Blues vai Pelicans sarjataulukossa ylöspäin?

LIIGA / Ennakko
Pelicans juhli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.
Kuva © Erik Jokinen/erik.jokinen@jatkoaika.com
Sarjataulukon kaksi pohjimmaista joukkuetta kohtaavat Espoossa, kun Pelicans saapuu Bluesin vieraaksi. Näin Espoossa nähdään jälleen myös seurahistorian menestyksekkäin päävalmentaja Petri Matikainen, joka luotsaa nykyään vierasjoukkuetta.

Bluesin ja Pelicansin ottelu on kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Toisella kierroksella Pelicans otti kotonaan 4−1-voiton. Lahtelaisjoukkue ratkaisi ottelun toisessa erässä tekemällä kolme maalia. Myös ylivoima oli ratkaisevassa osassa, sillä Pelicans onnistui kolmella neljästä yrittämästään.

Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole sujunut toivotulla tavalla, ja näin Pelicans miehittää sijaa 14 takanaan vain Blues. Molemmilla on kuitenkin mahdollisuus jättää voitolla taakse useampi joukkue.

Edelliset ottelut

Blues pelasi viime viikolla neljä ottelua, joista pistesaldo oli kolme pistettä. KooKoo kaatui voittomaalikilpailussa tuoden viikon ainoan espoolaisvoiton. Lukkoakin vastaan voitto oli erittäin lähellä, mutta raumalaiset tulivat viimeisellä minuutilla tasoihin ja veivät voiton jatkoajalla.

Pelicansin viime viikkoon mahtui kaksi peliä, joista molemmat päättyivät tappioon. HIFK:ta vastaan saldona oli piste, kun Arttu Luttinen ratkaisi pelin vasta jatkoajalla.

Ratkaisun paikat

Bluesin maalivahtiosastolla Kaapo Kähkönen on valloittanut ainakin toistaiseksi ykkösvahdin aseman. Nuorten kotikisoihin vahvasti tyrkyllä oleva maalivahti torjui viime viikolla kolme peliä neljästä. Christian Engstrand pelasi yhden parhaista liigapeleistään KalPaa vastaan päästäen vain yhden maalin, mutta oman joukkueen tehottomuuden myötä sekään ei riittänyt voittoon. Mikäli sama tahti jatkuu, maalivahtipeliin Blues ei tule kaatumaan.

Pelicans tuotti vaikeuksia vastustajalleen aggressiivisella karvauspelillään, joka toimi myös hyvin. Joukkue keskittyi rohkeaan hyökkäyspeliin, mikä toi tulosta, mutta pienet virheet johtivat tappioihin. Lisäksi Pelicansin ylivoimapeli on ollut vahvaa Antti Erkinjuntin johdolla. Kauden ylivoimaprosentti on komea 24.

Samaa ei voi sanoa Bluesista, joka oli viime kaudella ylivoimapelissä Liigan paras, mutta tällä kaudella taulukon pohjimmaisena. Ylivoimaprosentti on 4,08, siinä missä kaikki muut ovat saaneet prosenttinsa yli kymmenen. Murheenkryyninä on erityisesti ratkaisujen hitaus ja laukausten saaminen maalille asti.

Pelicans on kärsinyt paljon loukkaantumisista, ja vaikka paikkaajia onkin löytynyt, jotkut pelaajat kärsivät suuresti siitä, että miehet rinnalla vaihtuvat.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Yksi niistä Blues-pelaajista, joilta odotetaan tasonnostoa. Entisen maalikuninkaan kauden saldo on vain yksi syöttöpiste.

Ryan Potulny #16 | Mountfield

Keskushyökkääjä

Myös Pelicansin sentterin maalisaldo näyttää vielä nollaa. Syöttöpisteitä on toki seitsemän, mutta parantamisen varaa on hänelläkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle