Viuhkola himmentää Kärpät ja Ilveksen

LIIGA / Ennakko
Jari Viuhkola pelinumero jäädytetään lauantaina.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Raksilassa eletään lauantaina suurten tunteiden iltaa, kun kärppälegenda Jari Viuhkolan paita nostetaan hallin kattoon. Tappio niskassaan Kärpät pistää varmasti parasta pöytään Viuhkolan suurena iltana.

Ikikärppä Jari Viuhkolan pelinumero 24 nousee Reijo Ruotsalaisen kympin rinnalle vasta toisena jäädytettynä pelinumerona Raksilassa. Syksyn liigatrendin mukaisesti myös Oulussa yleisöä on ollut lehtereillä paljon budjetoitua vähemmän. Lauantaiksi on lupa odottaa lähes täyttä tupaa, vaikka vielä perjantai-iltana myymättä oli kymmeniä istumapaikkojakin.

Kotijoukkue Kärpät pelaa jo neljännen kotipelin kahdeksan päivän sisällä. Torstaina Kärpät koki yllätystappion Lahden Pelicansille. Lahtelaiset tulivat otteluun isännän elkein ja saivat horjutettua Kärppiä aggressiivisella ja fyysisellä pelillä. Pelicans iski Kärppiin surutta ja sai näin oululaiset irti kiekosta ja pois mukavuusalueeltaan.

Kärppien maalilla pelasi torstaina ensimmäistä ja luultavasti viimeistä kertaa Niko Hovinen. Hovisen saldoksi ennen penkkikomennusta jäi kolme torjuntaa ja kolme päästettyä maalia. Päätöserässä myös oululaisten superjunnu Jesse Puljujärvi löysi itsensä ykkösketjun sijaan nelosvitjasta.

Lauantaina kokoonpano on luultavasti kuitenkin jo alkukaudella tutuksi tullut koostumus.

Ilves aloitti kauden tappiolla, mutta sen jälkeen tupsukorvat ovat kaataneet niin Ässät kuin Sportinkin. Ilveksen maalilla Hannu Toivonen on ollut mies paikallaan, vaikka muutama kyseenalainen maalikin on selän taakse lipsahtanut.

Amerikkalaispuolustaja Blake Kessel on ollut ensimmäisissä peleissä yllättävissä vaikeuksissa. Muuta Ilveksen puolustus on pelannut kohtuullisen hyvin.

Ilveksen pirtein ketju on ollut joukkueen ykkösvitja Sami Sandell, Markku Flinck ja Joonas Vihko. Ilveksen alivoima on toiminut paremmin kuin ylivoima, jossa monella joukkueella on alkukaudesta parannettavaa.

Lauantain ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Kärpät häviää kotikaukalossaan harvoin kahta kertaa perättäin. Tämän lisäksi joukkuetta ei liene kovin vaikea sytyttää kuningaskärppä Viuhkolan suurena iltana.

Seuraa Heitä

Jesse Puljujärvi #18 | Pittsburgh

Laitahyökkääjä

Täksi kaudeksi isolle vastuulle joukkueen ykkösketjuun. Torstaina tie kävi kuitenkin kesken ottelun neloskenttään. Onko odotuksia jo liikaa?

Blake Kessel #20 |

Puolustaja

Ei vielä noussut sille tasolle, mitä odotettiin. Joko Kärppiä vastaan peli loksahtaa kohdalleen?

» Lähetä palautetta toimitukselle