Antti Törmäsen joukot saapuvat Matikaisen ja Nurmisen mankeliin

LIIGA / Ennakko
Joonas Järvinen palaa entiseen kotihalliinsa.
Kauden ensimmäistä keskinäistä ottelua isännöivä Lahden Pelicans kohtaa hyvävireisen Helsingin IFK:n. Molempien onnistuessa vauhdikkaassa pelityylissään on tarjolla kunnon lauantai-illan huumaa, parilla pelikiellosta vapautuneella pelaajalla ryyditettynä.

Illan kotijoukkueen peliesitykset ovat olleet todella vaihtelevia. Edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan Pelicans kaatui hyvän taistelun jälkeen saappaat jalassa. Sen sijaan pari edellistä ottelua olivat todella sekavaa ja halutonta pelaamista.

HIFK on tuloksellisesti pelannut alkukauden kelvollisesti. Petopaidat ovat jääneet vain kahdesti tyystin ilman pisteitä. Pelin sisällä otteet ovat ailahdelleet kuitenkin kysymyksiä herättävän paljon. Pelicans pääsee ottamaan miehestä mittaa huilanneena, kun taas HIFK:lla on allaan perjantailta kova kamppailu TPS:ää vastaan.  

Pelaajia takaisin kokoonpanoon - aukeaako peli paremmin?

Pelicans on onnistunut metsästämään pisteitä oikeastaan vain mainiosti toimineen ylivoiman myötä. Tasakentin hyökkääminen on näyttänyt usein todella vaikealta. Varsinkin pelin avaaminen on hyökkääjien karatessa liian kauas tuottanut vaikeuksia. Samantyyppiset ongelmat vaivaavat myös helsinkiläisiä. Kiekon alueelle tuominen vaatii hirvittävän määrän työtä.

Avaussyöttöjä antamaan ja seulan lailla vuotavaa puolustusta tilkitsemään palaa pelinkieltonsa kärsinyt puolustaja Ben Blood. HIFK:n pelinavauksen vaikeuksiin helpotusta tuo kahden ottelun pannansa selvittänyt kapteeni Arttu Luttinen paluu takaisin kokoonpanoon.

Helsinkiläisten parhaana pistemiehenä on kunnostautunut Juuso Puustinen. 27-vuotias hyökkääjä on iskenyt jo kuusi maalia ja taistelee yhdessä Pelicansin alkukauden sensaation ja lahtelaisten kultakypärän Sebastian Repon kanssa maalipörssin kärkisijoista.

Tilastopoimintoja

HIFK:n otteluista puolissa ei ole riittänyt varsinainen peliaika voittajan selvittämiseen. Lisäpisteen helsinkiläiset ovat napanneet yhtä vaille jokaisesta yliajalle menneestä ottelusta.

Joonas Järvinen tekee HIFK:n paidassa paluun vanhaan kotihalliinsa. Kovaotteinen puolustaja oli isossa roolissa Pelicansin legendaarisella hopea kaudella.

Jo neljättä lauantain kotiotteluaan isännöivän Pelicansin kannattajat eivät ole löytäneet toivotulla tavalla hallin lehtereille. HIFK hyvänä kassamagneettina voi nostaa illan yleisömäärän ensimmäistä kertaa lähelle 4000 katsojaa.

Seuraa Heitä

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Kapteeni alkaa lunastaa häneen kohdistettuja kovia odotuksiaan. Näppärä hyökkääjä iski Kärppien verkkoon ehkä kauden komeimman soolomaalin. Erkinjuntti piti vielä Pelicansin kirihaaveita elossa tekaisemalla ottelun loppuhetkillä illan toisen osumansa.

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Paljon minuutteja pelaava ykköshyökkääjä on tehnyt vasta tehot 1+3. Yhteispeli Teemu Ramstedin kanssa ei miehelle pisteitä ole tuonut. Hetken aikaa TPS-ottelussa vierellä viiletti myös Thomas Nykopp.

» Lähetä palautetta toimitukselle