Perjantai kahden Pekan taktiikalla

LIIGA / Ennakko
Jarno Kärki on ollut Ässien alkukauden hahmoja.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Kolmen pelin voitto- ja nollapeliputkensa päättänyt SaiPa testaa seuraavaksi Isomäki Areenan perjantailöylyt.

Pekat Rautakallio ja Tirkkonen johdattavat suojattinsa Isomäki Areenan toiseen tämän kauden otteluun. Kummankin päävalmentajan systeemeissä pyritään luomaan tekopaikkoja liikkeen ja suunnanmuutospelaamisen avulla. Perinteisesti SaiPa-ottelut Porissa ovat olleet vauhdikkaita ja lämminhenkisiä. Tunteiden räiskymistäkin on ollut havaittavissa vuosien aikana.

Viime kaudella SaiPa voitti ensimmäisen ja viimeisen Porin-ottelun. Jälkimmäinen voitto sinetöi vierasjoukkueen paikan kevään 2015 puolivälierissä.

Asetelma:

Vahvan alkukauden pelannut Lappeenrannan SaiPa haastaa Porin Ässät, jonka kotihallin avausjuhla oli kuin lasten satukirjoista. Ulkomaalaisapujen vertailussa SaiPa on selvästi Ässiä edellä, sillä kolmikko Sam Lofquist-David McIntyre-Chad Rau hallitsee joukkueen sisäistä pistepörssiä.

Edelliset ottelut:

Sport kellisti voitosta voittoon purjehtineen SaiPan 4−2-lukemin. Lappeenrantalaisten maaliverkot pysyivät puhtaana kaiken kaikkiaan yli kolmen ottelun ajan.

Ässät nuiji kotiavauksessaan HPK:ta 6−1-numeroin, mutta kärsi voittomaalitappion Tapparalle Hakametsässä.

Erikoista:

SaiPan ylivoima on Liigan toiseksi parasta, eikä Ässien alivoima ole yltänyt aivan edellisten kausien tasolle. Tosin tällöin vertailukohta on Liigan parhaaseen tasoon.

Erityisen merkityksellinen perjantain ottelu on maalivahti Andreas Bernardille. Viisi kautta SaiPan organisaatiossa totutti italialaisen Suomen pääsarjaan, ja joukkueessa on edelleen nippu hänen vanhoja pelikavereitaan.

Seuraa Heitä

Jake Hansen #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Vahvan luistelun olisi jo pian tuotettava tulosta. Hansen on saanut mahdollisuuksia, eikä yrityksen puute ole ollut hänen ongelmansa ennenkään.

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Amerikkalaispakki on kaikkea, mitä valmentaja voi toivoa. Tehosaldo on selvästi plussan puolella, ja tulosta Lofquist takoo yli piste per peli -tahdilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle