"Omat koirat" hakevat vierasvoittoa sarjajumbo-HPK:lta

LIIGA / Ennakko
Tuomas Vänttinen ehti ihastuttaa ja vihastuttaa Hämeenlinnan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kaksi hyvin erilaista tappiota viikolla kokenut HPK saa lauantaina vieraita Vaasasta. Erityishuomio kiinnittyy viime vuodet Hämeenlinnassa viihtyneiden Sport-pelaajien esiintymiseen kotkapaidoissa.

Sarjajumboksi tipahtanut HPK saa lauantaina vastaansa ensimmäistä vierasvoittoaan hakevan Vaasan Sportin. HPK:lla on viikolta alla kaksi tappiota, jotka tulivat hyvin erilaisten esitysten jälkeen.

Keskiviikon kotitappiossa Bluesille kotijoukkueen laukaisukartta huusi kovuutta ja suoraviivaisuutta, kun pehmeästi ja nurkissa pörräten pelannut HPK ei saanut pelattua parhaalle maalintekosektorille kuin pienen hyppysellisen hyviä paikkoja. Keskikaistaa ja keskialuetta hallinnut Blues taas rokotti terävästi kotijoukkueen virheistä, joten vierasvoitto oli tuolloin täysin ansaittu.

Perjantaina HPK pelasi Tapparaa vastaan kauden parasta kiekkoa - ainakin ensimmäiset 40 minuuttia. Viisikoiden etäisyydet olivat kohdillaan. HPK puolusti myös omaa päätään fiksusti, mutta aggressiivisesti. Kerho sortui kuitenkin tehottomuuteen, kun se ei saanut lisättyä johtoaan edes Peter LeBlancin ja Patrick Hollandin häärätessä kaksin Tapparan maalin edustalla.

Viikon molemmissa otteluissa selkäranka katkesi nopeasti takaiskujen jälkeen. Bluesia vastaan virkeä peli katkesi kahteen avauserän takaiskuun ja Santeri Saaren loukkaantumiseen. Tappara-pelin kolmannessa erässä HPK:n selkäranka murtui helppoihin virheisiin, ja Tappara nappasi täydet kolme pistettä kolmella tiheään tahtiin syntyneellä maalilla. Tapparan parhaista maalintekopaikoista yli puolet syntyi ottelun kolmannessa erässä.

Sportilla vaikeaa vieraskaukaloissa ja erikoistilanteissa

Vaasan Sportin alkukausi on ollut kaksijakoinen pelipaikan suhteen. Joukkueen kaikki pisteet ovat kertyneet kotikaukalossa, kun taas kolmessa vieraspelissä saldo näyttää nollaa.

Joukkue ei ole onnistunut etenkään erikoistilanteissa. Loukkaantumisista kärsivää Kerhoa vastaan pitäisi saada onnistumisia etenkin ylivoimapelissa.

Ykkösketju Charles Bertrand - Joonas Komulainen - Niclas Lucenius on vieraiden vaarallisin yhdistelmä. Tehoja ovat keränneet myös HPK:lle viime kausilta tutut Aleksi Laakso ja Tuomas Vänttinen, joista jälkimmäisellä on koossa jo neljä maalia.

Loukkaantumisista kärsivä kotijoukkue on saanut takalinjoilleen vahvistuksen 13 ottelun lainasopimuksella pelaavasta Martti Järventiestä. Järventien hyvä peli ja isot minuutit kertovat pelaajan itsensä edelleen hyvästä taitotasosta, mutta myös yleisestä tilanteesta HPK:n takalinjoilla.

Kahden pelin jälkeen Järventien pistesaldo näyttää nollaa ja tehotilasto pakkasta, mutta kaukalossa pelaajalta on nähty ensisijaisesti hyviä ratkaisuja.

Nuorilla puolustajilla on ollut ongelmia etenkin paineen alla pelaamisessa. Nopeaan avaamiseen kannustava pelitapa ja viisikoiden epäonnistuminen kokonaisuutena ovat synnyttäneet useita virheitä ja pahoja kiekonmenetyksiä ratkaisevilla hetkillä. Tähän verrattuna veteraanin pelisilmä ja lujat syötöt ovat olleet kokonaisuutena esimerkillinen lisä takalinjoille.

HPK:n maalissa jatkanee edellisetkin ottelut uurastanut Jere Myllyniemi. Vieraiden maalilla nähdään todennäköisesti Mika Järvinen, joka oli keväällä ennen Sport-sopimustaan lähellä siirtoa Hämeenlinnaan.

Seuraa Heitä

Petteri Nikkilä #74 | HPK

Puolustaja

Kotijoukkueen värikkäin pelaaja tekee hyviä ja huonoja ratkaisuja. Hyvien nousujen ja rohkeiden, tilanteita luovien tilanteiden vastapainoksi Nikkilän varomattomuus myös kostautuu ajoittain pahoina kiekonmenetyksinä. Tarvitsee tasapainoisempia pelejä ja vähemmän yksinyritystä.

Aleksi Laakso #90 | Plzen

Puolustaja

Laakso on saanut uralleen uutta nostetta Vaasasta. Pelaamistaan monipuolistanut puolustaja vahvistaa etenkin joukkueensa avauspeliä, ja toistaiseksi koossa on jo viisi pistettä (1+4).

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Sportin kesävahvistus on aloittanut kautensa mallikkaasti. Vänttinen ehti HPK-kausiensa aikana nostaa hyviä ja huonoja tunteita, sillä parhaimmillaan joukkueen kovin taistelija oli kaukalossa esimerkillinen ja pitelemätön. Kun jatkoa HPK:hon ei syntynyt, jättivät Vänttisen otteet viime keväänä suuhun huonon maun kahden ja puolen vuoden tasokkaan jakson jälkeen. Vänttinen on tehnyt Sportin molemmat toistaiseksi ainoat erikoistilannemaalit (YV ja AV).

» Lähetä palautetta toimitukselle