Putki poikki Porissa?

LIIGA / Ennakko
HIFK vei joukkueiden edellisen kohtaamisen nimiinsä voittomaalikilpailun jälkeen.
Ässät ja HIFK kohtaavat torstaina toista kertaa tällä kaudella. Ässät on parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa, eikä sen katkaiseminen ole helppoa tehokkaasti maaleja mättävää HIFK:ta vastaan.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Ässät on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Tuon otannan aikana pata on kärsinyt tappiot Sportille, Ilvekselle, JYPille ja Lukolle. Putken ainoa piristäjä on 3−0-voitto Pelicansista.

HIFK on kohdannut viimeisimmissä otteluissaan joukkueita sarjataulukon huonommasta päästä. Lokakuun loppupuolen otteluissa Blues ja HPK kaatuivat selvin lukemin, mutta Pelicansin kanssa helsinkiläiset olivat yllättävänkin suurissa vaikeuksissa ja joukkue jäi nollille.

Ratkaisukohdat 

Kuukausi sitten porilaisyleisölle avattu Isomäki Areena oli hetken ajan vastustajille sietämätön paikka, mutta arki tuli taloon nopeasti. Viimeisimmissä kotipeleissään Ässät on pelannut JYP-ottelua lukuunottamatta laadukasta kiekkoa, mutta suurin hurmos on tasaantunut normaaliksi puurtamiseksi.

Ässien viime aikojen tehottomuudessa paljon kulminoituu kaksikkoon Jarno Kärki - Juha Kiilholma. Lokakuun alkupuolella ilmiliekeissä olleet hyökkääjät ovat molemmat jääneet ilman maalia neljässä ottelussa perätysten.

Joukkueen maalipörssiä johtava Niko Ojamäki osui maalipuiden väliin lokakuun viimeisenä päivänä pelatussa Lukko-ottelussa, mutta pelasi ennen tätä peräti seitsemän ottelua ilman maalia. Taustatukea ei siis ole edellä mainitulle kaksikolle liiemmin tullut.

Moni ässäkannattaja toivoo varmasti, että maajoukkuetauolla saatu lepo on tuonut joukkueen pelaajille lisää virtaa ja tarkkuutta synkän marras-joulukuun otteluihin.

HIFK:n sisäistä maalipörssiä johtava Juuso Puustinen on Ojamäen tavoin tuskaillut maalinteon kanssa viime aikoina. Viimeiset kymmenen ottelua ovat tuottaneet Puustiselle vain yhden maalin. Muut ovat tosin ottaneet vastuuta kantaakseen ja muun muassa Corey Elkins ja Tomas Zaborsky ovat olleet muikealla pelituulella.

HIFK:lta löytyy myös jotain, mitä Ässiltä ei tällä hetkellä löydy. Nimittäin liekeissä oleva puolustaja. 

Daniel Grillfors on ottanut viime peleissä suurta roolia joukkueensa hyökkäyspelissä. Kovia peliaikoja kellottava Grillfors on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun kuusi tehopistettä, eikä ruotsalaispuolustaja jäänyt lokakuussa pelaamissaan 12 ottelussa pisteittä kuin neljästi.

Tilastopoiminta

Kummankaan joukkueen ylivoima ei ole ollut viime aikoina kovin mairittelevassa kunnossa. Ässät ei ole viimeiseen neljään otteluun tehnyt ainuttakaan ylivoimaosumaa. HIFK:n tehokkuus ei juuri ole paremmalla tasolla, sillä joukkue on tehnyt kaksi ylivoimamaalia viimeiseen viiteen otteluunsa.

Seuraa Heitä

Daniel Grillfors #8 | Mora IK

Puolustaja

33-vuotias puolustaja pelasi koko syyskuun ilman pisteitä, mutta lokakuussa alkoi tapahtua, kun Grillfors mätti 12 otteluun peräti 11 tehopistettä. Ruotsalainen on tällä hetkellä joukkueensa tärkeimpiä pelaajia ja on oletettavaa, että hyvä vire jatkuu myös Porissa torstaina.

Niko Ojamäki #20 | Kloten

Laitahyökkääjä

20-vuotias Ojamäki on enää yhden osuman päässä viime kaudella syntyneestä maaliennätyksestään, vaikka kautta on pelattu vasta kolmasosa. Ensi kauden kattavan jatkosopimuksen tällä viikolla allekirjoittanut hyökkääjä janoaa varmasti lisää maaleja myös HIFK:n verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle