SaiPan puettava työhaalarit takaisin päälle

LIIGA / Ennakko
Muistaako David McIntyre keskittyä peliin vai onnistuuko Tappara sotkemaan miehen ajatukset?
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Viime otteluissa vakuuttavasti esiintynyt Tappara hakee kolmatta peräkkäistä voittoa Lappeenrannan tiistai-illasta. SaiPa puolestaan haluaa palata voittokantaan myös kotikaukalossa.

SaiPa saa kolmannessa perättäisessä kotiottelussaan vieraita Tampereelta, kun Tappara vierailee Kisapuistossa. Tappara saapuu Lappeenrantaan allaan kaksi voittoa. Joukkueen edellinen peli oli viime viikon lauantain, jolloin se kaatoi vieraskaukalossa TPS:n peräti lukemin 2-7. Viimeisen kymmenen ottelun aikana Tappara on kärsinyt vain kaksi tappiota.

Erinomaisesti kauden aloittaneet SaiPan otteet puolestaan ovat ailahdelleet viime aikoina. Viimeisen viiden ottelun aikana joukkue on voittanut vain yhden ottelun ja pisteitä näistä otteluista on kertynyt vain kuusi. Kotikaukalossa SaiPa oli ensimmäiset kuusi ottelua voittamaton, mutta edelliset kaksi ottelua kotihallissa TPS:ää ja HPK:ta vastaan ovat päättyneet tappioon. Leimaavaa näissä otteluissa on ollut se, että aina kovasti töitä tekevä SaiPa on näyttänyt hitaalta ja väsyneeltä.

Ratkaisukohdat

Tapparan peli ailahteli vielä alkukaudella ottelun sisällä sekä otteluiden välissä paljon. Tällä hetkellä joukkue kuitenkin pelaa hyvää jääkiekkoa ja luottaa omaan pelitapaansa. Tapparan kannalta on myös ilahduttavaa, että ratkaisuvoimaa on löytynyt tasaisesti joka ketjusta. SaiPalla tuleekin olemaan kova iltapuhde pitää Tappara pois maalipaikoilta.

Viime vuonna Tappara esitti heikkoja otteita otteluiden ensimmäisissä erissä. Tänä vuonna tilanne on ollut päinvastainen. Esimerkiksi edellisessä joukkueen ottelussa TPS:ää vastaan joukkue onnistui maalinteossa avauserässä peräti viidesti. Ottelun avauserä tulee kertomaan ottelun kulusta paljon.

SaiPa haluaa varmasti tarjota kotiyleisölleen jälleen voiton. Joukkueen pelintaso on tippunut alkukaudesta huolestuttavasti. Varsinkin ykkösketjun on nostettava pelinsä tasoa ja näytettävä suuntaa muulle joukkueelle. Tilannetta ei yhtään helpota Petteri Nokelaisen loukkaantuminen. Kauden vahvasti aloittaneen sentterin puuttuminen kokoonpanosta näkyy selvästi joukkueen pelissä.

Hyvin kauden aloittaneen Jussi Markkasen loukkaantuminen edellisessä ottelussa toi SaiPalle lisää mietittävää. Ratkaisevaa onkin pystyykö alkukaudella tilastollisesti heikommin esiintynyt Jani Nieminen täyttämään Markkasen saappaat.

Erikoista

Viime vuonna joukkueet kohtasivat viidesti. Näissä otteluissa kotijoukkue poistui voittajana ainoastaan kerran. Tappara onnistui voittamaan otteluista kolme ja SaiPa kaksi. Jatkuuko sama kaava myös tällä kaudella?

Arvio ottelusta: Jani Vehviläinen

Joukkueiden kuntokäyrät ovat päinvastaiset. Tappara luottaa tällä hetkellä vahvasti omaan pelitapaansa ja lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Jos Tappara pystyy olemaan lähellekkään yhtä vahva avauserässä kuin TPS:ää vastaan, on se lähellä voittoa. SaiPa puolestaan haluaa varmasti voittaa kahden tappiollisen kotiottelun jälkeen vaativan kotiyleisönsä edessä. Ottelusta onkin lupa odottaa kiihkeää ja vauhdikasta.

Seuraa Heitä

Matti Järvinen #71 | BK Mladá Boleslav

Keskushyökkääjä

Ei ole pystynyt täyttämään Petteri Nokelaisen saappaita ykkösketjussa. Viime kaudellakin syyskausi oli kevättä hankalampi. Tällä hetkellä pelaa kuitenkin David McIntyerin ja Chad Raun keskellä, joten tulosta olisi tultava.

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

Parantanut peliää joukkueen tavoin kauden kuluessa. Ei ujostele käyttää lujaa lyöntilaukaustaan. Erityisen vaarallinen ylivoimalla. Pommitti viime viikolla kiekon kahdesti KooKoon verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle