Tuokkolan Ilves kyykytysreissulle Rinkelinmäelle

LIIGA / Ennakko
Tuomas Tuokkolalla on ollut usein syytä hymyillä HPK:ta vastaan.
HPK isännöi torstai-illassa Ilvestä. Tamperelaiset ovat hallinneet aiempia kohtaamisia. Molempien joukkueden riveissä on myös kovia tasonnostajia.

Hämeenlinnaan saapuu varmasti ärsytetty Ilves. Kautensa loistavasti aloittanut tamperelaisryhmä kaatoi sarjakärki Lukon selvästi 4-1, mutta kärsi sen jälkeen kaksi niukkaa tappiota HIFK:lle.

Ottelut olivat myös ensimmäiset, joissa Ilveksen verkkoon tehtiin yli kaksi maalia. Molemmat ottelut päättyivät 3-2-tappioon.

HPK:n otteluissa maaliverkot ovat pöllynneet huomattavasti rivakampaa tahtia. Kerho onkin eniten maaleja Liigassa päästänyt joukkue.

Otteluiden sisällä HPK:n pelin taso on heilahdellut rankasti. Ajoittain joukkue on hallinnut jopa kaksi erää ottelutapahtumia, mutta se ei ole konkretisoitunut tulostaululle. Vastaavasti omassa päässä on sattunut pahoja nukahduksia niin kenttäpelaajille kuin maalivahti Jere Myllyniemellekin.

Tuokkola ja omat koirat myrkkyä HPK:lle

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkolan pelikirja on ollut HPK:lle myrkkyä. Viime kaudella Ilves vei yhtä vaille kaikki kohtaamiset nimiinsä lähes suvereeneilla esityksillä. Tällä kaudella tamperelaiset ovat ehtineet viedä jo yhden kohtaamisen nimiinsä maalein 5-1.

Kapteeni Sami Sandellin menetys on paha takaisku Ilvekselle. HPK:ta vastaan ovat tällä kaudella tavanneet onnistua edellisillä kausilla joukkueessa pelanneet pelaajat. Niitä Ilveksessä riittää, joten kannattaa tarkkailla Joonas Vihkon, Jyri Niemen ja Teemu Rautiaisen otteita. HPK-kasvatti Hannu Toivonen on ollut Ilves-maalilla ilmiömäinen.

Kuten todettua, Myllyniemi HPK:n maalilla ei ole onnistunut. Maalivahdin otteista paistaa läpi keskenkuntoisuus, mutta siitä huolimatta varamaalivahti Kristian Järvinen on ollut tiukasti luukkuvahdin roolissa. Porissa 6-1-mahalaskuun päättyneessä ottelussa Järvinen pääsi kolmanteen erään tolppien väliin eikä päästänyt maaliakaan.

Niin ikään pahoja menetyksiä sairastuvalle kärsineen HPK:n osalta vahvinta osaamista esittänee jälleen kultakypärä Otto Paajasen johtama ketju.

Erikoista

Viime kaudella HPK:ta kipparoinut Vihko on tehotilaston kärjessä. Laituri ei ole ollut vielä kertaakaan jäällä tasaviisikoin, kun omissa on kolissut.

HPK:n Paajasen lisäksi myös vierasjoukkueessa pelaa edelliskaudesta tasoaan nostanut hyökkääjä. Markku Flinck keräsi viime kaudella ainoastaan kahdeksan syöttöpistettä eikä maaliverkko heilunut kertaakaan. Nyt voimahyökkääjän tilastoissa komeilevat jo lukemat 4+5.

Käyttäjän lmerilainen kuva

Arvio ottelusta: Lauri Meriläinen

Tuomas Tuokkola on vienyt Pasi Arvosta parin kauden ajan ja pahasti. Kun soppaan heitetään useampi alle tasonsa suorittava HPK-peluri, olisi Ilveksen pistemenetys jättimäinen yllätys.

Seuraa Heitä

Henri Auvinen #2 | KeuPa HT

Puolustaja

Pyrkii pelaamaan fyysisesti ja taklaamaan aina, kun paikka on. Muutaman kerran on jo läikkynyt hieman ylikin. Oman pään luudalle on sattunut myös pahoja virheitä kiekollisena.

Jyri Niemi #88 |

Puolustaja

Auvisen tapaan pyrkii isännöimään alakertaa voimalla. Hämeenkyrön heimopäällikkö kellottaa kelpo minuutit illasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle