Flipperin ohjaama TPS kohtaa tasaisen HIFK:n

LIIGA / Ennakko
Montako kertaa turkulaiset saavat kiekon helsinkiläisten verkkoon?
Satunnaisesti pisteitä sieltä sun täältä napsinut TPS kohtaa hyvässä vireessä olevan HIFK:n. Ailahdellut kotijoukkue etsii tasaisuutta otteisiinsa kotonaan Turkuhallissa.

Joukkueet kohtasivat ensi kerran syyskuun loppupuolella. Tällöin HIFK oli Helsingissä parempi luvuin 4−2. Tällä kertaa pisteistä käydään taistelu Turun lokakuisessa perjantai-illassa.

Aiempi kohtaaminen ja siitä eteenpäin laskettuna HIFK on voittanut viimeisestä seitsemästä pelistään kuusi. Mielenkiintoinen kuriositeetti on, että TPS-voittoa lukuun ottamatta nämä kaikki voitot ovat tulleet lukemin 3−2. Ainut kömmähdys sattui JYPiä vastaan, kun jyväskyläläiset hakivat pisteet Helsingistä.

HIFK voitti viimeksi Ilveksen kahdesti perätysten. TPS puolestaan lähtee otteluun hieno Sport-voitto allaan. Samaan seitsemän ottelun otantaan mahtuu turkulaisten osalta neljä voittoa ja kolme tappiota, mutta nekin ovat tulleet hajanaisesti eivätkä ryppäissä.

Siinä missä helsinkiläisten suoritusvarmuus on ollut tasaista ja tuloksekasta, TPS on taistellut omaa ailahtelevaisuuttaan vastaan. Peliesitykset ovat olleet kohtalaisen hyviä, mutta tulosten suhteen TPS:n pallo on poukkoillut kuin flipperissä konsanaan. Selkeää voittoa on voinut seurata kompurointi.

Liekehtivä ykkösketju vastaan laaja materiaali

Palloseuran maalilla nähtiin Sportia vastaan Aleksandar Georgijev. Sama mies oli maalilla Helsingissä pelatussa keskinäisessä ottelussa, mutta tuolloin Georgijevin tilalle luisteli avauserän lopulla Teemu Lassila, kun HIFK oli saanut pelivälineen kolme kertaa nuoren venäläisvahdin ohi. Lassila lienee TPS-maalissa perjantaina.

HIFK otti molemmat Ilves-voittonsa Ville Husso maalillaan. Husso oli torjuntavastuussa myös syyskuussa voitokkaassa TPS-ottelussa, mutta on paljon mahdollista, että Kevin Lankinen saa nyt vuoronsa mustavalkoisia vastaan.

Maalivahtien lisäksi on kiinnostavaa tarkastella muita mahdollisia ratkaisijoita. TPS on nojannut paljon ykkösketjunsa varaan, mutta esimerkiksi Dave Spina sai Liigassa viimein maalitilinsä auki ottelussa Sportia vastaan. HIFK:lta on löytynyt ratkaisijoita hieman TPS:ää laajemmalta rintamalta.

Joukkueet majailevat ennen ottelua peräkkäisillä sijoilla kuusi ja seitsemän. Vaikka vierasjoukkueen trendi onkin ollut hieman kotijoukkueen vastaavaa nousujohteisempi, voidaan ottelusta odottaa ensimmäisen kohtaamisen tavoin tasaista. Tuolloin HIFK iski kiekon puolessatoista minuutissa kahdesti TPS:n verkkoon. Isännät ottavat aiemmasta taatusti opikseen ja pelaavat erityisesti ottelun alussa tarkkaa peliä.

Mikäli TPS löytää ratkaisijoita ykkösketjunsa takaa ja hyödyntää ylivoimansa sukkuloiden pelivälineen eri madonrei'istä tarpeeksi usein, on sillä hyvä mahdollisuus ottaa revanssi HIFK:sta. Jos taas helsinkiläiset pääsevät vyöryttämään koko hyökkäysmateriaalinsa voimin, matkaavat pisteet taas pääkaupunkiin.

Otteluun odotetaan TPS:n kauden tähänastista ennätysyleisöä, sillä opiskelijakampanjan ohella perjantai ja kiinnostava vastustaja todennäköisesti saavat turkulaiset suuntaamaan hallille aiempaa innokkaammin.

Seuraa Heitä

Ville-Vesa Vainiola #11 |

Keskushyökkääjä

TPS kaipaa taustalta tehopisteitä. Viime kauden lopulla hyvin pelannut Vainiola on aloittanut kauden kerryttämällä pistetiliään vain yhdellä syöttöpisteellä. Ketjukaverit ovat vaihtuneet vierellä taajaan, ja keskushyökkääjä tuskin on itsekään tyytyväinen laihaan pistesaldoonsa.

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

HIFK:n kärkisentteri on ollut hyvässä iskussa viime peleissä. Maalitili on yhä avaamatta, mutta syötöistä on tullut pistemerkintöjä kahdeksan kappaletta. Entinen TPS-hyökkääjä on varmasti isossa roolissa myös perjantain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle