Me emme anna periksi − Terveisin, Blues

LIIGA / Ennakko
Vierasjoukkuetta on painettu alaspäin monesta suunnasta.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Uskomattoman tuskan keskellä kierivä Espoon Blues saapuu perjantaina Jyväskylään. Espoolaiset hakevat jatkoa vähäisille valonpilkahduksilleen, joita joukkue sai etenemällä CHL:n puolivälieriin.

JYP hakee edelleen itseään. Joukkue on pelannut ennen perjantai-iltaa 21 ottelua, mutta identiteetti kotona ja vieraissa ei ole vielä muotoutunut yhtenäiseksi.

JYPin suurin ongelma on hyökkäysalueella. "Hyökkäys on paras puolustus" on vanha sanonta, ja tässä tapauksessa se pitää enemmän kuin hyvin paikkansa.

"Kaksi joukkuetta, jolle voitto on elintärkeää ja maalinteko tuskallisen vaikeaa"

Hurrikaanilauma elää vähämaalisista otteluista, sillä ratkaisijoita ei tällä hetkellä hyökkäyssinisen jälkeen löydy. Seitsemän tehtyä maalia viimeiseen viiteen otteluun todistaa ongelman, jonka pystyi näkemään jo ennen kauden alkua.

Kenelle me pelaamme?

Blues on sellaisessa kriisissä, jota ei Liigan historiassa montaa ole nähty. Talouspuoli on ollut jo vuosia täydellinen farssi, mutta Blues on, siitä huolimatta, monena vuonna onnistunut olemaan mitalikahinoissa mukana.

Tänä vuonna tarina on toinen. Blues on sarjataulukon viimeinen, ja jäällä käsittämättömän pelitavaton ryhmä. Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho ymmärtää, mitä voittava jääkiekko vaatii, mutta tällä hetkellä espoolaisseura on tuuliajolla. Niin toimistolla, kuin kentälläkin.

Blues on voittanut varsinaisella peliajalla 19:stä pelaamastaan ottelusta neljä. Joukkueen ilme on juuri nyt tuskainen, mutta CHL-ottelussa saatu voitto antaa uskoa ulko- ja sisäpuolelta revittyyn joukkueeseen.

On ihmisiä jotka antavat periksi, ja niitä jotka eivät. Jyrki Aho kuuluu jälkimmäisiin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

 

Maalinteon sietämätön vaikeus

JYPin ja nykyhetken Bluesin kohdatessa ei maalijuhlia voi odottaa. Kaksi joukkuetta, jolle voitto on elintärkeää ja maalinteko tuskallisen vaikeaa.

Kummankin joukkueen ilme on viime aikoina ollut tuskainen. JYP kärsii edelleen loukkaantumisista ja jo edellä mainituista ongelmista. Joukkueesta ei tällä hetkellä löydy kiekollista johtajaa. Joukkueen pelitapa ei tue sitä, millä jyväskyläläisjoukkue hakisi illasta toiseen voittoja.

Blues on historiansa syvimmässä suossa sekä pelillisesti että taloudellisesti. Joukkueen johtavien pelaajien uskoa tulevaisuuteen koetellaan illasta toiseen. Perjantaina on yksi mahdollisuus osoittaa, että arvostelijoiden on liian aikaista tuuletella.

Seuraa Heitä

Nolan Yonkman #43 |

Puolustaja

Yonkmanin taso alkoi hieman laskea ennen taukoa. Peliruuhka ei tällä hetkellä paina puolustajakolossia, joten Yonkmanilta voi odottaa hyvää peliä. Kauden avausmaali olisi oiva tapa juhlistaa tätä.

Kalle Kaijomaa #45 | Fehérvár AV19

Puolustaja

Jyväskyläläisillekin varsin tuttu Kaijomaa urakoi espoolaisten puolustuksessa suuria minuutteja. Urakka ei helpota Mikko Kuukan ja Juuso Vainion loukkaantumisten myötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle