Marraskuu ja toisen voiton metsästys

LIIGA / Ennakko
Ryan Zapolski ei ole kyennyt parhaimpaansa Lukko-maalilla viime otteluissa. Palaako jenkkivahti tasolleen, kun vastassa on hyökkäysvoimainen HIFK?
Kuva © Harri Bragge - www.facebook.com/hbphotography.fi -
Marraskuun aikana vain yhden voiton napannut Lukko saa Raumalla vastaansa pykälän ylempänä sarjataulukossa majailevan HIFK:n tiistai-illan kamppailussa.

Edelliset ottelut

Lukon viime viikko ja koko kuluva kuukausi on ollut kauden heikoin. Viime viikolla raumalaisryhmä kellistettiin molemmissa sen kotiotteluissa, kun torstaina Kärpät kuittasi 4−3-voitolla täyden pistepotin Ouluun ja lauantaina Satakunnan Derbyssä Ässät nappasi samoilla lukemilla kaksi pistettä voittolaukauskilpailun kautta. 

Lukon tiukkarytminen loppuviikko sai päätöksensä sunnuntaina Turussa TPS:n vieraana, josta tuloksena oli 3−1-tappio ja samalla tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi. Koko marraskuun aikana Lukon haaviin on viidestä ottelusta jäänyt vain viisi pistettä.

HIFK:n viime ottelut ovat puolestaan sujuneet huomattavasti kotijoukkuetta paremmin; edellisistä neljästä ottelusta punanuttujen saaliiksi on jäänyt kolme voittoa ja yksi tappio, kun Tapparaa nappasi voiton kärkikamppailusta.

Erityisesti lauantai-illan vierasvoitto KalPasta oli kova näyttö HIFK:lta, joka pystyi esittämään kaksi ensimmäistä erää lähes virheetöntä pelaamista ja kesti kolmannessa erässä kotijoukkueen valtaisan rynnistyksen.

Ratkaisukohdat

Alkukaudella Lukon pelaamisen kulmakivenä toimi hyvä ylivoimapelaaminen, mutta viime aikoina ylivoimapelaamisen taso on pudonnut roimasti. Satakuntalaisjoukkue on nimittäin pelannut viimeiset 17 minuuttia ylivoimaa osumatta kertaakaan.

Lukon on löydettävä ylivoimaan lisää juonikkuutta ja ratkaisijoita, jotta ylivoimat saataisiin hyödynnettyä ja sitä kautta HIFK:n kaltainen joukkue olisi raumalaisten lyötävissä.

Myös hyvänä kotijoukkueena tunnetun Lukon kotiottelut eivät ole lähiaikoina tuoneet haluttua tulosta. Lukon edellinen kotivoitto löytyykin vasta lokakuun lopulta, kun 30. lokakuuta HPK kaatui lukemin 4−1.

Risto Dufvan miehistöllä on ollut viime otteluissa vaikeuksia pelata johtoasemassa, jonka avulla Lukko on perinteisesti RD:n alaisuudessa ottanut paljon pisteitä. Ässiä ja TPS:aa vastaan ongelmat korostuivat, kun johtomaalin jälkeinen liiallinen passiivisuus kostautui tasoitusmaalien muodossa. Etenkin maalien jälkeiset vaihdot on pelattava huolellisemmin, jotta saatua johtoasemaa ei hukattaisi välittömästi.

HIFK on viime otteluissa onnistunut maalinteossa hyvällä prosentilla, eikä maalintekovastuu ole jäänyt vain muutamien kärkimiesten harteille, vaan onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Eräs suurimista onnistujista on pistepörssin seitsemännelle sijalle vaivihkaa noussut Mika Partanen, joka naputti 1+2–tehot KalPaa vastaan ja on varmasti yksi vieraiden vaarallisimmista hyökkääjistä Äijänsuon illassa.

Hyviä otteita esittäneen HIFK:n heikoimmat kohdat ovat löytyneet otteluiden päätöseristä. Kahden tai jopa kolmen maalin johtoasema on usein sulanut yhteen maaliin, kun vastustajalle on annettu liikaa siimaa. Vielä toistaiseksi kukaan vastustajista ei ole kyennyt hyödyntämään punanuttujen heikkoja hetkiä, mutta Antti Törmäsen on miehistöineen löydettävä ratkaisut ongelmaan, jotta pistemenetyksiä ei tulisi.

Tilastopoiminta

Illan helsinkiläisvierailija on perinteisesti ollut hyvin vaikea vastustaja Lukolle.

Joukkueiden viimeisestä kuudesta kohtaamisesta HIFK on voittanut viisi ja Lukon edellinen voitto HIFK:sta on yli vuoden takaa, kun 25. lokakuuta 2014 satakuntalaismiehistö onnistui kaatamaan HIFK:n Äijänsuolla lukemin 6−2.

Seuraa Heitä

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Pitkän loukkaantumisen jälkeen viime viikolla paluun kaukaloon tehnyt Lahti täräytti Lukon ainokaisen TPS:aa vastaan sunnuntaina ja on muutenkin ollut Lukon hyökkäyksen pirteimpiä pelaajia. Pystyisikö Lahti takomaan Lukolle onnistumisia ylivoimalla?

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Slovakialaislaituri on löytämässä kadoksissa ollutta virettään ja antoi siitä hyvän osoituksen tekemällä viime viikon kolmessa ottelussa tehot 2+2. Jatkuvatko Záborskýn hyvät otteet Lukon kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle