Tuoksuuko häränvirtsa lauantai-illassa?

LIIGA / Ennakko
JYP möyhentää maalin edustalla.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ailahtelevia otteita esittäneet joukkueet ottivat torstain kierroksella voitot itseään vahvemmaksi ennakoiduilta joukkueilta. Pelicans löi Kärpät Oulussa vahvan avauserän turvin ja JYP karkeloi SaiPa:n kumoon kotijäällään.

Pelicans on saanut aggressiivisen ja vauhdikkaan pelitavan toimimaan ajoittain mainiosti. Petri Matikaisen peräänkuuluttamaa väkevää häränvirtsaa on ollut siis aistittavissa. Liian usein ajatus on kuitenkin kadonnut ja pelaaminen on mennyt kiekon perässä koohottamiseksi. 

Plus-merkkiä on ehdottomasti laitettava lahtelaisten erikoistilannepelaamisen kohdalle. Tilastojen valossa Pelicans on pelannut täydellistä alivoimaa sekä Liigan tehokkainta ylivoimaa. Pelicansin tehomiehinä ovat häärineet pääsääntöisesti haalari-osaston miehet. Maaleitta ovat vielä esimerkiksi kapteeni Antti Erkinjuntti, Anrei Hakulinen ja Antti Jaatinen

Jyväskylässä pyörähti ketjuruletti, josta tuloksena toimivia koostumuksia. Joose Antosen tulo kokoonpanoon Joonas Nättisen ja Janne Tavin vierelle osoittautui varsin hyväksi liikkeeksi. Nimekkäimmät pelaajat eivät ole vielä aivan toivottuun lieskaan syttyneet.

JYP onnistui edellisessä ottelussaan varsinkin maalin edustalta rämpimään kiekon useasti maaliin. Härskisti jyväskyläläisten kannattaakin Pelicansin maalivahdin eteen pyrkiä. Hitaalla puolustuksella on ollut suuria vaikeuksia pysyä nopeajalkaisten hyökkääjien perässä. Varsinkin -4 tehotilastoon keränneen Juha-Pekka Pietilän paikka kokoonpanossa on uhattuna, kun kovaotteinen Ben Blood tervehtyy pelikuntoon.

Sarjataulukossa JYP on ottelun vähemmän pelanneena pisteen perässä Pelicansia. Kumpikin joukkue on saanut mukavasti maalihanat kesän jäljiltä auki ja lauantai-iltaa voidaankin ennakoida tasaisen maalipitoiseksi.

Seuraa Heitä

Mikko Salmio #46 |

Laitahyökkääjä

Maaliahne hyökkääjä merkkautti kauden kaksi ensimmäistä maaliaan torstain SaiPa-pelissä. Tehoja on kertynyt kolmessa ottelussa jo miltein puolet viime kauden lukemista. Suonenveto vai jatkaako pistetili karttumista jatkossakin?

Taavi Vartiainen #80 |

Laitahyökkääjä

Palasi kaukaloihin vakavan aivoverenkiertohäiriön jälkeen odotettua nopeammin. Lahtelaisten sydämiin itsensä pelannut 21-vuotias taklaa aina paikan tullen ja myös silloin kun paikkaa ei olisikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle