Porilainen hurmos kohtaa kovia kokeneen JYPin

LIIGA / Ennakko
Saako tiistaina pirteästi pelannut Josh Gratton onnistumisia keskiviikkona?
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Ässät on voittanut neljä viidestä kotiottelustaan, eikä loukkaantumisten riepottelemalla jyväskyläläisryhmällä tule olemaan helppo ilta Porissa.

Edelliset ottelut

Ässillä on meneillään kotiotteluiden täytteinen vaihe. Kymmenen vierasottelun putkella kautensa aloittanut joukkue on pelannut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä kotona ja tällä viikolla on luvassa vielä kaksi kotiottelua.

Loistavan kotipelaamisen ansiosta Ässien ilme on kirkastunut. Padan peli on ollut uusitussa kotiluolassa erittäin ehjää ja tehokasta. Ainoana miinuksena kauden kotivoittojen sarjassa on Vaasan Sportin nappaama 2−1-voitto. 

Ässät pelasi tiistaina Tampereella, missä kotijoukkue Ilves oli niukasti parempi lukemin 1−0. Ottelussa molemmat maalivahdit olivat loistavia, mutta ilvesvahti Hannu Toivosen nollapeliä edesauttoi huomattavasti myös ässähyökkääjien heikko viimeistely.

JYP pelasi myös tiistaina, kun joukkue hävisi kotonaan TPS:lle 0−4. Ottelun puhuttavin tapaus oli JYP-hyökkääjä Jani Tuppuraisen ulosajoon johtanut taklaus. Jyrän alle jäi loistavaa alkukautta pelaava hyökkääjä Lauri Tukonen

Jyväskyläläisten pelaaminen ei ole ollut viimeisimmissä otteluissa muutenkaan kohdillaan. TPS:lle kärsitty selvä tappio kasvatti joukkueen tappioputken nyt kolmen ottelun mittaiseksi.

JYP, kuka vastaa huutoon?

Jyväskyläläisten hyökkäysarsenaali uhkaa kuivua kasaan, sillä miehiä on sivussa iso liuta. Tiistai oli joukkueelle synkkä, sillä tappiollisen pelin lisäksi ottelussa loukkaantuivat Tuomas Pihlman ja Anssi Löfman

Sairastuvalla ovat entuudestaan jo muun muassa Miika Lahti, Mikko Salmio ja Darryl Boyce

Lisäksi Tuppurainen lienee taklauksensa takia pelikiellossa keskiviikkona. Mikäli suuria muutoksia ei tapahdu, on JYPin viidestä tehokkaimmasta hyökkääjästä keskiviikkona sivussa neljä.

Uusia vastuunkantajia on pakko riveistä löytyä, mikäli joukkue haluaa haaveilla Porissa pisteistä. Se ei ole helppoa, kun ottaa huomioon, että harva keskiviikkona pelaavista JYP-pelaajista on tehnyt tällä kaudella yli kahta maalia.

Ässät jäi tiistaina maaleitta, mutta kotona joukkue on ollut liekeissä. Varsinkin Masi Marjamäen kotisaldo on lähes käsittämättömän kova.

Alkukaudesta yhdeksän ottelua loukkaantumisen takia sivussa ollut Marjamäki on tehnyt maalin kaikissa Ässien pelaamissa neljässä kotiottelussa. Lisäksi kotiotteluiden tehotilastolukema +8 on komeaa luettavaa.

Tehokkaan hyökkäyspelaamisen lisäksi Ässien puolustajien ohi on ollut vaikea luikerrella. Jyri Marttinen-Troy Vance on puolustuksen parhaimmistoa. Kaksikko kellottaa kovia peliaikoja illasta toiseen ja tukee fyysisen pelaamisen lisäksi hyvin myös hyökkäyksiä.

Tehotonta tusinatyöskentelyä

Molempien joukkueiden ulkomaalaishyökkääjät ovat olleet läpi kauden erittäin tehottomia. Ässien Jake Hansen, Josh Gratton ja Pat Mullane pelaavat joukkueessaan pienimpiä minuutteja, eikä herroista ole maaliin koko kauden aikana osunut kuin viimeisimpänä mainittu Mullane. Hänkin tosin vain kertaalleen syyskuussa Bluesia vastaan.

JYPin puolelta Boyce ja Petr Hubacek ovat kumpainenkin ilman maaleja. Varsinkin Hubacekilta voisi odottaa enemmän, sillä hyökkääjä pelaa joka ilta isoja minuutteja, mutta panos hyökkäyspäässä on olematon.

Seuraa Heitä

Troy Vance #55 |

Puolustaja

196-senttinen jenkki tarjoaa yleisölle aina jännittäviä hetkiä, sillä koskaan ei voi ennakkoon tietää, mitä Vance aikoo seuraavaksi kiekon kanssa tehdä. Näyttävän pelin lisäksi tehotilasto +5 on joukkueen kolmanneksi paras.

Mikko Kalteva #7 |

Puolustaja

31-vuotias Kalteva on ottanut tällä kaudella isoa roolia tehopisteiden muodossa. Kokenut puolustaja on nakuttanut tällä kaudella jo kahdeksan pistettä ja nykyisellä tahdilla viime kaudella tehty uran piste-ennätys (13 tehopistettä) rikkoutuu leikiten.

» Lähetä palautetta toimitukselle