää hakea pientä valonpilkahdusta varsin synkkään marraskuuhun katkaisemalla pitkän tappioputkensa.

JYPin erikoinen putkeilu jatkui jälleen viime viikolla, kun joukkue nappasi kahdeksan pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Ainoa kauneusvirhe sattui Pelicansia vastaan, kun taas Sport ja Kärpät kaatuivat varsinaisella peliajalla.

Sarjan piikkipaikkaakin hallinnoinut Lukko rämpii tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa, eikä pistetilikään ole karttunut tuona aikana kuin yhdellä pisteellä. Raumalaiset onnistuivat venyttämään paikalliskamppailun Ässiä vastaan ylitöiksi.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kertaalleen reilu kuukausi takaperin. Tuolloin JYP nappasi Raumalta täyden pistepotin hyvän puolustuspelin turvin.

Kuvasta kadonnut Gagnon

Tappioputkensa aikana Lukko on tuskaillut eritoten maalinteon kanssa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimi tiistainen kamppailu HIFK:ta vastaan, kun Ville Husso pysäytti raumalaisyritykset yli 40 kertaa.

Parhaiten Lukon ontuilua kuvaa ykkössentteri Aaron Gagnon, jolle kuluva kuukausi on ollut synkkä. Gagnonin ainoa onnistuminen pisteiden muodossa osui juuri otteluun Ässiä vastaan.

Myös Lukon varsin passiivinen pelityyli on jälleen suuressa roolissa. Ajoittain joukkue sortuu passivoitumiseen ja johdon suojeluun jopa liian aikaisiin, mikä maksoi sunnuntaina Turussa pisteitä keltapaidoille.

Toisaalta tämä suomalaisen kiekkoilun perisynti voi olla myös vierailijoiden suuri vahvuus ottelussa JYPiä vastaan. Kolmen voitetun ottelun aikana JYPin hyökkäyspelaaminen ei ollut suurta riemujuhlaa. Riistojen tuomien hyökkäyspainostuksien kääntäminen maaleiksi on tuottanut hurrikaaniryhmälle valtavia ongelmia. Tämä elementti korostuu varmasti tiivistä puolustusta vastaan.

Erikoista

JYPin loukkaantumissuma on surullisen kuuluisa. Sunnuntaisesta ottelusta Kärppiä vastaan oli poissa peräti 11 pelaajaa. Jyväskyläläiset saavat takaisin ainakin pelikiellossa olleen Nolan Yonkmanin. Myös Mikko Salmiota ja Valtteri Hotakaista voidaan hiljalleen odottaa takaisin kaukaloon.

Lukon alkukauden suurin ase - ylivoimapelaaminen - on viime aikoina ollut varsin tehotonta. Lukolla on loistava paikka palata oikeille raiteille, sillä JYPin alivoima kotikentällä on ollut sarjan neljänneksi huonointa.

Avausmaalin merkitys on harvinaisen suuri myös muustakin syystä kuin Lukon passiivisesta pelityylistä. JYPin kauden kaikki ottelut yhtä KalPa-ottelua lukuun ottamatta ovat päättyneet avausmaalin tehneen joukkueen voittoon.

Muokattu 12.12: Poistettu virheellinen tieto Lukon menestyksestä Hippoksella.

Seuraa Heitä

Mikko Luoma #5 |

Puolustaja

Luoma on ollut suurimpia tekijöitä siihen, miksi JYPin ylivoima on ollut viime aikoina tuotteliaampaa. Viivamiehen paikalta maskimieheksi siirtynyt Luoma on toiminut erinomaisena maskimiehenä.

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Vastikään pelikuntoon päässyt Lahti on ollut harvoja valonpilkahduksia Lukko-leirissä. Lahti on iskenyt joukkueensa ainokaiset sekä TPS:aa että HIFK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle