Arvaamaton hurrikaaniryhmä testaa Kärppien luovuuden

LIIGA / Ennakko
JYPin alkukauden otteet ovat aiheuttaneet ihmetystä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP saa tiistaina vieraita Oulusta, kun viime kauden välierävastus Kärpät saapuu Hippokselle. Ottelusta on syytä kaavailla ailahtelevaa ja vähämaalista.

JYP urakoi viime viikolla kolme ottelua torstain ja sunnuntain välisenä aikana. Ensin KalPa haki vierasvoiton Jyväskylästä, mutta sen jälkeen sekä Lukko että HPK kaatuivat vieraskentällä.

Viikko olikin JYPin pelaamista äärimmäisen hyvin kuvaava. KalPaa vastaan tekeminen näytti hyvin hyvin sitoutumattomalta, mutta vieraskentällä esityksestä paistoi vierasvoittojen vaatima tylyys ja sitoutuneisuus.

Kärpätkin urakoi kolme ottelua. Ensin kaatui vieraissa Espoon Blues, mutta viikonloppuna sekä HPK että Sport vetivät pidemmän korren oululaisia vastaan.

Pinnallisesti Kärppien suurin ongelma oli maalinteko. Hyvistäkin paikoista huolimatta oululaiset onnistuivat iskemään kiekon vain kertaalleen vastustajan verkkoon molemmissa tappio-otteluissa. 

Ratkaisukohdat

JYPin kohdalla illan esitystä on lähes mahdotonta ennakoida, sillä illan kotijoukkueen vire on jo pitkään ollut hyvin arvaamaton. Läpi Marko Virtasen aikakauden hurrikaaniryhmälle on tullut kummallisia ohipelejä. Kaiken järjen mukaan tätä ei kuitenkaan ole syytä odottaa hallitsevaa mestaria vastaan.

JYPin tehokkain ase saattaa Kärppien peli harharaiteille on tiivis keskialueen tukkiminen. Tämä pakottaisi Kärppien taitavan hyökkäysmateriaalin päätyihin painimaan, mikä ei tappiopeleissä ole luonnistunut lainkaan. Alkukaudesta oululaiset eivät ole löytäneet riittävää variaatiota keskialueen ylitykseen, jotta kiekko pysyisi itsellä siniviivan ylitykseen asti.

Myös Kärppien kohdalla esiintyy kysymysmerkkejä esityksen eheydestä. Kärpät on viime aikoina tuntunut pääsevän parhaimpaansa vain yhden erän ajan. Bluesia vastaan se riitti, HPK:ta ja Sportia vastaan ei.

Kun joukkueet kohtasivat viime kevään välierissä, oululaisten yksi suurimmista haasteista liittyi jyväskyläläisten karvauksen murtamiseen. Tämä asia on ollut myös alkukaudella Kärpille suurta myrkkyä. Vieraat toivovatkin, että Arto Laatikainen palaisi pelikuntoon.

Erikoista

JYPin ja Kärppien kohdatessa mielenkiinto kohdistuu maalien suille. Kärppien ykkösvahdin paikan on ottanut Iiro Tarkki, kun taas hänen isoveljensä Tuomas Tarkki luutinee JYPin maalilla. JYPin puolelta Veini Vehviläinen saattaa toki pilata veljesten kohtaamisen.

JYPin puolelta saatetaan nähdä myös mielenkiintoinen kotidebytantti. Joel Sund pelasi liigadebyyttinsä lauantaina Raumalla ja hoiti viikonloppupeleissä roolinsa hyvin. Jos ensimmäisenä kaukaloon palaava Jani Tuppurainen ei ole pelikunnossa, Sundin jatko on hyvin mahdollinen.

Kärppien puolella sairastuvalta odotellaan Esa Pirnestä ja Julius Junttilaa, joiden paikkaajina on pyöritelty omia junioreita Aku Kestilän johdolla. Juniorit eivät kuitenkaan ole onnistuneet vakuuttamaan, minkä vuoksi Kärpät on usein tiivistänyt kolmeen ketjuun kesken ottelun.

Seuraa Heitä

Mikko Salmio #46 |

Laitahyökkääjä

Loistavasti kautensa aloittanut Salmio viilettää JYPin nelosketjussa, mutta omilla otteillaan tuo ketju on tehnyt numerostaan vain nimellisen.

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella JYPissä viilettänyt Ikonen näyttää ottaneen askeleen eteenpäin Kärppien kanssa. 20-vuotias Ikonen viiletti alkukaudesta jopa kultakypärä päässään.

» Lähetä palautetta toimitukselle