"Kouvostoliitto" hyökkää Tampereelle Greenin johdolla

LIIGA / Ennakko
Onko Frederic Cloutier yhtä paha ohitettava Tapparalle kuin Andreas Bernard?
Kuva © Timo Savela
Kookoo matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi pisteiden toivossa. Josh Green ja Jarkko Malinen pääsevät ensimmäistä kertaa näyttäytymään tamperelaisyleisölle KooKoon paidoissa.

Edelliset ottelut

Siinä missä Tappara yritti useasti ohittaa italialaisen Ässien bussin, joka oli parkkeerattu vierasjoukkueen maalille, oli Frederic Cloutier KooKoon maalilla KalPalle miltei ohittamaton muuri.

Tappara kuitenkin voitti edellisen ottelunsa Ässiä vastaan tiistaina 2−1-lukemin, mutta voitto haettiin vasta voittomaalikilpailusta. KooKoo puolestaan haki keskiviikkona kaikki kolme pistettä Kuopiosta, kun Juha-Pekka Haataja teki debyyttinsä KooKoon paidassa. Myös KalPa-KooKoo-ottelu päättyi niukasti 1-2.

Joukkueet, jotka eivät olleet kohdanneet neljännesvuosisataan ennen tätä kautta ratkoivat syyskuussa Kouvolassa voittajan vasta jatkoajalla. Kouvolassa käyty syyskamppailu ei sekään ollut runsasmaalinen, vaan päättyi tutuin numeroin 1-2.

Ratkaisukohdat

Kirvesrinnat majailevat sarjataulukossa sijalla kolme, eikä matka kärkeen ole kuin kolme pistettä. Pirteästi Liigaan siirtyneen KooKoon sijoitus on varmasti tullut monelle yllätyksenä. Perjantain vierasjoukkue ei suinkaan ole jumbosijoilla, vaan yhdeksäntenä.

Tapparan kultakypärää pitelee päässään ansaitusti Kristian Kuusela 11 pisteellään, mutta porkkanapöksyjen oma työmyyrä Henrik Haapala himoitsee kruunua näyttävästi.

KooKoon kirkkain päähine löytyy Josh Greenin päästä. Varakapteeni teki keskiviikon ottelussa ensimmäisen maalinsa KooKoo-paidassa ja keräsi näin seitsemännen tehopisteensä.

Kotijoukkue näyttelee perjantai-illan ottelussa ennakkosuosikin roolia edellisestä kohtaamisesta huolimatta.

Mitä muuta

Ex-Tapparat Green ja Jarkko Malinen ylsivät molemmat pisteille joukkueiden viime kohtaamisessa Kouvolassa. Nyt herrat luistelevat ensimmäistä kertaa vanhan kotiyleisönsä eteen ja heidät takuulla toivotetaan tervetulleeksi.

Käyttäjän sahlgren kuva

Arvio ottelusta: Sanna Ahlgren

Joku voisi edellisten otteluiden perusteella heittää tähän, että ottelu päättyy luvuin 1-2 tai 2-1. En kuitenkaan tee niin, sillä arvioin perjantaina nähtävän maaleja runsaammin kuin mitä viimeksi. Tappara pitää kolme pistettä kotonaan kotiedun ja helpon viikon turvin.

Seuraa Heitä

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Kaksi kautta Tapparassa pelanneen miltei kaksimetrisen hyökkääjän paluu Hakametsän jäille ei jää tamperelaisilta huomaamatta. Nyt KooKoon paidassa ja kultakypärä päässä Green tahtoo näyttää entiselle joukkueelleen mitä päästivät lipumaan sormistaan.

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Peltola on vieläkin Liigan aliarvostetuin puolustava hyökkääjä ja kapteeni. Katsokaa piruuttaan minkä työn tämä pelaaja tekee joka vaihdossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle