Jatkuuko espoolaisten alamäki?

LIIGA / Ennakko
Pääseekö Rau taas pisteiden makuun Espoossa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues pelaa tällä viikolla neljä ottelua, joista ensimmäinen on tiistaina. Silloin espoolaiset saavat vieraita Lappeenrannasta.

Bluesin tämä kausi on ollut kaikin puolin todellinen pannukakku sekä todella iso pettymys. Kauden alussa pelanneesta joukkueesta on lähtenyt miltei kaikki pelaajat, viimeisimpinä nuori puolustajalupaus Juuso Vainio sekä hyökkääjät Jari Sailio ja espoolaisten kultakypärä Peter Tiivola. Tiivola jatkaa kauttaan Raumalla ja Sailio Oulussa. Surkuhupaisaa on myös se, että Sailio on kolmas pelaaja, joka on toiminut kapteenina ja lähtenyt sittemmin joukkueesta pois.

Kaukalossakin espoolaisjoukkueen pelit ovat sujuneet varsin mollivoittoisesti. Ainoastaan Tapparaa vastaan espoolaiset haastoivat tosissaan ja taistelivat voitosta. Ottelussa tehtailtiin peräti yksitoista maalia. Viidestä edellisestä ottelusta Blues on jäänyt kolme kertaa ilman maaleja.

Lappeenrantalaisilla on ollut maalinteossa lievää hankaluutta. Muun muassa Chad Raulla on ollut viiden ottelun pituinen kuiva kausi. Viime aikoina SaiPa on aloittanut pelin kovaa, jopa halliten sitä. Onnistumisia ei kuitenkaan ole tullut. Lopulta keltapaitojen puhti on loppunut.

Maalivahti Jani Nieminen on ollut tällä hetkellä ainoa positiivinen asia SaiPan joukkueessa. Myös Jussi Markkanen on pelikunnossa, ja on todennäköistä, että hän pelaa Espoossa tiistaina.

Pekka Tirkkosen kommentti viime viikon Ilves-pelin jälkeen tiivisti hyvin SaiPan nykyisen peli-ilmeen.

- Meiltä puuttui yhtenäisyys, ja ei päästy hyökkäämään. Oli välimatkat liian suuret, minkä takia tuli liian pitkiä syöttöjä seisoville miehille. Eikä päästy karvaamaan, luetteli Tirkkonen.

Bluesin kokoonpanosta ovat poissa puolustajat Mikko Kuukka ja Veeti Vainio, joka on alkanut taas treenaamaan, sekä hyökkääjä Micke Saari. SaiPan loukkaantumislista on hieman surullisempi, sillä loukkaantuneena ovat puolustaja Kalle Maalahti sekä hyökkääjät Valtteri Virkkunen, Petteri Nokelainen ja Kim Strömberg

Mielenkiintoa otteluun tuo SaiPaan siirtyneen hyökkääjä Kevin Hendersonin ensiesiintyminen. HPK:sta Lappeenrantaan siirtynyt Vojtech Polak ei puolestaan ole vielä tiistai-illan ottelussa keltapaitojen kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Mikko Kukkonen #48 |

Puolustaja

Yksi vanhimpia ja kokeneimpia pelaajia Bluesissa. Saanut paljon peliaikaa ja vastuuta.

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Yksi SaiPan parhaimpia pelaajia. Hyökkääjällä on viiden ottelun kuiva kausi. Pääseekö Espoossa taas pisteiden makuun?

» Lähetä palautetta toimitukselle