Kärppien ketjukemia ratkaisee KooKoon kohtalon

LIIGA / Ennakko
Sami Aittokallio pommitettiin torstaina vaihtoon - Kumpi aloittaa tänään?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Jo kertaalleen Kärpät päihittänyt KooKoo matkaa Raksilaan hakemaan jatkoa onnistumisille, mutta pisteet ovat vieraissa huomattavasti tiukemmassa.

Oulun Kärppien viimeisimmät ottelut Liigassa ovat olleet pisteiden valossa nihkeitä, mutta peli-ilme on silti ollut kohtuullisen hyvä. Viikko sitten Oulussa pelattu Kärpät-HIFK oli tasainen ottelu, joka lopulta päättyi helsinkiläisvieraiden eduksi jatkoajalla maalein 2-3.

Torstaina taas nähtiin sävyltään hyvin erilainen ottelu, kun Kärpät ja Tappara ottivat mittaa toisistaan Hakametsässä. Ottelusta ennakoitiin vähämaalista ja tiukkaa taistelua, mutta ilta toikin varsinaisen maalikarkelon. Hakametsässä nähtiin nimittäin yhteensä 11 maalia. Ottelu päättyi 6-5 Tapparalle, joten Kärppien viimeisimmät täydet kolme pistettä ovat kahden viikon takaisesta Ässät-ottelusta.

KooKoo pelasi perjantaina Sportia vastaan Vaasassa ja ottelu päättyi KooKoon jatkoaikavoittoon. Tätä aiemmissa otteluissa KooKoo joutui taipumaan Pelicansille ja JYPille varsinaisella peliajalla. Eilistä edeltävä voitto on kahden viikon takaa, kun KooKoo puolusti johtoasemansa Kärpiltä loppuun saakka.

Ratkaisukohdat

Kärppien torstainen Tappara-ottelu oli maalivahtipeliltään ja ketjukoostumuksiltaan varsin sekava. Julius Junttilan ja Esa Pirneksen poissaolo näkyi selkeästi siinä, ettei punaista lankaa tuntunut löytyvän oikein miltään ketjulta.

Ketjuja jouduttiin sekoittamaan jonkin verran pelin edetessä. Lisäksi Kärppien maalivahti Sami Aittokallio jouduttiin vaihtamaan Iiro Tarkkiin toisessa erässä Tapparan mentyä 4-2 –johtoon. Nähtäväksi jääkin kumpi aloittaa tänään, sillä Aittokallio on tähän asti pysynyt aloittavana maalivahtina Tarkin tervehtymisen jälkeenkin.

KooKoo on onnistunut jo kertaalleen päihittämään Kärpät, eikä tämäniltaisestakaan mittelöstä ole odotettavissa kotijoukkueelle helppoa ottelua. Mikäli Kärppien hieman sekava ketjutilanne jatkuu, voi se hyvinkin koitua Kärppien kohtaloksi.

KooKoo on osoittanut kykenevänsä sulkemaan Kärpät maalintekopaikoilta ja nimenomaan maalinteko-ongelmat ovat ajoittain vaivanneet Kärppiä alkukaudella. Mikäli Kärppien ketjut on saatu kuntoon, kääntyvät ennakko-odotukset kuitenkin kotijoukkueen puolelle.

Seuraa Heitä

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Lainapelaajan peliaika jäi lopulta melko vähäiseksi torstaisessa debyyttipelissä, joko peli lähtisi kulkemaan tänään?

Ryan O'Connor #24 |

Puolustaja

Ratkaiseva pelaaja aiemmassa Sport-ottelussa, maalinteon lisäksi KooKoo tarvitsee jämäkkää puolustamista Kärppiä vastaan

» Lähetä palautetta toimitukselle