Petojen ilta: Ilves ottaa mittaa kilvestä

LIIGA / Ennakko
Antti Tyrväinen tietää miten Arttu Luttinen ärsyyntyy
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Helsingin tiistai-illassa iskevät yhteen kaksi perinteikästä seuraa HIFK ja Ilves. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen lauantaina Hakametsässä oli lataukseltaan tunteita kuohuttava. Arttu Luttisen ulosajon ja siihen johtaneen nujakoinnin jälkipuinti jatkui pelaajien välillä vielä twitterissäkin.

Helsingissä on odotettavissa kiihkeä ja vähämaalinen kamppailu, jossa taklataan kovaa eikä ärräpäitä säästellä. Ilveksen voimahyökkääjä Antti Tyrväinen tietää mitä tehdä. Miehellä on kaikki keinot tiedossa jolla saada kotijoukkueen kuumakallet kiehumaan.

Edellisestä ottelusta sivussa HIFK:llä olivat Micke-Max Åsten ja Matt Generous sekä pitkäaikaispotilaiden Roope Hintzin ja Matti Lambergin lisäksi Joonas Rask ja Tommi Taimi. Ilves puolestaan koki kovan iskun vastikään, kun se menetti Sami Sandellin. Myös Tapio Laakso oli poissa kokoonpanosta edellisessä ottelussa. Ilves-hyökkääjä Markus Jokiselle puolestaan on langetettu kolmen ottelun mittainen pelikielto, joten häntäkään ei nähdä kaukalossa.

Löytääkö HIFK nousuvaihteen

Kotijoukkueen hyvin alkanut kausi on viime aikoina ollut tasapaksua matalalentoa; jatkojen ja voittomaalikilpailun kautta kaksi pistettä kotiin. Pukukopissa varmasti tiedostetaan, että näin jatkuessa kauden kärkijoukkueisiin listattu HIFK ei lunasta odotuksia.

Tämän hetken Ilves on kova. Tyrväisen lisäksi pelinrakentajia on HIFK-kasvatti Joonas Vihkosta ex-SaiPalaiseen Markku Flinckiin. Kissapaitojen maalissa on joka ottelussa seissyt vakuuttavasti pelannut Hannu Toivonen.

Tamperelaiset ovat huomanneet tiistain vastustajan ajavan kovaa maalille. Corey Elkins, Juuso Puustinen ja nuori Miro-Pekka Saarelainen ovat vain muutama palanen HIFK:n osaavasta hyökkäysvitjasta. Myös paluun kaukaloihin vastikään tehnyt Tomas Zaborsky on suurennuslasin alla. Toistaiseksi miehen esitykset eivät ole olleet sitä terävintä kärkeä.

Punanuttujen maalille on kaksi lähes samantasoista miestä. Ville Husso ja Kevin Lankinen ovat vuorotelleet tolppien välissä. Tämän lisäksi HIFK-puolustus on täynnä kookkaita pakkeja, jotka osaavat pelata miehen irti pikkumustasta.

Kotijoukkueen Akilleen kantapää on ylivoimapeli. Turhan usein kiekon pyörittely menee näpräämiseksi ympäri maalin tai sitten vastustaja pääsee rikkomaan hyvältä vaikuttavan kuvion. HIFK:n alivoimapeli puolestaan on ollut kelpo suorittamista.

Aika näyttää ovatko molemmat osapuolet saaneet laitettua jäitä hattuun ja pysyykö katse kiekossa. Muussa tapauksessa haetaan vieruskaveria tanssiin ja tulee rumaa jälkeä.

Seuraa Heitä

Miro-Pekka Saarelainen #8 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä on avannut maalihanat ja todistanut olevansa punapaidan arvoinen.

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Tulee näkymään kentällä niin pelaajan kuin ärsyttäjänkin roolissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle