Kovakuntoinen Tappara haastaa kotiavauksessaan loistaneen Ässät

LIIGA / Ennakko
Ässät tarvitsee maalivahdiltaan luotettavaa torjuntatyöskentelyä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tappara saa vieraaksi huikean kotiavauksen lauantaina pelanneen Ässät. Saako porilaisryhmä taiottua samanlaisen peli-ilmeen myös vieraskaukaloon?

Tiistai-iltana Hakametsässä kohtaavat kevään 2013 finalistit Tappara ja Ässät. Jo kymmenen vieraspeliä pelannut Ässät on kovan urakan edessä. Kotijoukkue Tappara on kuntopuntarin kärkipäässä ja hävinnyt vasta yhden ottelun varsinaisella peliajalla. 

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Tappara on voittanut kolme viimeistä Liiga-peliään sekä CHL-ottelun Vitkovicea vastaan. Erityisesti ykkösketjun laiturit Kristian Kuusela ja Henrik Haapala ovat olleet vahvalla pelipäällä.

Kuusela on latonut kolmessa viime pelissä tehot 2+3 ja noussut pistepörssin viidenneksi. Haapalan saldo samassa ajassa on 2+2. Jan-Mikael Järvinen on kolmen ottelun maaliputkessa, kun viime tiistain CHL-ottelu lasketaan mukaan.

Ässät pelasi lauantaina kauden kotiavauksensa ja murskasi HPK:n numeroin 6-1. Kotivoittoa edelsi kolmen ottelun tappioputki, yksi tappioista tuli vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Kotiyleisönsä edessä Ässät oli hyvä, mutta suurinumeroista voittoa edesauttoi myös HPK:n huonous.

Hattutempun iskeneen Niko Ojamäen lisäksi ketjukaverit Masi Marjamäki ja Aleksi Saarela olivat HPK:ta vastaan tulikuumassa vireessä. Myös puolustaja Troy Vance näytti kotiyleisölle parasta osaamistaan. Isokokoinen amerikkalainen oli molemmissa päädyissä vahva ja viihdytti myös rohkeilla harhautuksillaan.

Ratkaisukohdat

Vastakkain on kaksi hyvin erilaista ja eritasoista joukkuetta. Tappara on tälläkin kaudella mukana mestaruustaistelussa, kun Ässät taas yrittää päästä mukaan pudotuspeleihin. 11 kierroksen jälkeen Tapparalla on kaksi kertaa enemmän sarjapisteitä kuin Ässillä. 

Kuluvalla kaudella kirvesrinnat ovat kuitenkin hävinneet Sportille voittomaalikilpailussa, ja KooKoosta irtosi voitto vasta jatkoajalla. Jos Tappara lähtee otteluun edes aavistuksen löysäillen, voi Ässät päästä aktiivisella karvauksella niskan päälle.

Ässien pitäisi saada Hakametsässä sama henki päälle kuin oli kotiavauksessa. Jääkiekko-ottelut ratkaistaan edelleen pelaamalla eikä kokoonpanoja vertailemalla. Paremmin valmistautunut joukkue on aina vahvoilla.

Erikoista

Molemmissa joukkueissa pelaa ketjullinen hyökkääjiä, joilla on kokemusta myös vastustajan riveistä. Kuusela, Veli-Matti Savinainen ja Stephen Dixon olivat kaikki aikoinaan Porissa isossa roolissa. Juha Kiilholma, Masi Marjamäki ja Toni Kallela taas eivät Tapparassa nousseet samalla tavalla esille kuin Ässissä.

Varsinkin Savinaisen ensiesiintyminen vanhaa seuraansa vastaan on mielenkiintoista nähdä. Myös Kallelalla saattaa ässäpaidassa olla haluja näyttää osaamistaan. Tällä kaudella kun on jo syntynyt lähes yhtä paljon pisteitä kuin kahdella Tappara-kaudella yhteensä.

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Järvinen #44 | Ässät

Keskushyökkääjä

Laidalle siirtynyt pienikokoinen mailataituri on löytänyt tehonsa. Kahdessa viime pelissä tehnyt kolme maalia. Isokokoinen ässäpuolustus saa olla tarkkana nopean ja taitavan Järvisen kanssa.

Toni Kallela #93 |

Laitahyökkääjä

Taitava junioritähti ei saanut Tapparassa vastuuta, mutta Ässissä on tarjolla iso rooli. Entisessä kotikaukalossa näyttöhaluja varmasti riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle