Helsinkiin vieraita Turusta

LIIGA / Ennakko
Jatkaako HIFK juhlintaa kotikaukalossaan myös tänään?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin torstai-illassa ottavat yhteen isoin odotuksin kauteen lähteneet HIFK ja vierasjoukkue TPS. Kauden alku on ollut lupauksia herättävä molempien joukkueiden osalta, mutta myös kysymysmerkkejä on jo tässä vaiheessa kautta noussut ilmoille. Helsingin IFK on voittanut molemmat kotiottelunsa, mutta kärsi hyvässä vireessä olevalle SaiPalle selkeän tappion vieraissa. TPS puolestaan kärsi viimeisimmässä sarjaottelussaan tappion jatkoajalla sarjanousija KooKoolle. Viime kaudella joukkueet kohtasivat viidesti, joista TPS:n ainoaksi voitoksi jäi kauden ensimmäinen kohtaaminen.

Helsingissä käydään mielenkiintoinen ottelu perinteisten seurojen välillä, kun TPS saapuu HIFK:n vieraaksi. Ylimääräistä lepoaikaa ei kumpikaan joukkue ole saanut, sillä molemmat joukkueet pelasivat tiistaina CHL:n pudotuspelejä. HIFK voitti kotonaan sveitsiläisjoukkue Davosin niukasti 2-1, kun taas TPS nappasi Jyväskylässä tasapelin JYPin vieraana. 

Molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen on tuottanut tulosta alkukaudella. Vain SaiPa on pystynyt tekemään enemmän maaleja keskiarvolla mitattuna, kuin HIFK ja TPS. Oman maaliin vartiointi on onnistunut molemmilta joukkueilta myös varsin hyvin. Alkukauden aikana vain JYP on onnistunut päästämään vähemmän maaleja, kuin tänään vastakkain kamppailevat HIFK ja TPS. 

HIFK:n erikoistilannepelaaminen koetuksella

Alkukaudesta HIFK:n alivoimapelaaminen on toiminut mallikkaasti. Todellinen testi alivoimapelille on kuitenkin edessä tänään, sillä vastaan asettuu alkukauden paras ylivoimajoukkue TPS. 

TPS:n alivoima on tilastojen valossa toiminut myös hyvin, sillä joukkue majailee alivoimatilastossa neljännellä sijalla yhden pykälän HIFK:ta edellä.

HIFK:n ylivoima ei puolestaan liigajäillä ole tuottanut toivottua tulosta. Helsinkiläisten ylivoimapelaaminen on yskähdellyt, ja kunnon maalipaikat ovat jääneet saamatta. Tiistain CHL-ottelussa sveitsiläistä Davosia vastaan alkoi merkkejä paremmasta näkyä, kun Joonas Rask ratkaisi kahdella ylivoimaosumallaa voiton helsinkiläisille. 

TPS sai ikäviä uutisia, kun kolme maalia Sportia vastaan iskenyt Ilkka Pikkarainen on pitkään sivussa, eikä näin ollen ole pelikunnossa illan kamppailussa. HIFK puolestaan sai hyviä uutisia sairastuvalta, kun puolustaja Tommi Taimi tekee paluun kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle