Hyökkäystehojen ääripäät kohtaavat Lappeenrannassa

LIIGA / Ennakko
Sam Lofquist turhautui Jyväskylässä - tänään siihen ei ole varaa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kisapuiston lauantai-illan otteluun lähtevät lähes täysin erilaisissa lähtöasetelmissa olevat joukkueet. SaiPan kolmen ottelun voittoputki katkesi Jyväskylässä, kun taas porilaiset vieraat ovat tuskailleet maalinteossa ja täten myös otteluiden voittamisessa koko alkukauden.

SaiPa lähtee illan otteluun tappio niskassaan. Raskaalla jalalla Jyväskylässä ollut lappeenrantalaisryhmä ei pystynyt haastamaan kotijoukkuetta missään vaihessa, vaan kärsi selvän 5-1 tappion.

Kolmella ensimmäisellä kierroksella tehokkaasti pelannut joukkueen ykkösketju vajosi muun joukkueen mukana edellisessä ottelussa. Oma syynsä oli varmasti sillä faktalla, että SaiPa pelasi neljännen ottelun viikkoon, mutta sen syyn taakse ei täysin voi mennä.

Laajalla rintamalla kolmessa ensimmäisessä ottelussa onnistuneet SaiPalaiset saivat kauden alusta varmasti huiman annoksen itseluottamusta. Tuo itseluottamus pitäisi nyt löytää uudestaan, mikäli joukkue aikoo taistella sarjapisteistä.

Laukausten määrä ei voita laatua

Ässät puolestaan saa syyttää pelkästään itseään joukkueen alkukauden tuloksestaan. Vaikka joukkue osuikin kolmesti eilisessä ottelussa KooKoota vastaan ja kerran Ilvestä vastaan tiistaina, tarjottiin sille kummassakin ottelussa huomattava määrä maalipaikkoja. Eilen ensimmäisen sarjapisteensä saanut Ässät on laukonut lähes 50 kertaa ottelua kohti, mutta maalille asti niistä on päätynyt vain puolet.

Joukkueen esityksiä ei varmasti paranna seuran julkinen saaga Michael Ryanin kanssa. Lääkäreiltä peliluvan saanut kanadalainen käytännössä pakotettiin jäälle eiliseen KooKoo-otteluun ja ottaen huomioon lähes vuoden pelaamattomuuden ei Ryanin esitys ollut hullumpi.

Mikäli Ässät onnistuu saamaan samanlaisen hurmoksen päälle hyökkäyspelissään, kuin KooKoota vastaan voi se hyvinkin haastaa kotijoukkueen. Ottelun voittaminen vaatii kuitenkin sitä, että porilaiset saavat kiekkoa maalille asti huomattavasti paremmalla prosentilla kuin neljässä edellisessä ottelussa.

Kaiken tämän Ässät joutuu kuitenkin tekemään ilman Ryania, joka suurella todennäköisyydellä ei pelaa illan kamppailussa.

Seuraa Heitä

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

Liigan pistepörssin kärkinimi vajosi muun joukkueen mukana väsymyksestä Jyväskylässä. Heiluuko verkko pienen lepohetken jälkeen?

Juho Lammikko #91 |

Keskushyökkääjä

Lammikko on Niko Ojamäen lisäksi ainoa Ässien pelaaja, joka on tällä kaudella onnistunut maalinteossa. Joutuuko nuori hyökkääjä kantamaan joukkuetta taas reppuselässään?

» Lähetä palautetta toimitukselle