JYPin kärkimiehillä Helsingin jäähallissa herätyksen paikka

LIIGA / Ennakko
Helsingin jäähallin kirkkaat valot ovat häikäisseet JYPin pelaajia viime vuosina.
HIFK saa vieraita Jyväskylästä, kun JYP saapuu Helsingin jäähalliin murtamaan kiroustaan. Viimeisen seitsemän visiittinsä aikana hurrikaanipaidat ovat tehneet jokaisessa vain yhden osuman. Putken katkaisemiseksi varsinkin kärkimiehiltä on lupa odottaa nähtyä enemmän.

HIFK lähtee otteluun tappion karvas kalkki suussaan, sillä joukkue kävi tiistaina Sveitsissä häviämässä CHL-ottelussa HC Davosia vastaan. Tappio tarkoitti myös Europelien loppumista helsinkiläisjoukkueelle. Liigassa punapaidat ovat viiden ottelun voittoputkessa, mutta kolmessa edellisessä ottelussa ratkaisua on haettu varsinaisen peliajan jälkeen. 

Myös JYPin taival tämän kauden CHL:ssä tuli tiensä päähän, kun TPS pudotti joukkueen jatkosta Dave Spinan hattutempun turvin. Liigassa jyväskyläläiset ovat pelanneet ailahtelevasti. Ajoittain sekä viimeistely että puolustuspeli on toiminut kiitettävästi, mutta esimerkiksi edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan joukkue oli täysin vastaantulijan roolissa lähes koko ottelun ja hävisi rumin 5-0-lukemin.

Sarjataulukossa kotijoukkue on neljäntenä, vierailijat kahdeksantena. Eroa kaksikon välillä on viisi pistettä, mutta HIFK:lla on ottelu vähemmän pelattuna. 

Kärkimiehet unessa

Kummankin joukkueen runkopelaajista löytyy vielä paljon käyttämätöntä kapasiteettia. 

HIFK:n puolelta Teemu Ramstedt on pystynyt vain ajoittain nousemaan pelillisesti riittävän hyvälle tasolle ykkössentterin vaativa pesti huomioon ottaen. Kun vielä Tomas Zaborsky on ollut poissa, on myös Joonas Raskilla ollut vaikeuksia päästä pelin ytimeen.

Toistaiseksi Corey Elkinsin johtama ketju, laidoillaan Mika Partanen sekä Juuso Puustinen on pystynyt tuottamaan riittävästi maalipaikkoja ja maaleja, jotta HIFK on pystynyt kasvattamaan voittoputkensa viiteen otteluun. Muilta ketjuilta on tultava enemmän tukea.

JYPillä ongelma on suoritusvarmuuden puute. Materiaali on leveä, mutta terävin syömähammas puuttuu hurrikaanipaitojen riveistä. 

Joukkueen ulkomaalaispelaajat Darryl Boyce, Petr Hubacek sekä Nolan Yonkman ovat saalistaneet yhdeksässä ottelussa yhteensä kolme syöttöpistettä ja maalitili on vielä kokonaan avaamatta. Miesten puolustukseksi voidaan sanoa, että suurin arvo on jossain muualla kuin pistepörssissä, mutta toistaiseksi tahti on kaukana vaaditusta. 

Puolustuksessa viime kaudella varjoista valoihin noussut Juuso Pulli on näyttämässä mallia toisen kauden kirouksesta suomalaiseen tapaan. Viime kaudella Pulli oli JYPin puolustajista paras tehotilastossa, mutta tällä hetkellä lukema -9 oikeuttaa vain ja ainoastaan koko sarjan viimeiseen sijaan. 

JYPillä tasaista työtä Helsingissä

Vielä joitain vuosia sitten JYP viihtyi Helsingin jäähallissa ja vei pisteet mukanaan, mutta viime vuosina tahti on hiipunut. JYP on onnistunut iskemään Helsingissä enemmän kuin yhden maalin viimeksi keväällä 2012. 

Vastapainona täytyy mainita, että juuri yhden osuman joukkue on tehnyt jokaisessa seitsemässä ottelussa ja jokaisesta maalista on vastannut eri pelaaja. Joukkue on onnistunut myös voittamaan yhden otteluista. Viime kaudella Tuomas Tarkki nousi JYPin sankariksi venymällä peräti 39 kertaa kiekon tielle jättäen HIFK:n nollaan tehtyyn maaliin ja pisteeseen. 

 

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Kauden alussa Raskin parhaista puolista on nähty vain väläyksiä. Päätti kuuden liigaottelun kuivan kautensa lauantaina iskemällä jatkoajalla limpun Kärppien maaliin.

Anssi Löfman #14 |

Keskushyökkääjä

Hyökkääjistä vain Jani Tuppurainen viettää kentällä Löfmania enemmän aikaa, silti kasassa on vasta maali ja syöttö. Kuuluu myös tutkaparinsa Janne Tavin kanssa joukkueen ahkerimpiin laukojiin, joten ketsuppipullon aukeamista on lupa odottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle