HIFK:n savolaiset vieraat hakevat kauden avausvoittoa

LIIGA / Ennakko
HIFK:n ykkösketju juhli maalia viimeksi avausottelussa Bluesia vastaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
KalPan ennakkoon kova liigastartti saa jatkoa, kun joukkue matkaa HIFK:n vieraaksi Helsinkiin. Kuopiolaiset yrittävät hakea kauden ensimmäistä voittoaan keskiviikkona lepsua peliä esittänyttä HIFK:ta vastaan.

Bluesin ja Lukon Liigan alkukierroksilla kaatanut HIFK hävisi keskiviikkona SaiPalle Lappeenrannan illassa. SaiPa onnistui nollaamaan punapaitojen hyökkäyspelin lähes kokonaan ja vain avauskierroksilla neljä maalia iskenyt Juuso Puustinen onnistui maalinteossa. Puustisen, Mika Partasen ja Corey Elkinsin muodostama kakkoshyökkäysketju onkin ollut avauskierroksilla joukkueen syömähammas.

HIFK:lta ei SaiPa-ottelussa päävalmentaja Antti Törmäsen mukaan onnistunut mikään. Syötöt eivät tahtoneet löytää alkuunkaan omille pelaajille ja ylivoima oli tehotonta. HIFK-ylivoiman aivoina toimiva Teemu Ramstedt on ollut avauskierroksilla hieman varjojen mailla, eikä keskiviikon ottelu tehnyt tähän poikkeusta. Ramstedtin johtama ykkösketju kaipaa tasonnostoa.

KalPalla on vielä liigakauden avausvoitto ottamatta. Joukkue antoi viime kauden finalisteille Kärpille ja Tapparalle hyvät vastukset ja sai kolmesta ottelusta kasaan kaksi pistettä. Joukkue venyi jatkoajalle Kärppien kanssa avauskierroksella ja Tapparaa vastaan tiistaina Kuopiossa.

Kaikki kolme avausottelua kilpipaidat ovat hävinneet yhden maalin erolla. Tiistaina KalPa johti Tapparaa jo 2-0, mutta niin vain oranssipöksyt tulivat rinnalle ja saivat lopulta kaksi pistettä matkaan. Kilpipaitojen ylivoima on HIFK:n tapaan kaivannut lisää tehokkuutta.

Tapparaa vastaan KalPan 20-vuotias unkarilainen hyökkääjä Balazs Sebok viimeisteli liigauransa avausmaalin ja puolustaja Santeri Lukka merkkautti tehot 1+1. Lukka kantaakin HIFK -ottelussa joukkueen kultakypärää.

Kuopiolaisten kärkiketjujen pelaajista muun muassa Janne Keräsellä ja täksi kaudeksi joukkueeseen hankitulla Patrick Davisilla on vielä pistetilit avaamatta. Keränen ja Davis ovat sellaisia pelaajia, joilta valmennusjohto odottaa tehoja. KalPalle tyypillisen kiekollisen pelin onnistumisen lisäksi luodut maalipaikat täytyy pystyä hyödyntämään kovalla prosentilla.

HIFK:n täytyy KalPaa vastaan saada pelinsä parempaan järjestykseen, syötöt kohdilleen ja merkkausvirheet pois. Blues-avausottelua lukuun ottamatta joukkue on ollut kakkoskenttänsä varassa tehojen suhteen. Sen varaan ei voi luottaa sokeasti.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

HIFK:n kasvatilla on tältä kaudelta vielä pistetili avaamatta. Viime kaudella Keränen onnistui vanhoja seurojaan vastaan tehokkaasti. Meneekö kuparinen rikki Helsingin jäähallissa?

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Ramstedt ei ole vielä noussut mestarikandidaatiksi kaavaillun HIFK:n ykkössentterin rooliin. Lähteekö hyökkääjän peli jo parempiin uomiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle