Nyqvist palaa kaukaloon - kestääkö KooKoo HIFK:n hyökkäysarsenaalin?

LIIGA / Ennakko
Julius Nyqvistin paluu on loistava asia KooKoo-puolustukselle.
Kuva © Timo Savela
Alakerran loukkaantumishuolien kanssa painiva KooKoo saa keskiviikkoiltana kovan vieraan, kun HIFK saapuu Kouvolaan. Oranssimustat saavat kuitenkin tärkeän miehen vahvistamaan puolustusta, kun Julius Nyqvist palaa sairastuvalta tositoimiin.

Edelliset ottelut

KooKoo ja HIFK kohtaavat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Kouvolalaiset ovat 18 pisteellään sarjataulukossa kymmenentenä, HIFK 25 pisteellä kuudentena.

Viime viikolla molemmat joukkueet pelasivat kolmesti. HIFK kukisti Ilveksen kolmen pisteen arvoisesti, kun taas TPS kaatoi helsinkiläiset jatkoajalla perjantaina. HIFK palasi kuitenkin lauantaina voittokantaan kaatamalla Pelicansin jatkoajalla.

KooKoo aloitti viime viikon vahvasti ottamalla miehekkään 2−1-vierasvoiton KalPasta, mutta perjantaina Tappara murjoi kouvolalaiset 6−1-lukemin Tampereella. Oranssimustat onnistuivat pyyhkimään kasvojaan puhtaammaksi lauantaina, vaikka Blues olikin vahvempi voittomaalikilpailussa.

Nyqvistin paluu loistava asia KooKoolle

Kouvolalaiset saavat otteluun loukkaantumisen takia alkukauden sivussa olleen Julius Nyqvistin. HIFK-kasvatti on harjoitellut joukkueen kanssa jo pidemmän aikaa, mutta ilman kontaktia.

Puolustajan paluu tulee tärkeään saumaan, sillä KooKoon luottopuolustajat Oscar Eklund, Ari Vallin ja Ossi-Petteri Grönholm ovat kaikki lasaretissa. Esimerkiksi Markus Västilä, joka passitettiin Heinolaan lainalle, mutta kutsuttiin loukkaantumisten takia takaisin, tahkosi lauantaina jopa 23 minuuttia kentällä. Peliaikaa on Nyqvistille tarjolla.

Puolustaja odottaa kovasti kasvattajaseuransa kohtaamista.

− Totta kai olen innoissani! Olen odottanut pitkään, että pääsen taas pelaamaan, ja nyt paluu on vihdoin ja viimein edessä, Nyqvist kommentoi KooKoon kotisivuilla.

− On kiva päästä pelaamaan kasvattajaseuraa vastaan. En ole koskaan aiemmin pelannut HIFK:ta vastaan missään sarjassa. Vastustajassa ja katsomossa on monia tuttuja, niin mikäs sen hienompaa, puolustaja jatkaa.

Ratkaisukohdat

Vaikka Nyqvist palaakin kokoonpanoon, on KooKoo-puolustus joka tapauksessa varsin heikkoa tekoa. Viime viikolla puolustus onnistui Kuopiossa erinomaisesti ja kotona Bluesia vastaan mukiinmenevästi, mutta Tappara-ottelun kaltaista notkahdusta ei missään nimessä saa tapahtua. Kouvolalaisten on oltava skarppina alusta asti, mikäli joukkue aikoo nipistää pisteenkään kovanimiseltä HIFK:lta. Muutoin Tomas Zaborskyn ja Juuso Puustisen kaltaiset snaipperit rokottavat ankaralla kädellä.

HIFK on ehdoton ennakkosuosikki illan otteluun kaikilla mittareilla. Mikäli KooKoo kuitenkin onnistuu löytämään helpot avaussyötöt ja pääsee täten rakentamaan peliä, voi oranssimusta joukkue näyttää sitä parasta osaamistaan, jolla se on pisteitä saalistanut.

KooKoolla oli Blues-ottelussa nähtävissä jälleen hyviä elementtejä ylivoimapelaamisen suhteen. Muutaman viikon verran takkuillut ylivoima tuotti tulosta, ja etenkin Juha-Pekka Haataja toi oivan mausteen erikoistilanteisiin.

Erikoista

HIFK on pelannut 13 ottelua, joista seitsemän on mennyt jatkoajalle. Myös KooKoo on vääntänyt miltei joka toisen ottelunsa yliajalle. Kolmella kolmea vastaan -pelaaminen on tullut alkukauden aikana molemmille tutuksi.

Seuraa Heitä

Arttu Luttinen #39 |

Laitahyökkääjä

Kapteeni palasi pelikiellosta ja naulasi heti kaksi osumaa. Iskipä vielä syötön kylkiäisiksi.

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

KooKoo-kultakypärä voittaa aloituksia hyvällä prosentilla ja saa jääaikaa rutkasti. Löytänyt maalijyvän ja on kolmen ottelun maaliputkessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle