Lukolle vastustajaksi tuttuja senttereitä

LIIGA / Ennakko
Viime kauden kohtaamisessa tila oli näin vähissä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rauman perjantai-illassa kohtaavat Lukko sekä HPK. Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Lukko hieman hyytyi edellisissä otteluissaan. Komean Tappara-voiton jatkoksi joukkue hävisi kaksi peliä peräkkäin tekemällä niissä yhteensä vain yhden maalin.

Vähäinen maalimäärä on selitettävissä hyvillä vastustajilla. Ensin kotona vastaan tuli kovavireinen KalPa ja heidän maalivahtinsa Eero Kilpeläinen. Kokenut Lukko jäi ilman maalia, vaikka hyviä paikkoja olikin.

Vierailu Ouluun ei sujunut sen paremmin, tosin omat tekopaikkansa siinäkin pelissä Lukolla oli.

Joukkueen päävalmentaja Risto Dufva laskeskeli menneen viikon jälkeen, että joukkue pelasi hurjan määrän pelejä kohtuuttoman pienessä ajassa. Miehen sanojen mukaan joukkue oli enemmän tien päällä kuin harjoituksissa.

Nyt joukkueella on takana viisi välipäivää edellisestä ottelusta. On mielenkiintoista nähdä, miten kotijoukkueen jalka liikkuu hieman pidemmän tauon jälkeen.

HPK:lla on takanaan kaksi komeaa voittoa. Ensin kaatui SaiPa aina vaikeassa Lappeenrannan Kisapuistossa. Sitten joukkueen kotikaukalossa KooKoo sai tuta ritaripaitojen kovuuden.

Päävalmentaja Pasi Arvonen oli pääosin tyytyväinen joukkueensa kahteen peräkkäiseen voittoon, vaikka välillä tekemisessä olikin havaittavissa miehen omien sanojen mukaan liikaa säveltämistä.

Kohtaaminen on siis toinen tällä kaudella. Ensimmäinen oteltiin Hämeenlinnassa, jossa Lukko oli parempi kahden maalin turvin.

Ratkaisukohdat

Lukon selkeä parannuksen kohde ja jopa vaatimus ottelun voittamiseksi on maalinteko. Ellet tee ensimmäistäkään tai vain yhden osuman, pelin voittaminen vaikeutuu heti usempaaan potenssiin.

Ylivoimapeli on ollut joukkueen kivijalka alkukauden ajan. Nyt kun vastustajat tekevät kovaa työtä videoiden parissa ja kuviot tulevat tunnetuiksi, esiin nousee arvaamattomuus.

Lukon ylivoimakuvio on ollut varsin vakio, mutta samalla tehokas. Nyt se kaipaa hieman lisää juonikkuutta.

HPK:n tavaramerkiksi on muodostunut tasainen taistelu vastustajasta välittämättä. Porissa kärsityn ikävän tappion jälkeen joukkue on hakenut kolme pistettä esimerkiksi Oulusta.

Pienestä on siis kiinni, miten joukkue selviää aina yksittäisestä ottelustaan. Sisukas joukkue kuitenkin pärjää varmemmin, kuin helposti periksi antava ryhmittymä.

Kokoonpanot

Lukon osalta koesopimuksella ollut keskushyökkääjä Kelly Zajac ei onnistunut vakuuttamaan seurajohtoa, ja edessä on uuden työnantajan hakeminen. Toipilaista lähimpänä pelikuntoa on hyökkääjä Janne Lahti, mutta hänen paluunsa tositoimiin siirtyy maaottelutauon jälkeisiin otteluihin.

Vierasjoukkueen osalta keskushyökkääjän tontilla nähdään raumalaisittain kaksikin tuttua miestä. Juhani Jasu pelaa jo toista kauttaan oranssipaidoissa. Sen lisäksi viime kaudella Lukkoa edustanut puolustaja Henrik Forsberg on taistellut viime otteluissaan samaisella keskushyökkääjän tontilla.

Juuri ennen KooKoo-ottelua sivuun jäänyt Riku Hahl on taas tervehtynyt ja valmis esiintymään vaativalle raumalaisyleisölle.

Seuraa Heitä

Rony Ahonen #14 |

Puolustaja

Puolustaja teki komean maalin joukkueensa edellisessä ottelussa. Onnistuuko temppu myös HPK:n kustannuksella?

Joonas Lehtivuori #6 | KooKoo

Puolustaja

Kauden avausmaali syntyi viime viikolla SaiPaa vastaan itäisessä Suomessa. Miten käy idän sijasta länsirannikolla?

» Lähetä palautetta toimitukselle