Taistelua riittää, rahaa ei

LIIGA / Ennakko
Ilveksellä ei ole varaa taka-askeliin kovavireistä Bluesia vastaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Talousvaikeuksistaan huolimatta Espoon Blues on esittänyt kaukalossa vakuuttavia otteita. Kotijoukkue Ilveksellä taas on menossa vaikeampi jakso.

Kotijoukkue Ilves lähtee keskiviikon kamppailuun kahden ottelun tappioputkessa. Viidestä viimeisestä ottelusta Ilves on voittanut vain kaksi, joista toisen voittomaalikilpailussa. Edellisen kerran tamperelaiset pelasivat perjantaina Lappeenrannassa.

Vierasjoukkue Blues haki tiistaina Porista selvän vierasvoiton. Talousvaikeuksissa kamppaileva espoolaisseura on kaukalossa näyttänyt vahvuutensa. Viidestä viime pelistä Blues on voittanut neljä.

Ottelun ratkaisu

Ilves on tuskaillut maalinteon kanssa, ja vastustaja Bluesilla on yksi Liigan kuumimmista maalivahdeista Christian Engstrand. Bluesilla on itse asiassa vastaavia ongelmia. Espoolaiset ovat tehneet Liigassa vähiten maaleja, ja kotijoukkueen Hannu Toivonen on ollut maalinsuulla luotettava.

Voitto-otteluissa Bluesin tehot ovat jakautuneet varsin tasaisesti koko joukkueen kesken. Fyysisenä hyökkääjänä tunnettu Ilmari Pitkänen on viidessä pelissä iskenyt tehot 3+1.

Tapio Laakso on ollut Ilveksen tehokkain pelaaja viime peleissä. Varsinkin paikallisvastustajan kaadossa Laakso oli isossa roolissa. Myös Eero Savilahden 1+2 viiteen otteluun erottuvat edukseen.

Vierasjoukkue Blues pelaa tällä hetkellä suuremmalla itseluottamuksella. Ikään kuin jokainen Blues-pelaaja haluaisi näyttää, että kaukalossa hoidetaan hommat, vaikka toimistolla loppuisi rahat. Espoolaiset kuitenkin pelasivat vieraspelin edeltävänä iltana.

Ilves taas on saanut viikonlopun ja alkuviikon harjoitella ja ladata akkujaan. Tamperelaisten riveistä puuttuu iso joukko tärkeitä hyökkääjiä, joten vastuu kasautuu nyt harvoille harteille.

Kapteeni Laakson lisäksi Markku Flinck, Bluesista kesken kauden siirtynyt Kai Kantola, Joonas Vihko ja Aleksi Mustonen ovat Ilves-hyökkääjät, joilta tulosta odotetaan.

Tilastopoiminta

Vastakkain ovat Liigan huonoin ylivoimajoukkue Blues ja viidenneksi paras alivoimajoukkue Ilves. Kotijoukkueen ylivoimapeli ei ole merkittävästi parempaa. Tupsukorvat ovat pelanneet neljänneksi huonointa ylivoimaa. Bluesin alivoimapeli tosin on Liigan viidenneksi huonointa.

Erikoistilanteet voivat kuten aina olla ratkaisevassa roolissa, mutta eri tavalla kuin yleensä.

Seuraa Heitä

Veli-Matti Vittasmäki #33 | Tappara

Puolustaja

Peruspuolustajana tunnettu TPS-kasvatti on Ilveksessä noussut suurempaan rooliin ja pelaa paljon esimerkiksi ylivoimalla.

Otso Rantakari #52 | Sport

Puolustaja

Viime kauden puolustajakomeetta on tälläkin kaudella nakuttanut kelpo tehot 2+9, joilla nuorukainen jakaa Bluesin sisäisen pistepörssin kärkipaikan Kim Hirschovitsin kanssa. Viime kaudella syntyi kuitenkin kymmenen ylivoimamaalia, joten Blues-kannattajat varmasti odottavat enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle