Voittaako Kärpät TPS:n taas maalin erolla?

LIIGA / Ennakko
Hymyilyttääkö Pikkaraista keskiviikkonakin?
Kuva © Timo Savela
TPS ja Kärpät ovat pelanneet tällä ja viime sesongilla tasaisia otteluita, mutta TPS on voittanut oululaisvieraansa viimeksi toissa kaudella.

Kotijoukkue TPS:n esitykset ovat heittelehtineet: Lukko kaatui Turussa sunnuntaina, mutta taisteluvoittoa edelsivät kehnot, tappioihin johtaneet esitykset Ässiä ja KooKoota vastaan. Vierasjoukkue Kärpät pääsi peräti seitsemän ottelun voittoputkeen, mutta koki sitten perättäiset tappiot Ässille ja JYPille.

− Ärsytetty Kärpät sieltä tulee vastaan. Tuollaiset perättäisten otteluiden tappiot ovat sille joukkueelle harvinaisia, mietti TPS:n valmentaja Kimmo Rintanen ottelua edeltävänä päivänä TPS:n nettisivuilla.

Keskinäisissä kamppailuissa TPS ja Kärpät ovat pelanneet tasaisia pelejä, vaikka Kärpät onkin ollut voitokas kuudessa perättäisessä ryhmien välisessä mittelössä. Näistä peräti viisi viimeistä ovat päättyneet Kärppien voittoon yhden maalin erolla, joten illan ottelusta on lupa odottaa varsin tasaväkistä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Syyskuussa Oulussa pelatussa ottelussa Kärpät vei voiton nimiinsä lukemin 4−3. TPS johti jännittävää peliä kahteen otteeseen, mutta Kärpät punnersi ohi. Kyseisessä ottelussa joukkueiden tehomiehiä olivat Sebastian Aho (2+0) ja Lauri Tukonen (2+1), mutta keskiviikon kohtaamisesta he ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

TPS-sentterien tehot Perrinin harteilla

Molemmilla joukkueilla on sairastuvalla pari avainpelaajaa. Kärpät operoi kuitenkin leveämmällä materiaalilla, sillä joukkueen tehot ovat jakautuneet huomattavasti laajemmalle skaalalle kuin vastaavasti Palloseuralla. TPS on ollut läpi kauden paljon ykkösketjunsa ja -ylivoimansa varassa.

Kotijoukkue tarvitsee taustalta siis nähtyä enemmän tulivoimaa. Turkulaiset ovat tällä hetkellä yhden sentterin joukkue, sillä vaikka Eric Perrin pistepörssiä johtaakin, ovat keskushyökkääjien näytöt köykäiset. Tadas Kumeliauskas on ollut viime otteluissa loukkaantuneena ja Ville-Vesa Vainiolasta ei ole saatu hyökkäyssuunnitse juuri mitään irti.

Nelossentteri Jonne Virtasen rooli puolestaan on kaukalossa muualla kuin pisteiden tekemisessä. Kookas keskushyökkääjä antoi pilke silmäkulmassa kommentin Kärppien vahvasta pelaajamateriaalista TPS:n kotisivuille.

− Keskittyminen peliin lähtee jokaista joukkuetta vastaan aika samalla tavalla, mutta tietysti aina sieltä ne yksilöt nousevat esiin. Kärppien vahvuudet ovat poissaoloista huolimatta nuoret pelaajat, keski-ikäiset pelaajat ja vanhemmat pelaajat.

Humaloja tehnee liigadebyyttinsä

Kärpiltä nähtäneen jäällä yksi liigadebytantti, kun Mestistä tähän asti pelannut Miska Humaloja on lainalla Kajaanin Hokista. Myös vähän peliaikaa saaneen Aleksi Mäkelän laina Hokista jatkuu, ja puolustaja pelaa mitä todennäköisimmin myös Turussa.

TPS:llä sen sijaan on ollut kokoonpanossa junioreita paikkaamassa loukkaantumisia, mutta varsin marginaalisilla peliajoilla. Tadas Kumeliauskasin ja Tomas Mojzisin vammat ovat tietojen mukaan varsin pieniä ja heidän tilannettaan seurataan päivittäin. On mahdollista, että toinen tai molemmat nähdään jäällä jo keskiviikkona.

Mielenkiinto kohdistuu eritoten molempien joukkueiden maalivahtipeliin. TPS:ltä on pelikiellon takia sivussa Teemu Lassila, ja häntä tuurasivat vuorollaan Aleksandar Georgijev ja Oskari Setänen. Jälkimmäinen torjui voiton Lukosta, joten on paljon mahdollista, että Setänen jatkaa myös Kärppiä vastaan.

Kärpillä sen sijaan sekä Sami Aittokallio että Iiro Tarkki olivat JYPiä vastaan sivussa. Maalille hälytettiin pikakomennuksella Hokista Antti Lehtonen, joka on vielä ainakin tämän viikon oululaisryhmän mukana. Tarkki on kuitenkin todennäköisesti jo tervehtynyt TPS-otteluun.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

Luvassa on tarkka ja tasainen peli. TPS varmasti kiinnittää huomiota ottelun alkuun ja avauserään. Mustavalkoiset olivat Lukkoa vastaan taas ensimmäisen erän jälkeen tappiolla, mutta kaivoivat silti työlään voiton. Kärpät on maalittomasta JYP-ottelustaan huolimatta ennakkosuosikki oletettavasti tiukassa taistossa.

Seuraa Heitä

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

20-vuotiaan puolustajan tehotilasto on yhdeksän pykälää plussan puolella. Lukema on samalla TPS:n joukkueen paras. Eronen on pelannut suurimmalta osin virheetöntä peliä, mutta miten nuorimies onnistuu Kärppien vikkeliä hyökkääjiä vastaan?

Miska Humaloja #31 | Herning

Keskushyökkääjä

Antti Kalapudas palasi Hokkiin, ja Kärpät sai lainalle Mestiksessä hyvin pelanneen Humalojan. 24-vuotiaan hyökkääjän on tarkoitus tehdä Liiga-debyyttinsä illan TPS-ottelussa, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle