Ilves ilman Tyrväistä TPS:n kaatoon

LIIGA / Ennakko
Ilves pyrkii selättämään TPS:n.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilves ja TPS käyvät tiukkaa taistelua paikasta kuuden parhaan joukkoon. Ilves haastaa kovavireisen TPS-hyökkäyksen ilman pelikiellossa olevaa Antti Tyrväistä.

Ilves yrittää raivata tiensä takaisin kuuden parhaan joukkoon. Tiistain vastustaja TPS on yksi tamperelaisten pahimpia kilpailijoita. Turkulaiset ovat sarjataulukossa viidentenä, kolme pistettä Ilvestä edellä.

Edelliset ottelut

Ilveksestä on liki mahdotonta puhua mainitsematta Antti Tyrväistä. Perjantain paikalliskamppailussa laitahyökkääjä iski kyynärpäällä Kristian Kuuselaa päähän. Tyrväiselle tuomittiin peräti yhdeksän ottelun pelikielto.

Viime viikon kolmesta ottelustaan tupsukorvat saalistivat viisi sarjapistettä. Tapparaa vastaan Ilves oli Tyrväisen tempausta lukuun ottamatta vakuuttava. Kapteeni Tapio Laakso osui sekä yli- että alivoimalla, ja myös kultakypärä Markku Flinck lisäsi pistesaldoaan ylivoimalla.

Myös TPS:n viime viikko oli menestyksekäs. CHL:ssä irtosi paikka kahdeksan parhaan joukkoon, ja edellisessä liigapelissä turkulaiset murskasivat vieraskaukalossa HPK:n.

Tomi Kallio on ollut TPS:n näkyvimpiä hahmoja. Kahdessa viime pelissä kapteeni on kerännyt tehot 1+2. Ketjukaveri Eric Perrin on noussut jo pistepörssin neljänneksi.

Ottelun ratkaisu

Ilves nappasi henkisesti erittäin tärkeän voiton Tapparasta, mutta vaikuttaako Tyrväisen aikaansaama negatiivinen julkisuus koko joukkueeseen? Kokeneiden pelimiesten kapteeni Laakson johdolla on piiskattava Ilves-miehistö samanlaiseen lentoon kuin paikalliskamppailussa.

TPS:n kovavireinen ykkösketju Perrinin johdolla vaatii Ilveksen viisikkopuolustukselta jatkuvaa hereilläoloa. Äänekäs kotiyleisö vaatii Ilvekseltä kovia otteita, mutta ylilyönteihin ei ole varaa. TPS:n ylivoima on Liigan tehokkainta.

Tilastopoiminta

TPS on Liigan kolmanneksi paras vierasjoukkue. Maaleja turkulaiset ovat tehneet vieraskaukaloissa eniten. Ylivoima on ollut erityisen tehokasta vieraspeleissä.

Ilves taas on kerännyt Liigassa toiseksi eniten sarjapisteitä kotiotteluissa ja tehnyt eniten maaleja. Erikoistilanteissa Ilves kuitenkin häviää TPS:lle.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Maalintekijäksi hankittu kokenut laitahyökkääjä on kelpo kaudenalustaan huolimatta Ilveksen toiseksi paras maalintekijä Markku Flinckin äidyttyä huippusyksyyn.

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Ison luokan hankinta on pääsemässä vireeseen tehottoman alkukauden jälkeen. Suoraviivainen maalintekijä laukoo usein ja terävästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle