HIFK:n ja Tapparan kohtaamisessa loppuun asti pelaaminen tie voittoon?

LIIGA / Ennakko
Tappara on kontannut viime aikoina kolmansissa erissä.
Kuva © Jarno Hietanen
HIFK saa torstai-iltana vieraita Tampereelta, kun sarjakärki Tappara saapuu Helsingin jäähalliin. Loukkaantumisten runtelemat joukkueet ovat tahoillaan olleet viime otteluissa vaikeuksissa otteluiden viimeisissä erissä. Tasaisten joukkueiden taistossa ratkaisu saattaa löytyä siitä, kumpi on terävämpi ottelun loppuhetkillä.

Kotijoukkue HIFK on pelannut viime otteluissa ailahtelevasti. Ajoittain tekeminen on ollut mallikasta ja vastustajat ovat joutuneet käyttämään kaiken energiansa kilpipaitojen rynnistyksen pysäyttämiseen, mutta vastaavasti punapaitojen peliä leimaavat nukahtamiset. Silti helsinkiläisillä on alla kaksi voittoa, joista molemmat kotikentällä.

Myös Tappara tulee Helsinkiin voittoputken rakentaminen mielessään, sillä kaksi edellistä ottelua on päättynyt niukkaan kirvesrintojen voittoon yhden maalin erolla. Lauantaina JYPin loppukiri ei riittänyt ja tiistaina tamperelaiset hakivat täyden pistepotin Hämeenlinnasta. Uransa piste-ennätystä jahtaava Jukka Peltola iski maalin molemmissa otteluissa ja on onnistunut kaikkiaan kolmessa perättäisessä ottelussa.

Sarjataulukossa joukkueet ovat kärkipäässä. Tappara johtaa joukkoa, mutta HIFK vaanii kolmantena vain kahden pisteen päässä pelin vähemmän pelanneena. Kärkinelikon täydentävät Kärpät ja Lukko, jotka kohtaavat Raumalla toisensa.

Loukkaantumisten runtelemat

Kummankin joukkueen rivistöissä on käynyt kato viimeisen viikon aikana. Varsinkin Tapparan osalta tilanne on murheellinen. Arttu Ilomäki on ollut jo hetken poissa kentältä, lauantaina Antti Tyrväinen tyrmäsi Kristian Kuuselan ja kultaisen kypärän Kuuselalta perinyt Henrik Haapala oli sivussa tiistain ottelusta. Lisäksi Markus Kankaanperä kärsii pelikieltonsa viimeisen ottelun torstaina, joten kovaotteista puolustajaa ei nähdä kentällä.

HIFK:n riveistä putosi viikonlopun jälkeen sairastuvalle ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu. Tiiistain ottelussa Jasse Ikonen sai kiekon kasvoihinsa ja Corey Elkins näki tähtiä Mikael Kurosen taklauksen jälkeen. Jenkkisentterin pelaaminen torstain ottelussa on vielä epävarmaa. Thomas Nykopp saatetaan nähdä kentällä sairastelunsa jälkeen.

Loukkaantuneiden lisäksi Tapparan tapaan myös pelikiellot sotkevat helsinkiläisten kokoonpanoa. Tappelupukareista Matt Generous palaa kahden ottelun jälkeen kaukaloon, mutta hänen paikkansa pelikieltolistalla ottanee Micke-Max Åsten, joka otti yhteen Elkinsiä taklanneen Kurosen kanssa.

Kummankin joukkueen veräjää on kahdessa edellisessä ottelussa vartioinut kakkosmaalivahti. Pienestä loukkaantumisesta kärsinyt Ville Husso on tervehtynyt ja palaa punapaitojen maalille, Tomi Karhusen odotetaan asettuvan kirvesrintojen tolppien väliin.

Kolmannen erän tuskaa

Punapaidat ryntäävät otteluiden alkuun tarmokkaasti, mutta pelien edetessä vauhdin vastapainona ollaan usein nähty nukahtamisia ja vauhdin hiipumista otteluiden lopuissa. Varsinkin kolmannet erät ovat tuottaneet ajoittain tuskaa. Ässät puristi kolmannessa erässä rinnalle ja ohi, KooKoo myllytti peliä HIFK:n päätyyn, muttei päässyt tolppaa lähemmäs ja tiistaina SaiPa iski kaksi salamamaalia 13 sekunnin välein ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

Myös Tapparalla on ollut viime aikoina ajoittaisia vaikeuksia kolmansissa erissä. Edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan tamperelaiset pystyivät pitämään vastustajan nollilla, mutta JYP rokotti kolmannessa erässä kolmesti ja nousi jo videotarkistuksen päähän ottelun tasoituksesta, Ilves käänsi paikallisvastustajansa lopullisesti siltaan viimeisen kahdeksan minuutin aikana ja myös KalPa iski kaksi maalia päätöserässä vieden pisteet mukanaan.

Vastakkain on kaksi tasaista joukkuetta, joiden erikoistilannepelaamisesta tai maalivahdeista ei löydy merkittäviä eroja. Ratkaisukohdaksi saattaa hyvinkin nousta se, kumpi jaksaa pitää pelissä omaa tempoaan pidempään.

Seuraa Heitä

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

Hyökkäävä puolustaja on tuonut punapaitojen takalinjoille yhden lisäaseen. Uskaltaa pitää kiekkoa paineen alla ja pelata rohkeasti. Avasi kauden maalitilinsä tiistaina SaiPaa vastaan.

Jani Lajunen #24 | Örebro

Laitahyökkääjä

Suuressa roolissa läpi kauden pelannut Lajunen on päässyt vaikean alun jälkeen myös tehopisteille. Viimeisessä kahdeksassa ottelussa on syntynyt tehot 4+3, kun kauden ensimmäiset 15 ottelua tuottivat vain 2+4.

» Lähetä palautetta toimitukselle