Kilpeläinen haastaa Zapolskin

LIIGA / Ennakko
Janne Keränen yrittää ohittaa Lukon tiiviin puolustuksen.
Kuva © Nitta Soininen
Rauman torstai-illassa sarjapisteistä taistelevat Lukko sekä KalPa. Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen.

Edelliset ottelut

Lukko koki kauden ensimmäisen kotitappion menneellä viikolla, kun sitkeästi taistellut JYP vei pisteet mukanaan Jyväskylään. Tappiostaan huolimatta kotijoukkue pelasi hyvän ottelun.

Lukko kohtasi alkuviikosta kotonaan sarjan kärkikamppailussa Tapparan, ja tappiosta sisuuntuneen kotijoukkueen paluu voittokantaan oli tosiasia.

Todella tiiviisti puolustanut kotijoukkue jätti eniten osumia sarjassa tehneen tamperelaisjoukkueen maaleitta. Itse Lukko viimeisteli kaksi pikamaalia toisessa erässä.

JYP-ottelussa ylivoimapeli ei ihan sujunut odotetulla tavalla, eikä se sujunut parhaalla mahdollisella tavalla Tapparankaan isäntänä. Osa-alue on kuitenkin ollut Lukon kulmakiviä, kun joukkue on voittanut paljon pelejään alkukaudesta.

Vierasjoukkue KalPalle syyskuun taistot eivät paljon luvanneet lokakuun kamppailuihin. Neljän ottelun tappioputki oli kova paikka kuopiolaisryhmälle.

Putoaminen CHL:n pudotuspeleistä kuitenkin selkeytti joukkueen suunnitelmia, ja keskittyminen kotoiseen SM-liigaan oli taas kaikkien mielessä.

Tällä hetkellä joukkue seilaakin hyvässä myötätuulessa ja kahden ottelun voittoputkessa. Eikä missä tahansa putkessa, vaan KalPa on voittanut pelinsä päästämättä maaliakaan. Ja lisäksi joukkue haki molemmat voittonsa vieraskaukalosta.

Ratkaisukohdat

Lukon tekeminen illasta toiseen ei juurikaan muutu, on vastustaja sitten kuka tahansa. Yksi asia kuitenkin tekee poikkeuksen. Päävalmentaja Risto Dufvan mielestä Lukko tarvitsee toisenkin pelitaktiikan. Ja se on käytössä nimenomaan KalPaa vastaan.

Kuopiolaisten pelityyli on päävalmentaja Pekka Virran aikana perustunut hurjaan kiekkokontrolliin, ja siksi pieni viilaus Lukon pelitaktiikkaan.

Kuluneella kaudella KalPa on suoraviivaistanut pelitapaansa, mutta Lukko valmistautuu kohtaamaan kovaa luistelevan ja kiekkoa pitävän KalPan.

Vierasjoukkueen pelit ovat siis menneet hyvin viime päivinä. Nyt edessä on kova mittari, kun vastaan luistelee sarjajohtaja.

Ratkaisupaikkoja haetaan epäilemättä myös maalivahdeista. Loistavaa tekemistä vieraskaukaloissa esittänyt Eero Kilpeläinen saa tasoisensa vastustajan Ryan Zapolskin muodossa.

Lukko ei ole edelleenkään joukkue, joka latoisi hurjan määrän maaleja vastustajan verkkoon. Kun asia ei ole KalPankaan tavaramerkki, odotettavissa on vähämaalinen koitos. Se kumpi on kärsivällisempi tekopaikkojen metsästyksessä, on myös lähempänä voittoa.

Tilastotietoa

Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Ensimmäinen oteltiin Kuopiossa lokakuun alussa. Lukko näytti jo silloin KalPalle, millä taktiikalla joukkue aikoo kulkea SM-liigassa. Vierasjoukkueen kliininen esitys päättyi kahden maalin voittoon ja kuopiolaiset jätettiin tylysti ilman osumaa.

Kokoonpanot

Kotijoukkue sai edellisessä ottelussa parin kuukauden sairauslomalta keskushyökkääjä Eetu Kosken takaisin ruotuun. Nuorukaisen kauden ensimmäinen liigaottelu päättyi kuitenkin etuajassa kovan taklauksen seurauksena. Hyökkääjän pitäisi kuitenkin olla pelikunnossa.

Mitään isompaa muutosta pelaavaan kokoonpanoon päävalmentaja Dufva tuskin tekee, koska takana on hyvällä pelillä voitto sarjan kärkijoukkueesta.

Vierasjoukkueen valmennuksella on sama tilanne. Voitokkaasti suoritetut kaksi vaikeaa vieraspeliä rauhoittavat valmennuksen mielen, eikä tarvetta ketjumuutoksiin juurikaan ole.

Seuraa Heitä

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Edellisessä ottelussa syntyi kauden toinen maali. Olisiko tässä ottelussa aineksia kolmanteen osumaan?

Joni Nikko #72 |

Laitahyökkääjä

Väkivahva puurtaja esiintyy taas raumalaisyleisölle. Miten Lukon puolustus selviää laitahyökkääjän maalipaikoista?

» Lähetä palautetta toimitukselle